Mental Aritmetik Eğitimi

_nurbanu_

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
17 Temmuz 2012
8.007
3.686
248
Arkadaşlar, oğlum 4 yaşında. Mental aritmetik eğitimi aldırmayı düşünüyorum.Çeşitli araştırmalar yaptım.Devam da ediyorum. Çeşitli sorularım var.1) Gerçekten faydalı mı? 2)Gelecekte çocukta beyinde tembellik yaratir mı? (Bu tarz yorumlar da vardı internette, az da olsa) 3) Hangi firma? Menar, Aloha, Tiamo, Mega Aritmetik en çok tanınan firmalardan. Kızlar, aranızda çocuğunu gonderen, memnun olan, olmayan, tavsiye eden etmeyen, bilgisi olan varsa yazabilir mi lütfen? ???

Bahsettiğiniz, Yetenek sizsiniz adlı yarışmaya çıkan yaşları 4 ile 10 arası değişen çocukların; sayıları saniyeler içerisinde topladığı eğitim mi??

şayet o ise, ilk izlediğim de ağzım açık " nasıl yaa" demiştim...

eğer imkanınız var ise, gönderin derim ben...

Bahsettiğiniz, Yetenek sizsiniz adlı yarışmaya çıkan yaşları 4 ile 10 arası değişen çocukların; sayıları saniyeler içerisinde topladığı eğitim mi??

şayet o ise, ilk izlediğim de ağzım açık " nasıl yaa" demiştim...

eğer imkanınız var ise, gönderin derim ben...

Evet canım o.ama ilerde çocuklarıñ öğrenmesinde sıkıntı yaratıyormuş.tecrübeli arkadaşlardan yardım istedim ben de.ama kimseden ses çıkmadı..

merhaba
ben çocuklarım mega aritmetiğe gönderiyorum. 1.kuru bitirmek üzereler. çok memnunum.çocuklarım 5 ve 8 yaşındalar.benim bildiğim kadarıyla 4 yaş çok erken çünkü evde hergün biraz çalışması gerekiyor.8 yaşındaki oğlum tek başına oturup çalışıyor ama küçüğü ana sınıfındaydı bu sene okula gitcek o ben olmazsam pek çalışmak istemiyor.öğretmenleride 5 yaşın altını almıyor.5yaşındakileride seçip alıyolar. deneme dersi yapılıyor zaten orda söylerler size yapar mı yapamaz mı diye
okuma bilirse sayıları bilirse 2-3basamaklıları daha kolay öğrenir bence

merhaba
ben çocuklarım mega aritmetiğe gönderiyorum. 1.kuru bitirmek üzereler. çok memnunum.çocuklarım 5 ve 8 yaşındalar.benim bildiğim kadarıyla 4 yaş çok erken çünkü evde hergün biraz çalışması gerekiyor.8 yaşındaki oğlum tek başına oturup çalışıyor ama küçüğü ana sınıfındaydı bu sene okula gitcek o ben olmazsam pek çalışmak istemiyor.öğretmenleride 5 yaşın altını almıyor.5yaşındakileride seçip alıyolar. deneme dersi yapılıyor zaten orda söylerler size yapar mı yapamaz mı diye

Arkadaşım , zahmet edip yazdığın için çok teşekkür ederim. Uzun zamandır bakmıyordum topiğe.tesadüf baktım. Görünce çoj sevindim cevabını. Söylediklerini dikkate alıcam.araştırma sürecinde 0dan 9 a kadar rakamları yazılı ve sözlü tanımalı diyordu.saymayı biliyor ama görsel olarak öğretmedim okulda sıkılmasın,orda öğrensin diye.sen hangi şehirdesin canım? Bir de senden bir ricam olacak.mental aritmetik öğretmenine sorar mısın şunu: (araştırmalarımda bir de şunu görmüştüm :ya okul öncesi gonderin ya da ilkokul 3-4gibi gönderin diyordu.sebebi ise ya hiçbir şey öğrenmeden bu sistemi öğrenmek gerekiyormuş ya da ilkokulda öğrenip de normal sistemi, bunu da üstüne ögrenmeliymiş çocuk. Sebebi de iki sistemi ayrı ayrı kavramak, birbirini olums7z etkilemesine engel olmakmış.yani çocuklar zorlanıyormuş.sistemler birbirine karışıyormuş.) bunu bir sorar mısın ne düşünüyorlar başlama yaşının bu yönden ilişkisi hakkinda.çok teşekkür ederim canım. .

merhaba

Hu huuuu suskun hatuuunnn , nerdesiiiinn :)))

Back