Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
bebek beslenme urunleri icin bizim ülkemizde "avrupa bebek beslenme direktifleri" diye adı geçen EC diriktiflerine göre mama üretilmektedir. hatta bu direktifler sadece bizim ülkemizi değil tüm avrupa birliği üyesi ülkeleri kapsar. EC direktiflerine aykırı mama avrupada üretilemez. bu bağlamda mamaların 100 ml. değerleri bu sebepten dolayı aynı gibi görünür. burada önemli olan bu 100 ml. değerlerini oluştururken kullanılan ham maddenin kalitesidir. anne sütü içeriğine yakınlığı ve bio yararlanımıdır. herkez mamada demir kullanır, ama bu demirin bıo yayrarlanımı nasıldır.kötü bir kaynaktan temin edilmiş demir maliyeti düşürür ama bu arada emilimi olmıyacağı için bebeğede faydası olmaz. 1 kutusu 5 TL. olan bir mama ile 20 TL olan mama arasındaki en büyük farkta budur. Yan yana koydugunuzda fark yokmuş gibi görünür ama hammadde kalitesi asıl farkı yaratır, bu arada anne sütünde olan ayırt edici özellikler misal ( imminofortisler, LCP metabolikleri, Nükleotidler vs.) de farkı yaratan diğer etkenlerdir. kısa bir şey daha ilave edeyim; ürün içerisine özellik koymaklada bitmiyor bu özelliğin, anne sütünün sağlamış olduğu etkiyi yartamasıda gerekir. mesela ucuz mamalrada prebiyotik vardır ama hangi prebiyotikler kullanılmış ve ne oranda kullanılmış bu önemli. Zira anne sütünde yaklaşık olarak 140 küsür çeşit prebiyotik oligosakkarit vardır. ürün içerisine bukadar çeşidi teknolojik olarak koyamazsınız. ama etkinlik açısından yapılan çalışmalar anne sütü pirebiyotiğine en yakın eşdeğer prebiotik kaynağının GOS ve FOS olduğunu göstermektedir.sadece bunlardan birini kullanmak yada farklı oranlarda kullanmak hiç bir fayda sağlamaz. %90 GOS ve %10 uzun zincirli FOS anne sütü prebiyotiğine eş değer prebiyotik olarak tıp dünyasınca kabul edilmiştir ( Milupa serilerinde bunun adına imminofortis denir ve prebiyotik içeriği sadece Milupa ürünlerinde bulunur).Bu özellik sayesinde bebeğinizin bağışıklık sistemi güçlenir. bir soru "bebeğinizin güçlü bir bağışıklık sistemine sahip olması için ne kadar para verirdiniz? " yada " bağışıklık söz konusu olduğunda paranın sizin için bir önemi olurmu?. Bütün mamalara aynı diyen hekimimiz varsa benim tavsiyem bu hekimi biran önce değiştirmeniz olur zira bu hekimler beslenmeden kesinlikle anlamıyan hekimlerdir. hatta sunuda söyliye bilirim onlar için bütün çocuklarda aynıdır. Eczacınıza sorun LCP ' nin açılımı nedir, ne işe yarar. bu sorunun cevabını veren eczacı size hiçbir zaman bütün mamalar aynı demez. bu sorunun cevabını veremeyenden de danışmanlık hizmeti almamanızı öneririm. Bu arad LCP ( uzun zincirli çoklu doymamış yağ asidi metabolikleridir" AA ve DHA dır. Göz , retina, beyin ve santral sinir sistemi gelişiminde önemlidir.
biraz uzun oldu ama umarım sorularınıza cevap olabilmiştir.
sağol tatlım paylaşımların için.benim oğlum hiç anne sütü almadı.doğduğundan beri hep aptamil kullanıyoruz.yani aptamilin kutusu güzel diye diğer mamalarla aralarında 15-20lira olmıycağı kesin.fark yokmuş haaa.öyle diyenlerin alnını karışlarım vallahiklavakadar parayı boşunamı veriyoruz 6,5aydan berialsanaalsanasmile
sağol tatlım paylaşımların için.benim oğlum hiç anne sütü almadı.doğduğundan beri hep aptamil kullanıyoruz.yani aptamilin kutusu güzel diye diğer mamalarla aralarında 15-20lira olmıycağı kesin.fark yokmuş haaa.öyle diyenlerin alnını karışlarım vallahiklavakadar parayı boşunamı veriyoruz 6,5aydan berialsanaalsanasmile
bencede öyle. ben kızıma aptamili vermeye çok uğraştım 15 gündür herobaby veriyorum meger bebeğim aptamili sevmiyomuş zaten sadece uykuda içiyo aptamilli uykuda bile içmiyodu.