Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Eziyet mi ediyoruz çocuğa yoksa koruyo muyuz ben de aynını düşünüyorum ilk oğlum 10yasinda dememislerdi o da olmadı neredeyse grip bile olmadan büyüttüm o kadar sağlam bi bunyesi var çok kararsızım ben deNimenrix yaptırdık. 3-5 ve sonra 12 olacak sanırım. 2. Dozunu geçen cuma yaptırdık. 39.4 ateş… huysuzluk, halsizlik, hastalık her şey oldu. 1.de ateş değil huzursuzluk olmuştu. Ama 2. Doz bayağı etkiledi. Pişman olacağım neredeyse. Hemen ardından da grip oldu sanırım, üstünden 4 gün geçti ama aşıdan mu hasta yoksa hastaneye aşı yaptırmaya gittiğimizde mi hastalık kaptı, üşüttük mü bebişi naptık bilmiyoruz. Az sonra gene doktora götüreceğim. Bexero da varmış diğer tipi için menenjitin, onu yaptırır mıyım gerçekten bilmiyorum
Haklisiniz ama oglunuzu buyuturken bu kadar asisiz ne idugu belirsiz kisi dolmamisti ulkeye. Uyuz nedir ya uyuz salgini bile var. Forumda okuyorum. Eskiden yatakhane yerlerinde olan hastalik suan taksiden vs bile geciyor. 50’lerden once bitirilen ilkel el ayak hastaligi denen bir illet geldi. Annesi babasi doktor olan yigenim dahi oldu, harap oldular.Eziyet mi ediyoruz çocuğa yoksa koruyo muyuz ben de aynını düşünüyorum ilk oğlum 10yasinda dememislerdi o da olmadı neredeyse grip bile olmadan büyüttüm o kadar sağlam bi bunyesi var çok kararsızım ben de
Aynen öyle rota aşısını sırf bu yüzden yaptırdım göçle geliyor dediler şimdi kafam da çok karışık yaHaklisiniz ama oglunuzu buyuturken bu kadar asisiz ne idugu belirsiz kisi dolmamisti ulkeye. Uyuz nedir ya uyuz salgini bile var. Forumda okuyorum. Eskiden yatakhane yerlerinde olan hastalik suan taksiden vs bile geciyor. 50’lerden once bitirilen ilkel el ayak hastaligi denen bir illet geldi. Annesi babasi doktor olan yigenim dahi oldu, harap oldular.
Allah sabir versin biz annelere.
Yazık gerçekten 50 lere geri döndü ülke desenize..ne kadar üzücü,okuyunca aşırı üzüldüm.Haklisiniz ama oglunuzu buyuturken bu kadar asisiz ne idugu belirsiz kisi dolmamisti ulkeye. Uyuz nedir ya uyuz salgini bile var. Forumda okuyorum. Eskiden yatakhane yerlerinde olan hastalik suan taksiden vs bile geciyor. 50’lerden once bitirilen ilkel el ayak hastaligi denen bir illet geldi. Annesi babasi doktor olan yigenim dahi oldu, harap oldular.
Allah sabir versin biz annelere.
Koy koy geze geze hemsireler doktorlar herkesi asilamisti. Dunyanin belli hastaliklarla mucadelede en iyi ulkelerinden biriydik. Simdi sacma sapan pislikten tureyen hastaliklar var.Yazık gerçekten 50 lere geri döndü ülke desenize..ne kadar üzücü,okuyunca aşırı üzüldüm.
13 aylıkken tek doz mu yapılıyorBizim doktorumuz bugün 13 aylıkken yaptırmayı önerdi. Kreşe gitmediği, başka çocuklarla aynı ortamda da fazla bulunmadığı için iki-üç doz yerine 13 aylıkken tek doz olsun dedi.
Yanlış anlamışım ben doktoru dil farkı nedeniyle, sonra tekrar sordum. 13 aylıkken 2 tip aşı birlikte, 15. ayda bexsero 2. doz.13 aylıkken tek doz mu yapılıyor
13.ayda tek doz nimenrixMenenjit aşısını yaptırdınız mı bayanlar hangi ayda başladınız deneyimlerinizi paylaşır mısınız
Menenjit en çok 1 yaş altında görülüyor ama. Ben bu yüzden bexeroyu yaptırdım. 3. Dozu olup olmamak da kararsızımIlk kizimda 12.ay nimenrix
15.gun sonra ilk doz bexsero
2 ay sonra bexsero 2.doz
Yaptirdik.
Simdi bi cocugum daha oldu. Yine bu programi mi uygulasam, yoksa ilk 1 yil icinde mi yaptirsam diye dusunuyorum. Fikirlere acigim.
Ilk 1yil asilama programi cok yogun diye, 1 yaş sonrasina birakmak cok mantikli geliyor ama sizlerin doktorlari ne onerdiler bunlari da duymak isterim.
Bir de sunu soracagim, kendi doktorumuzun 26-27 aylikken 3.doz bexsero onerdigini hatirlayamiyorum bir turlu, ben unutmus olmaliyim degil mi?
Sizin yaptırdığınız programa baktim, 1yas ustu programi uygulanmis size de?Menenjit en çok 1 yaş altında görülüyor ama. Ben bu yüzden bexeroyu yaptırdım. 3. Dozu olup olmamak da kararsızım
Nerden baktınız? Ben yazdığımı hatırlamıyorum. İki doz bexero da 1 yaştan önce yapıldı bizim. Sadece nimenrix 1 yaş sonrasına planladık çünkü doktorumuz bexeronun 1 yaştan önce daha önemli olduğunu söyledi.Sizin yaptırdığınız programa baktim, 1yas ustu programi uygulanmis size de?
Benim çocuklarımın cevresinde kres cocugu ya da okul cocugu yok diye doktorumuz boyle 1 yas sonrasina onermisti.
Simdi 2.cocuk icin hala okullu abla abi soz konusu değil, daha doktorumuzla da randevumuza 2 hafta var, oyle istisare edelim istedim.
Bir de bizi bexsero 2 dozda birden perisan etmisti, o yuzden cok mesafeliyim acikcasi 1 yas altindayken.
Bu baslikta onceden ^^ bu mesajınızi okuyup da yazmistim :)İki doz bexero ve tek doz nimenrix yaptırdım.
Bexeronun bir dozu daha kaldı.
Bexero ilk dozda hafif ateş yapmıştı o kadar.
Menenjit çok önem verdiğim bir aşı.