sevgili memur arkadaşım varsayımlar çoktur ama devlet seni belirli biryerde çalıştırıyor oraya ihtiyaç var diye kadro açıyor sonra sen orayı yazıyorsun ve sonra illa eşime gidecem diyorsun bunu düşünmelisin bir ikincisi tercih yaparken herkes kuruma yere göre yapıyor bu sizin yaptığınız herkesin dediği devlete kapağı atmak..ve bu çok yanlıiş..bu yorumunuz sert olmuş biraz.. bende konu sahibine doğru olmadığını belirttim.. ama yinede yorumunuz doğru gelmedi..
belki atandıktan sonra evlendi.. belki maddi güçlerinden dolayı bir işte çalışmak zorunda kaldı.. ben mesela sırf eş durumundan dolayı evliliği erteledim..
5sene kalma şartım var burada..
şuan 1. senemdeyim.. 5 sene sonra yaş 32
eşim buraya gelsin desem küçük bir ilçe.. iş bulma imkanı sıfır...
o yüzden neden rapor aldın diye konu sahinine diyebilirsin.. tercih yaspsaydın vs doğru gelmedi..
bu tartışmaya açık bir konu.. eleştirizde sert olmuş biraz
Canim cok geçmiş olsun.kendine kizdirtmayacaksin gittin ya fiziğe ordan kagit al şu şu tarihler şu saatler arasında tedavi görecektir diye.bu kadar basit.onu ver amire kızmaya calisirsa amırım lütfen sesinizi yukseltmeyin de haklarını filan bildiğini hissettir öyle kızma filan olamaz memuriyette.geregi neyse yapınız müdürü de çık işinin başına.
Hayırlı olsun...aranızi duzelttiginiz için yapılmadı o Ayrılış. Tayin çıkmış bakan onaylamis.amir gidemez sin mi diyecek.haklarinizi öğrenin arkadaşlar.2 ay önce eş durumundan tayinim çıktı müdürle aramı düzelttim de öyle ayrılışımı yapabildim
su an devlette ısler o kadar laçka ki bende memurum, inanın sadece kendı kurumunda ust duzey tum yetkılıler torpılle ıse gelen adamlar , her yerde x partının yada x sendıkanın adamları, yonetıcıler koltuk sevdasında, işten cok koltukları ıle ılgılenıyorlar, çalışanlar desenız iş yapana yada yapabilene tüm iş yığılıyor, işten kaytarana yada arıza çıkaran kimse dokunmuyor.Çok güzel açıklamıssiniz.ama biliyorsunuz devlet hizmetinin devamlılığı esastır.
Çok zor tabi insanın eşinden çocuğundan ayrı olmasi.ceken bilir.ama bu da böyle olmaz ki bu devlet nasıl ilerleyecek herkes aman bana mı kaldı diye dusunurse.atama politikalarının yanlışlığı katıldığım bir konu.ama böyle de olmaz.
Kinama cezası almak iyi birşey mi.memur sifatina yakışır mi.eskiden memuriyet dedin mi insanın aklına disiplin is ahlaki güvenilirlik filan gelirdi.ama burda sanırım herkes yeni memur.
Vatanıni en çok seven işini en iyi yapandir.
M.Kemal ATATÜRK.
Bak canım dediğim gibi fizik tedavinin kağıdını almayi unutmussun o yüzden atar yapmış amir.yok ben zaten altında kalmadım :)
burada yere düştüğümü herkes gördü dedim.
burası küçük bir ilçe fizik tedavi olabilecğim bir yer yok.. bu yüzden ailemin yanında bu tedaviyi görmek zorunda kaldım.. eğer bir düzelme olmaz ise bir ay sonra bu tedaviyi yine olacağım.. ozaman size hergün için izin kağıdı alırım dedim:)
sevgili memur arkadaşım varsayımlar çoktur ama devlet seni belirli biryerde çalıştırıyor oraya ihtiyaç var diye kadro açıyor sonra sen orayı yazıyorsun ve sonra illa eşime gidecem diyorsun bunu düşünmelisin bir ikincisi tercih yaparken herkes kuruma yere göre yapıyor bu sizin yaptığınız herkesin dediği devlete kapağı atmak..ve bu çok yanlıiş..
idari amirinin raporu sağlık iznine çevirirken üst kuruma nasıl sunduğu önemli. sağlık iznini şehir dışında geçirmesi uygun mütalaa edilmiştir üst yazısıyla sunulduysa problem olmaz. artık devlet memurlarının çalıştığı işçe, belde sınırları içinde ikamet zorunlulukları kalktı çünkü. ama sizin de bahsettiğiniz gibi bunun sorun olması gerekiyor. hastaysa ve rapor alıyorsa evde istirihat etmesi gerekiyor. eskiden kurum amirinin evde yoklama yapma yetkisi varmış, ki bence çok mantıklı. yeni memurlar da o kadar çok keyfi rapor alınıyor ki. işin kötüsü hiç birine de gerekli yaptırım yapılmıyor. tamam eşlerin aile bütünlüğü esastır ama devlette de devamlılık esastır. keyfi raporlar gönderilince kalan personel 2 katı çalışmak zorunda kalıyor. bir süre sonra o da aynı şekilde rapora başvuruyor. ben de 2.5 yıldır eşimle farklı şehirlerde çalışıyorum ve henüz hiç rapor almadım. bence bu biraz iş etiği edinip edinememeyle alakalı.Hastayım diye rapor alıyor ve şehir dışına çıkmasında bir problem olmaz mı?
nazar etmeyin ne olur isteyin sizinde olur.hiç boşuna çirkefleşmeyin memuruz biz..sanarsın herkes helal lokma yiyor.ne yediğimizi bilmiyoruz daha dün ifşa edildi tek tırnaklı hayvan etleri nerelerde hangi firmalarca kullanıldığı.haramın helalin ne olduğunu bilmeden konuşuyor millet.
uyuz olanlar bende sizlere uyuz oluyorum dişinizi sıkıpta kpss ye çalışmadığınız için.ben gece gündüz çalışırken millet sevgilisynen eşiynen fing atıyordu imreniyordum iyikide sizin gibi yapmamışım
sonra eş durumunda tayin istersinşuan bekar ve özgürüm.. yarın öbürgün bende evlenebilirim. ve eş durumu şartlarım tutmayabilir..
bunun için evliği ertelemen 5senemi alacak.. bu sizin sorununuz mu? yada devletin sorunu mu? hayır.. ben ya evliliği ertelerim yada evlenip bunu be şekilde çekmeyi tercih ederim..
