menenjit aşısı hakkında

kelebek1979

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
25 Şubat 2020
1.447
1.301
45
Kızlar merhaba, bebişinize menenjit aşısını hangi aylarda yaptırdınız ? internette bakıyorum, genelde 9-12 aylıkken ilk doz yapılır falan diyor. bizim bebiş 4aylık, doktor gelecek ay menenjit aşısının ilk dozunu vuralım dedi. 5.ay çok erken degilmi ilk doz için ?
internette sadece 1-2 yerde farklı bir menenjit aşısı daha oldugu yazıyor, bu aşı 2018de türkiyeye gelmiş, 2.aydan itibaren 50yaşına kadar 2 doz halinde vurulabiliyormuş.
sizler bebişinize menenjit aşısını kaçıncı aylarda ve kaç doz yaptırdınız ?
birde vurdurdugunuz menenjit aşısının markası neydi ?

6 aylıkken yaptırdık biz. Ben de internette bakınca şüpheye düşmüştüm ama doktorumuz öyle söyleyince yaptırdık. Bir sorun da olmadı.

Baslsngic ayina gore farkli ya 3 doz ya 2
2 doz yeterli korumada dedi bizimki 9 da basladik

Markası mı bilmiyorum ama bexsero yazıyordu kağıtta.
teşekkür ederim sadece bu aşıyımı vurdurdunuz, internette araştırma yaptıkça kafam karışıyor, çünkü bexsero dışında nimenrix isimli bir aşı daha varmış, ikisi de yaptırılabiliyormuş ????

Menenjit hangi tip?
Ben iki yaşı bekledim, iki yaş sonrası tek doz menenjit tip 1 aşısı.
Diğer menenjitle aynı anda vurdumdum, tip 2 iki doz.

teşekkür ederim sadece bu aşıyımı vurdurdunuz, internette araştırma yaptıkça kafam karışıyor, çünkü bexsero dışında nimenrix isimli bir aşı daha varmış, ikisi de yaptırılabiliyormuş ????
6aylıkken bexsero oldu şuan 8 aylık nimenrix olacaktı ama karantinada olduğumuzdan dolayı yaptıramadık.

Biri 5 biri 2 yaşında iki çocuğum var .menenjit aşısı yaptırabilir miyim her yıl 2 doz mu ve fiyatı ne kadar oluyor..yan etkileri nedir acaba

X