Memurlar bakabilir mi ?

raporunuzun fenne ve usule uygunluğu kontrol için hakem heyete gösterebilirler

bende iş yerinde merdivenlerden yere düştüm imdadımada şefim yetişti..
çok ağrım vardı. sonuç olarak 1 haftalık rapor aldım fizik tedavi için(ağrılar eskidende vardı düşmeyle artı)
işte geldim müdür kızdı inanmadı gerçekten fiziğe gittiğime

atama politikasından bizde maduruz.. oakdar çok insanki varki evliliğini erteleyen, çocuk yapamayan..
bakanlığın koyduğu yönetmelik bu..

mazeret ıznı dogum,askerlık,anne -baba-es ve cocuk olumu ve kendının yada cocugunun evlenmesı durumunda kullandırılıyor. yıllık ızın 10 yıla kadar 20 , 10 yılı doldurunca 30 gun. refakat ıznı ıcın cok agır bır hastalık durumu olması ve sızden baska anne yada babanıza bakacak kımse olmadıgında verılıyor.bunun dısında 7 gunluk saglık ıznı hakkı var. 7 gunu asan her gun ıcın özel hızmet tazmınatının %25 i oranında kesıntı yapılıyor maastan. resmı tatıller ve haftasonu zaten tatıl eger kı nobet yada mesaı durumunuz yoksa. ucretsız ızın ıcın de 5 yıl doldurma sartı var. bunlar 657 ye gore bır memurun ızın hakları ..
bayanın duruma gelırsek esıyle ayrı sehırlerde sıvas ve ank arası cok yakın degıl hafatsonu gıdıp geleyım dese olmaz, esının yanında kalmasını gerektırecek bır durum olmasa ya da ızın alabılse senelık yada ıdarı ızın zaten rapora basvurmaz dıye dusunuyorum.
etık mı degıl mı tartısılır? ama her kurum da ıstedıgın an ızın almak gıbı bırsey soz konusu olmuyor cunku ızın verme yetkısı ıdarı amırın elınde..
en mantıklısı es durumundan tayın ıstemesı ve esının yanına gıtmesı ama buna da su an sanırım sartlar elvermıyor.
rapor aldı dıye kımse bırsey yapamaz. aldıgı maası hak etmıyor dıyebılırsınız oan amenna katılırım. ama cevremde cok ınsan var farklı nedenlerle aıle hekımınden, hastaneden rapor alıp bır sure ıse gelmeyen nedenı ıse ızın almaya kalktıklarında sorun yasamaları...
o nedenle rapor alıyorsan , gerısının kurcalanmasını da ıstemıyorsan alıcaksın kurumuna faks yoluyla ıleteceksın, sonrada ısıne bakacaksın kımseyle muhattap olmayacaksın..

ölemi diyo millet memuruz diye gözlerine duruyor saldıran saldırana.benim çocuğm kreşte ateşlenmiş aradılar gelin diye müdüre söledim bana dediği şuydu seni niye arıyorlar yokmu kreşte dr göstersinler çocuk bu hastalanır her aradıklarında gidemezsin sen.
birde havadan geldik sanıyorlar onca emek onca çalışma dişe diş göze göz geldiğimizi unutup aldığın maaş rapor vs gözlerine duryor milletin.

Tek hekim raporu 10 + 10 20 günü geçemezsiniz üzerini heyet almanız gerekir, mesai saatleri içindeyse veya belli şartlardada araştırılabilir iş yerine yakın - ikametgahınıza yakın yerlerden almanız gerekir. Şehir dışına çıktığınız tespit edilirse sorun olmaz ama siz dikkatli olun ve paylaşım yapmayın.
İşin öbür ucunda doktorlar var kimse doktorları da sorgulamak istemez en fazla biraz size söylenirler sizin huzurunuzu kaçırırlar.

kusura bakmayında siz ve sizin gibilere uyuz oluyorum. Bir çok insan memur olmak için adeta kendini parçalasın siz memur olanlarda işinizin hakkını vermeyin.1 yada 2 gün değil boşu boşuna alınmış 10 günlük rapordan bahsediyorsunuz ya ..

eğer bukadar çalışmak istemiyorsan istifa edersin bak bize özelde ölüm bile olsa geliyorsun memurlara bak yok cart izni yok babam hasta izni yok eşimde ayrıyım izni karnı ağrıyor izni...devlet atamıyormuş ona göre tercih et ozaman...bankamatik memuru seni

Çok güzel açıklamıssiniz.ama biliyorsunuz devlet hizmetinin devamlılığı esastır.