şuanki konu neden tercihini oraya verdik değil. rapor almasının doğru olmadığından bahsediyorum.
sürekli bukadar rapor almasının bende doğru olmadığını belirtiyorum.
askeri ücret şartları böyleyken, insanların 'devlete kapak atma' istediğinide tuaf karşılamıyorum.
konu sahibini bilmem ama ben atanabilmek için geceli gündüzlü çalıştım.. o yüzden nerede olsam görev yaparım diye düşündüm. şuandada aynı düşündeyim..
Hanımlar kpssyi kazandıktan sonra size ödül olarak verilmiyor maaşlar yani çalışmanız karşılığında almanız gerekiyor ama burda gelip biz çok çalıştık artık yatabiliriz diye bik bik savunma yapmak komik yani kpss calışmanız karşılığında görev aldınız fakat maaşlar siz burda takılın diye verilmiyordur eminim : ))
sonra eş durumunda tayin istersinayrıca arkidişlar ben kpsse hiç çalışmadım 3 sene sonra burdaki herkesin başına müdür olucam bekleyin
komik olan nedir bilemedim? neyse iyi günler size
arakdaşlar konuyu döndürp eş durumu tayinlerinin zorluğuna geiriyorlar.. komik çünkü anlatmışsın ben çalıştım şöyle böyle diye...komik olan nedir bilemedim? neyse iyi günler size
işim gücüm gelirim evim arbama herşeyim var çok iyi konumda ve durumdayım kimseyede açıklama yapmak istemiyorum benim kızgınlığım sisteme haksız maaş alınmasına devletin imkanlarını kukllanıp çalışmayanlara adaletsizliğe insanların çok az maaş almasına bir tarafın çom rahat olmasına..ok anladın değil mitakma acısı tavan yapmış artık
Evet haklısınız. ama ayrılış süremin 2 haftada olması amirimle aramı düzelttiğim için oldu. Üzerimdeki işlere göre 6 ay daha bekletme hakkı vardı. Bu sürecin ne kadar yıpratıcı olduğunu yaşamayan anlayamaz. Ayrıca bütün bakanlıklar taşradaki yöneticilerin görüşünü alır tayin dilekçelerinde. Benim bakanlığımda il müdürlüğünden personele ihtiyacım var yazısı gittiği için eş durumu tayini çıkmayan çalışma arkadaşım var. Elbette haklarımızı biliyoruz ama ne kadarı uygulanıyor ne kadarı uygulanmıyor o tartışılır. Aynı şekilde mahkeme sonucuyla eş durumu tayini hakkı kazanan ama mahkeme yoluna başvurduğu için geçici görevle eski görev yerine gönderilen de biliyorum.Hayırlı olsun...aranızi duzelttiginiz için yapılmadı o Ayrılış. Tayin çıkmış bakan onaylamis.amir gidemez sin mi diyecek.haklarinizi öğrenin arkadaşlar.
işim gücüm gelirim evim arbama herşeyim var çok iyi konumda ve durumdayım kimseyede açıklama yapmak istemiyorum benim kızgınlığım sisteme haksız maaş alınmasına devletin imkanlarını kukllanıp çalışmayanlara adaletsizliğe insanların çok az maaş almasına bir tarafın çom rahat olmasına..ok anladın değil mi
Tabi ki keyfi alınan raporlara ben de kızıyorum. Siz de hamilesiniz ben ziraat mühendisiyim ve işim gereği araziye çıkmam gerekiyor doktorum her defasında üstüne basa basa rapor almak istersen hemen veririm dedi ama bir kere bile rapor kullanmadım çok büyük rahatsızlığım olmazsa kullanmamda. Tamamen kişinin vicdanına kalmış bir şey.idari amirinin raporu sağlık iznine çevirirken üst kuruma nasıl sunduğu önemli. sağlık iznini şehir dışında geçirmesi uygun mütalaa edilmiştir üst yazısıyla sunulduysa problem olmaz. artık devlet memurlarının çalıştığı işçe, belde sınırları içinde ikamet zorunlulukları kalktı çünkü. ama sizin de bahsettiğiniz gibi bunun sorun olması gerekiyor. hastaysa ve rapor alıyorsa evde istirihat etmesi gerekiyor. eskiden kurum amirinin evde yoklama yapma yetkisi varmış, ki bence çok mantıklı. yeni memurlar da o kadar çok keyfi rapor alınıyor ki. işin kötüsü hiç birine de gerekli yaptırım yapılmıyor. tamam eşlerin aile bütünlüğü esastır ama devlette de devamlılık esastır. keyfi raporlar gönderilince kalan personel 2 katı çalışmak zorunda kalıyor. bir süre sonra o da aynı şekilde rapora başvuruyor. ben de 2.5 yıldır eşimle farklı şehirlerde çalışıyorum ve henüz hiç rapor almadım. bence bu biraz iş etiği edinip edinememeyle alakalı.