Memurlar bakabilir mi ?

melebaaa

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
2 Nisan 2015
255
443
31
merhaba kızlar . ben eşimden ayrı bir şehirde çalışıyorum ve iş yerim sivasta ben ankaradan sivasa her hafta gidip gelmek zorundayım :/ ve bu yüzden bazı zamanlar rapor alıp gitmediğim oldu . şimdi çalıştığım kurumda başhekimim yok bu yüzden yerine geçici olarak müdür yardımcısı bakıyor . ben 2 hafta önce 7 gün rapor aldım . aradı beni niye aldın falan diye sıkıştırdı baya tüömm raporlarımı önüne koymus sordu hepsini tek tek . bu hafta zorunlu olarak burda kalmamı gerektiren bir durum var ve yine 10 gün rapor aldım . bu adam yarın beni ararsa diye fena tırsıyorum . sizce ne yapabilir en fazla ?

Raporlara bakıyorlar çok alındığı zaman, ya da bir şikayet olursa ya da göze çarpacak şekilde fazla alınırsa rapor. Bu nedenle gerçekçi konularda rapor almaya bak, ya da almayıver. soruşturma geçirmene neden olabilirler, üstelik doktorların da başı yanar.

bu aldığım son 2 rapor hariç gereksiz olan yoktu . kendim ameliyat oldum 2 ay gidemedim öyle . babam by-pass oldu mecbur kaldım vs. bu adam gıcıklığına yapıyor gibi böyle bunun öncesinde bi sıkıntı olmadıhiç

Rapor almakla bitmiyor is,ben rapor aldigimda doktor bana ilac yazdi onlari da al dedi..10 gunluk bir hastaliksa muhakkak ki ilaci da yazilmistir,ilaclarini al...

ama canım bak rapor gerçekten hasta olduğumuzda kullanalım diye var, diğer durumlarda tabiki alıyoruz ancak 7 günler 10 günler havada uçuşursa dikkat çeker, sıkıntı olur. onun yerine idari izin alsanız daha risksiz olur. o da zor farkındayım ancak, böyle göze batmanız normal. neyse ki diğer raporlar için ameliyat mazeretiniz var dolayısıyla bundan dolayı en azından inandırıcılığınızı bi sağlamışsınız.

Rapor herhangi bir saglik problemi olmadan alınınca anlaşılıyor ve problem olabiliyor gerçekten. Bir de yöneticinin inisiyatifine kalıyor. Kimileri önemsemezken kimileri soruşturuyor ve sıkıntı yapıyor.

Sizi hakem hastaneye yollayabilirler ve eğer sonradan da geçirip geçirmediğiniz anlaşılacak bir durumdan dolayı rapor aldıysanız hem rapor veren kişinin hem sizin başınız çok ağrır, üstelik 657 sayılı kanuna göre bir yıl içinde 6 aydan fazla raporlu olduğunuz takdirde amirinizin bunu soruşturma Hakkı var diye biliyorum ama emin Değilim

bu hafta zorunlu olarak burdakalmamı gerektiren bir durum var veyine 10 gün rapor aldım .

Bunu yapmasaydiniz iyiydi.cok zorunlu bir hal mi oldu almanız için. Orda kalmanızi gerektirecek durum varmış. O durumu atlatsaydiniz bari.hastayim rahatsızim dersiniz çok irdelenecegini sanmıyorum sonuçta Dr atmış imzayı onaylamis.ama etik mi onu bilemeyecegim.amir dokmus raporlari masaya inceliyor ben olsam utanirim sonucta calismadiginiz her günün haftanın parasini ödüyor devlet.saglikla ilgili durumları tabiki es geçiyorum.

valla dikkat et soruşturma geçirebilirsin,gereksiz alma

bırsey yapamaz, rapor lu ısen hastasın demektır.. boyle durumlarda telefonunu açmayacaksın , oyle sosyal paylasım sıtelerınde paylasımda da bulunmayacaksın yerını bellı eden... kımse senın hasta olmadıgını anlamasın dıye
bızım burda ızın sıkıntısı yasayan herkes rapor alıyor..
bence sız es durumundan tayın ısteyın eısnızın yanına gıdın bır an once..

