• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Menenjit Aşıları (Nimenrix ve Bexero)

blueagles

Üye
Kayıtlı Üye
4 Ocak 2023
26
10
8
24
Nimenrix ve bexero 19 Eylül tarihinde 1 adet almıştık. Hep buzdolabında yumurtalık kısmında saklamıştık (Dolabı 4 derece sıcaklıkta çalıştırıyorduk da içeri kac derece oluyor Allah bilir) Bugün sağlık ocağına vurmaya gitmiştim de sağlık ocağında aşı bozulmuştur filan denildi, bir ezcanızla ve doktorunuzla görüşün dendi. Eczacımla görüştüm biz de öyle saklıyoruz bir şey olmaz dedi. Doktor eczacı bilir dedi. Daha önce 8.Ay Nimenxrix ve Bexero ve 10. Ay Bexero yapmıştık. Şu an tekrar alamam, hic yapmasak ne olur ya da bunları yapsak ne olur? Siz ne tavsiye edersiniz?

Nimenrix ve bexero 19 Eylül tarihinde 1 adet almıştık. Hep buzdolabında yumurtalık kısmında saklamıştık (Dolabı 4 derece sıcaklıkta çalıştırıyorduk da içeri kac derece oluyor Allah bilir) Bugün sağlık ocağına vurmaya gitmiştim de sağlık ocağında aşı bozulmuştur filan denildi, bir ezcanızla ve doktorunuzla görüşün dendi. Eczacımla görüştüm biz de öyle saklıyoruz bir şey olmaz dedi. Doktor eczacı bilir dedi. Daha önce 8.Ay Nimenxrix ve Bexero ve 10. Ay Bexero yapmıştık. Şu an tekrar alamam, hic yapmasak ne olur ya da bunları yapsak ne olur? Siz ne tavsiye edersiniz?
Aşıları almak yerine ücreti ödeyip eczaneden muhafaza etmesini isteseydiniz keşke. Ucuzken alalım dediniz muhtemelen, aşı bozuldu mu vs. durumunu işinin uzmanı bir eczacı ile değerlendirin.
Aşıları hiç yapmasak ne olur sorusunun muhatabı da doktorunuz olacaktır, kimse burada hiçbir hastalığa garanti veremez.
Fikir istiyorsanız da, bozulmuş bir aşıyı yaptirmaktansa yaptırmayın, şahsen ben öyle yapardım. Bozulmuş bir aşı etkisini kaybetmiştir zaten.

2-8 derece arasında dondurmadan muhafaza ettiyseniz, eczaneden eve, evden sağlık ocağına götürürken buz aküsüyle götürdüyseniz bir sorun olmaz

Back
X