beruli1820 teşekkür ederim bilgin için ben böyle bir bilgi edinmiştim paylaşmak istedim işe yarar umarım doktorunuz aşı için ne dedi öğrenebilirmiyim
merhaba arkadaşlar hafta sonu bende doktorumuza bu konudan bahsettim aşıyla ilgili tam bilgiye sahip olmadığını 10 gün kadar sonra seminere katılacağını fakat yurt dışında yapılan aşı olduğunu söyledi ben bu hastalık türkiyede çok görülen hastalık değil diye biliyodum ve bunu söyledim doktorumuza ama öyle olmadığını öğrendim son yıllarda azmış bu hastalığa rastlanma oranı oda hacca gidenlere bu aşı yapıluıyormuş ve türkiyeye oradan geliyormuş hastalık koruyucu aşı yapıldığından son yıllarda çok gelmiyormuş önceden zeynep kamilin doktoruyken çok hasta gelirdi ve iç organlar şakır şakır kanıyor çürüyor eğer farkedilmezse 2 saat içinde öldürüyor dedi kendi hastasıda birkaç yıl önce yakalanmış bu hastalığa çocuğun kalbi filan durmuş müdaghale edmeedim hemen hastaneye gönderdim filan dedi çocuk döküntülerle gidiyor doktora doktor anlayınca hastaneye gönderiyor yolda kalbi duruyor filan 10 gün yoğum bakımda kalıyor yoğun bakımdada 2 kere kalbi duruyor ama sonunda atlatmış çocuk gözüm baya bir korktu o nedenle kesinlikle yaptırıcam bu aşıyı türkiyeye gelen aşı büyük bebekler içinmiş yani 9 ay ve üstü bebekler içinmiş o nedenle 2 yaşşından sonra yaptırıcaz biz umarım faydalı olmuştur sizlere[/QUO
bende yaptırdım canım baya bişey okumuştum bununla ilgili teşeşkürler bilgiler için ayrıca
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?