Birçok insan memur olup çalışabilmek için kendini paralıyor, siz memur olmuşsunuz ama rapora abanmışsınız ve çok afedersiniz ama bir de bundan nasıl yırtarım diye buraya yazmışsınız. Başkasının yerine utanmak bu olsa gerek. Umarım amiriniz detaylı araştırmasını yapar. Bir de merak ettim siz raporluyken sizin işinizi kim yapıyordu? Belki şikayet onlardan gelmiştir.

Kpss'den 70 alti alanlar okuyabiliyor mu

Benim memur arkadasim var biyolog, o da asiri izin ve rapor aliyor, sizin gibi ailesi baska sehirde oldugu icin. Sorun yasamadi sanirim izin veren kisiyle alakali

İki hafta önce 7 gün rapor 2 hafta sonra 10 gün rapor .biraz dikkat çeker tabi..Birde sizin yerinize siz olmadığnızda işinizi üstlenen biri var ise oda sıkıntı duyuyordur. Sizide anlıyorum ama rapor bir çözüm değil malesef. Bildğim kadarı ile amirin raporu sorgulama hakkı var.Başka bir kuruma sevkini falanda isteyebilir.Bu yıl içerisinde toplamda kaç gün rapor kullandınız. .Birde bu tür durumlarda önceden söylemek derdini anlatmak daha iyi sonuç verir.Yani raporu pat diye göndermek yerine zorunda kaldığınız durumu anlatsanız belki anlayışlı olurdu

Raporlu olduğun sürede şehir dışında olduğun tespit edilirse başın belaya girebilir.

Raporlu iken başka şehirde olman ilk sıkıntı, yani etik değil. sürekli rapor alman elbet sıkıntı. yılda kaç gün rapor hakkınız var sizin? 40 falan oluyor sanırım memurlarda?

Bu hesaplarla bu memuriyet bitmez.ailenden biri hasta olursa bypass olmuş babanız o zaman refakat izni var Dr düzenler o alınır. Kendine rapor almamaliydin bu konuda.anliyorum eşten ayrı başka yerde çok zor çalışmak amma is ahlaki denen birsey var yani.gercekten memuriyette yıllık izin mazeret izni çocuk olur izin evlenirsen izin bayramlar tatil mesai belli saatler.hastalanirsin rapor hakki.1 yil ucretsiz ayrilma hakki.daha ne olsun.yaziktir günahtır ya.

Bir şey olmaz, soruşturma açılır. En fazla aylıktan kesme cezası verilir ki zannetmiyorum.
Devlet önce şu atama politikasını gözen geçirsin. Eşleri senelerce, aylarca ayrı tutup neyin lafını yapabilir?
Çocuğu ilkokula başlayan ama hala kavuşamayan arkadaşım var yahu, adam büyümesini, ilk adımını, konuşmasını, hiç bir şeyini görememiş...

içiniz de rahat ya bişey demiyorum ayda bir gün uğruyor musunuz bari ise ? Diğeri de gelmis akıl veriyor yazık ya

hakem hastaneye yollayabilir sizi.buda size tebliğ yapıır yazılı olarak tebliğ eline geçtinden hemen sonra hakem hastaneye giderek yeniden rapor alırsınız.o raporda usule uygun fenne aykırı derse amiriniz size en fazla kınama cezası verir.yani hiç bişi olmaz.işten atamaz öle bişi yok 657 de.raporlar usule uygun verilir o yüzdende sizin rapaor usule uygun amma fenne aykırı yani sağlıklısınız.birde yıl içinde 40 günü geçmeyin.diğer bir konu ise raporun memuriyet mahali içinde alınmış olması.mesai saatinde alıyorsanız raporu muhakkak çalıştığınız yerde bulunan bir sağlık kuruluşundan almanız önemli

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…