- 11 Haziran 2012
- 480
- 318
raporunuzun fenne ve usule uygunluğu kontrol için hakem heyete gösterebilirlermerhaba kızlar . ben eşimden ayrı bir şehirde çalışıyorum ve iş yerim sivasta ben ankaradan sivasa her hafta gidip gelmek zorundayım :/ ve bu yüzden bazı zamanlar rapor alıp gitmediğim oldu . şimdi çalıştığım kurumda başhekimim yok bu yüzden yerine geçici olarak müdür yardımcısı bakıyor . ben 2 hafta önce 7 gün rapor aldım . aradı beni niye aldın falan diye sıkıştırdı baya tüömm raporlarımı önüne koymus sordu hepsini tek tek . bu hafta zorunlu olarak burda kalmamı gerektiren bir durum var ve yine 10 gün rapor aldım . bu adam yarın beni ararsa diye fena tırsıyorum . sizce ne yapabilir en fazla ?
mazeret ıznı dogum,askerlık,anne -baba-es ve cocuk olumu ve kendının yada cocugunun evlenmesı durumunda kullandırılıyor. yıllık ızın 10 yıla kadar 20 , 10 yılı doldurunca 30 gun. refakat ıznı ıcın cok agır bır hastalık durumu olması ve sızden baska anne yada babanıza bakacak kımse olmadıgında verılıyor.bunun dısında 7 gunluk saglık ıznı hakkı var. 7 gunu asan her gun ıcın özel hızmet tazmınatının %25 i oranında kesıntı yapılıyor maastan. resmı tatıller ve haftasonu zaten tatıl eger kı nobet yada mesaı durumunuz yoksa. ucretsız ızın ıcın de 5 yıl doldurma sartı var. bunlar 657 ye gore bır memurun ızın hakları ..Bu hesaplarla bu memuriyet bitmez.ailenden biri hasta olursa bypass olmuş babanız o zaman refakat izni var Dr düzenler o alınır. Kendine rapor almamaliydin bu konuda.anliyorum eşten ayrı başka yerde çok zor çalışmak amma is ahlaki denen birsey var yani.gercekten memuriyette yıllık izin mazeret izni çocuk olur izin evlenirsen izin bayramlar tatil mesai belli saatler.hastalanirsin rapor hakki.1 yil ucretsiz ayrilma hakki.daha ne olsun.yaziktir günahtır ya.
bende iş yerinde merdivenlerden yere düştümimdadımada şefim yetişti..
çok ağrım vardı. sonuç olarak 1 haftalık rapor aldım fizik tedavi için(ağrılar eskidende vardı düşmeyle artı)
işte geldim müdür kızdıinanmadı gerçekten fiziğe gittiğime
atama politikasından bizde maduruz.. oakdar çok insanki varki evliliğini erteleyen, çocuk yapamayan..
bakanlığın koyduğu yönetmelik bu..
Hastayım diye rapor alıyor ve şehir dışına çıkmasında bir problem olmaz mı?Y
Yok çıkabilir şehir dışına. Onda bir problem yok.
Abartmayın arkadaşlar haram lokma falan. Eş durumu tayinleri bu kadar zor olmasa insanlar rapor almak mecburiyetinde kalmaz.Oh devlet baba sag olsun. Nasil olsa maaş yatiyor. Yediginiz haram lokmalar sizden cikar bir gun.
Çok güzel açıklamıssiniz.ama biliyorsunuz devlet hizmetinin devamlılığı esastır.mazeret ıznı dogum,askerlık,anne -baba-es ve cocuk olumu ve kendının yada cocugunun evlenmesı durumunda kullandırılıyor. yıllık ızın 10 yıla kadar 20 , 10 yılı doldurunca 30 gun. refakat ıznı ıcın cok agır bır hastalık durumu olması ve sızden baska anne yada babanıza bakacak kımse olmadıgında verılıyor.bunun dısında 7 gunluk saglık ıznı hakkı var. 7 gunu asan her gun ıcın özel hızmet tazmınatının %25 i oranında kesıntı yapılıyor maastan. resmı tatıller ve haftasonu zaten tatıl eger kı nobet yada mesaı durumunuz yoksa. ucretsız ızın ıcın de 5 yıl doldurma sartı var. bunlar 657 ye gore bır memurun ızın hakları ..
bayanın duruma gelırsek esıyle ayrı sehırlerde sıvas ve ank arası cok yakın degıl hafatsonu gıdıp geleyım dese olmaz, esının yanında kalmasını gerektırecek bır durum olmasa ya da ızın alabılse senelık yada ıdarı ızın zaten rapora basvurmaz dıye dusunuyorum.
etık mı degıl mı tartısılır? ama her kurum da ıstedıgın an ızın almak gıbı bırsey soz konusu olmuyor cunku ızın verme yetkısı ıdarı amırın elınde..
en mantıklısı es durumundan tayın ıstemesı ve esının yanına gıtmesı ama buna da su an sanırım sartlar elvermıyor.
rapor aldı dıye kımse bırsey yapamaz. aldıgı maası hak etmıyor dıyebılırsınız oan amenna katılırım. ama cevremde cok ınsan var farklı nedenlerle aıle hekımınden, hastaneden rapor alıp bır sure ıse gelmeyen nedenı ıse ızın almaya kalktıklarında sorun yasamaları...
o nedenle rapor alıyorsan , gerısının kurcalanmasını da ıstemıyorsan alıcaksın kurumuna faks yoluyla ıleteceksın, sonrada ısıne bakacaksın kımseyle muhattap olmayacaksın..
Yok canım olmuyor.cikabilir yani.dava konusu olmuştu bu hatırladığım kadariyla.Hastayım diye rapor alıyor ve şehir dışına çıkmasında bir problem olmaz mı?
Hastayım diye rapor alıyor ve şehir dışına çıkmasında bir problem olmaz mı?
eşinden ayrı kalmayacak şekilde tercih nyapsaydı ozaman...atamaya güvenip yapmasaydı hem memur olmuş hem atamadan bahsediyor
6111 sayılı kanunla yapılan değişiklikte artık sorun olmuyor ama eskiden sorundu doğru biliyorsunHastayım diye rapor alıyor ve şehir dışına çıkmasında bir problem olmaz mı?
Canim cok geçmiş olsun.kendine kizdirtmayacaksin gittin ya fiziğe ordan kagit al şu şu tarihler şu saatler arasında tedavi görecektir diye.bu kadar basit.onu ver amire kızmaya calisirsa amırım lütfen sesinizi yukseltmeyin de haklarını filan bildiğini hissettir öyle kızma filan olamaz memuriyette.geregi neyse yapınız müdürü de çık işinin başına.bende iş yerinde merdivenlerden yere düştümimdadımada şefim yetişti..
çok ağrım vardı. sonuç olarak 1 haftalık rapor aldım fizik tedavi için(ağrılar eskidende vardı düşmeyle artı)
işte geldim müdür kızdıinanmadı gerçekten fiziğe gittiğime
atama politikasından bizde maduruz.. oakdar çok insanki varki evliliğini erteleyen, çocuk yapamayan..
bakanlığın koyduğu yönetmelik bu..