Çok zor tabi insanın eşinden çocuğundan ayrı olmasi.ceken bilir.ama bu da böyle olmaz ki bu devlet nasıl ilerleyecek herkes aman bana mı kaldı diye dusunurse.atama politikalarının yanlışlığı katıldığım bir konu.ama böyle de olmaz.

Kinama cezası almak iyi birşey mi.memur sifatina yakışır mi.eskiden memuriyet dedin mi insanın aklına disiplin is ahlaki güvenilirlik filan gelirdi.ama burda sanırım herkes yeni memur.

Vatanıni en çok seven işini en iyi yapandir.
M.Kemal ATATÜRK.

Ne çok seviyoruz eleştirmeyi, haram lokma yedin yargısını yapıştırmayı.
Nerden biliyoruz iş durumun, işini nasıl yürüttüğünü sorumluluğunu?
O hakaret edenler yargılayanlar acaba eşlerinden bu kadar ayrı kalsa aynı durumda olsa ne yaparlardı?
Kolaymı öyle iki arada kalmak bugün o telefonu alıp rahat olmak?
Herkes kendi hayatından sorumlu eğer haksızlıkta yapıyorsa yanına kalmaz ki ne kadar sabırsız insanlarız şayet ki haksız zaten onu öder şimdi hakaret etmeye kimsenin hakkı yok.

2,5 yıl eşimden ayrı bir ilde görev yaptım. Bir kere işe geç gitmedim ya da otobüsüm var deyip erken çıkmadım. Bu 2,5 yıllık süre içerisinde sadece 10 gün rapor aldım gerçekten rahatsızdım. O gün müdürüm aradı soruşturma açıyorum hakkında diye. Durumumu açıkladım zor ikna ettim. Üzerimde iş olduğu için bu kadar sıkıntı çıkarttığını belirtti. Kaldı ki soruşturma açamaz en fazla savunma ister disiplin cezası verir. Çok da büyük sıkıntı çıkmaz. 2 ay önce eş durumundan tayinim çıktı müdürle aramı düzelttim de öyle ayrılışımı yapabildim. Zıt gittiğinizde daha da zorluyor bu işler. Yaşadığımı anlatmak istedim. Bence konuşarak çözmeye çalışın hiçbir idareci önüne pat diye raporun gelmesinden hoşlanmıyor.

eşinden ayrı kalmayacak şekilde tercih nyapsaydı ozaman...atamaya güvenip yapmasaydı hem memur olmuş hem atamadan bahsediyor

Hastayım diye rapor alıyor ve şehir dışına çıkmasında bir problem olmaz mı?

eğer şehir dışından rapor alacaksa pazar gününden almalı.
ptesi gidip alırsa olmaz..

kendi iş sınırları içinden hafta içide gidip alabilir..
rapor süresince kimin nerede olduğuna pek bakmıyorlar zaten..

Atanamayan arkadaşlar özelde çalışmanızın sebebi bu arkadaş değildir eminim nefretinizi başka yerde kusun.
Evet devlette çalışıp da aldığı parayı hak etmeyen çok insan var fakat bu arkadaşın çalışma durumunu bilmiyorsunuz bilmeden hakkına girmeyin.

eşinden ayrı kalmayacak şekilde tercih nyapsaydı ozaman...atamaya güvenip yapmasaydı hem memur olmuş hem atamadan bahsediyor

bu yorumunuz sert olmuş biraz.. bende konu sahibine doğru olmadığını belirttim.. ama yinede yorumunuz doğru gelmedi..

belki atandıktan sonra evlendi.. belki maddi güçlerinden dolayı bir işte çalışmak zorunda kaldı.. ben mesela sırf eş durumundan dolayı evliliği erteledim..
5sene kalma şartım var burada..
şuan 1. senemdeyim.. 5 sene sonra yaş 32
eşim buraya gelsin desem küçük bir ilçe.. iş bulma imkanı sıfır...
o yüzden konu sahibine rapor almasının doğru olmadığını dile getirebilirsin. ama neden tercihlerini verdin gibi herhangi birşey yöneltemezsin..
bu tartışmaya açık bir konu.. eleştirizde sert olmuş biraz

Canim cok geçmiş olsun.kendine kizdirtmayacaksin gittin ya fiziğe ordan kagit al şu şu tarihler şu saatler arasında tedavi görecektir diye.bu kadar basit.onu ver amire kızmaya calisirsa amırım lütfen sesinizi yukseltmeyin de haklarını filan bildiğini hissettir öyle kızma filan olamaz memuriyette.geregi neyse yapınız müdürü de çık işinin başına.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…