Menoraji olabilir mi?

Taylorrr

🦓
Kayıtlı Üye
20 Aralık 2018
277
485
103
Merhaba ben 21 yaşındayım ve 10 yaşından beri adet oluyorum. Şu zamana kadar bana hep normal geldi fakat şimdi aklıma takıldı. Ben ilk adet olduğum zamandan beri adet dönemim 10 gün sürüyor. İlk 2-3 gün kanama yoğun oluyor fakat 4 günden sonra hatta 3 günden sonra kahve veya siyah akıntı oluyor son 3 gün lekelenme oluyor. Bende bu yüzden kansızlıkta tekrarlıyor. En son geçen yaz kontrole gittim o zaman kist vs görmedi ultrasondan baktı. Daha önce cinsel ilişki yaşamadım. Enfeksiyon vardı o da geçti. Böyle bir durum yaşayan var mı? Birde tam 10 gün olduğunda bitiyor saat 9 da regl olduysam 10.gün saat 9 da adet bitiyor tamamen ve adetlerim düzenli.

10 güne kadar normal diye biliyorum sürekli yoğun kanama olmuyor zaten benim de 7 gün sürüyor son 3 günü lekelenme tarzında. Doktor da sağlık problemi görmemiş anladığım kadarıyla ama aşırı kanama olursa ya da 10 günü geçerse gidin mutlaka

10 gün boyunca yoğun kanama olmuyor en fazla 4 gün kanama oluyor geri kalanı siyah akıntı veya lekelenme miyom polipte yok ama çok aklıma takıldı

polip varsa adet kahverengi lekelenme ile başlar- normal kanama olur - ve en son yine kahverengi lekelenme ile regl biter. Bende de polip var benzer şikayetleri yaşıyorum. Reglim çok ağrılı başlar ama 6 günde biter normalde. İçini rahatlatmak için mutlaka doktora git. Hiç ihmale gelmeyecek konular bunlar. Belki bir enfeksiyonun vardır

Sizin ultrasonda mı görüldü acaba

Şikayet üstünede anlayabilir mi sizce bana sadece ultrasondan bakmıştı temiz demişti. O ara enfeksiyon vardı ilaç kullandım geçti. Onu görmüştü tek.
Şikayet üstüne polip var diyemez görmesi lazım onu. Sizin şikayetleriniz başka bir enfeksiyonda da olabilir ya da başka bir durumda da görülebilir belki. Ayrıca şikayet üzerine tanı koyan doktordan da uzak durun bence. Başka bir doktora görünün bu sefer de.

Sağolun teşekkür ederim

Benim de bu şekilde oluyor lekelenme - kanama - lekelenme. Gebelik tedavisi için gidiyorum sürekli alttan muayene oluyorum ama hiç polip var falan demediler hep temiz dediler benim de kafama takıldı şimdi olsa görmezler miydi ki

O zaman polip değildir belki de başka bir şey sebep oluyordur ya da belki polip çok küçüktür doktor göremiyordur. Bir keresinde bir doktor bana minicik bir kistim olduğunu başka doktor olsa büyük ihtimalle bunu görmezdi belki demişti :) ama polipim 12.5 mm olduğu görülmeyecek bir boyda değildir diye düşünüyorum. Sonuç olarak şu an ki doktorum bana adet döngümde ki lekelenme-kanama-lekelenme durumumun polipten kaynaklı olduğunu söylemişti

Mrb polibi aldrdınız mı

benim öncesinde lekelenmem olmuyor ama benim adetim de 3-4 gün kanama, 4-5 gün kırmızıdan kahveye lekelenme ile bitiyor. eğer 10 gün ağır kanama olsa sıkıntı olur zaten, o zaman kansızlık olabilir. ben iki doğum yaptım, vajinal ultrason ile de defalarca muayene oldum, eğer hepsinde es gecilmediyse bir sorunum yok, ben de yıllardır böyle adet oluyorum. adet öncesi ve sonrası gelen kahverengi akıntı, oksitlenmis kan yüzünden. son günlerde kan içeride kalmış ve beklemiş oluyor ve rengi değişiyor. sorun edilecek bir şey değil. :) yine de genel bi muayene olunca sorabilirsiniz

Mrb polibi aldrdınız mı
Merhaba. Hayır aldırmadım şimdilik doktorum buna gerek olmadığını söyledi. 1 senedir boyutu da değişmedi sabit duruyor öylece. Eğer hamile kalmada sorun yaratırsa 6 aylık denemeden sonra alırız dedi. Bende üstüne düşmedim hiç açıkçası

Benimde adetim kanamayla başlıyor kahverengi akıntı bazen geliyor ama hemen ardından kan geliyor. İlk adet olduğum zamanda böyleydi. Doktorlarda ilişkiye girmediğim için alttan muayene etmek istemiyorlar. Ultrasonda da bişey çıkmadı belki de benim düzenim de böyledir diye düşünüyorum. Zaten ilk günler hariç aşırı kanamam olmuyor. Gebede kalmışsınız büyük ihtimalle bir sıkıntı yoktur sizde. Polip kist olsa gebeliğide etkilerdi sizde diye düşünüyorum.

ben de size rahatlık olsun diye yazmıştım aslında :) bir kez denk gelmiştim, adetten önce de kahverengi kanama gelmesi normalmiş. hatta kahverengi akıntı ile kanama başlaması arasında bir kaç gün temiz geçmesi de normalmiş

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…