• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

memur bayan arkadaşlarım ilk iş günü tecrübelerinizi aktarırmsıınız arkadaşlar

sebboyyy

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
1 Mart 2009
1.381
5
116
İstanbul
pazartesi işe başlayacağım tapu müdürlüğünde çok heyecanlıyım yürüme engelli bayanım tekerlekli sandalye kullanıyorum bilgisayar işletmeni olarak atandım nasıl giyinmeliyim nasıl davranmalıyım ilk iş gününde ilk gün iş verirlermi hemen engellilere riskli işler yaptırabilinirmi yardımcı olurmusunuz arkadaşlar

sessiz sakin ol, ama kendinden emin bi görüntü çizmelisin kendine güvenli huzurlu bi insan portresi anlatmak istedigim..
ilk bir yıl senin için daha zor olacak ama taşlar zamanla yerine oturacak paniğe kapılma..
kendini nası rahat hissediyorsan öyle giyinmeni tavsiye ederim. tabiki oda zamanla oturacak
ilk gün iş vermezler diye tahmin ediorum ama ztn bir kaç ay işleri ögrenene kdr geri planda kalırsın hemen iş yüklemezler.
şimdiden hayırlı olsun cnm paniğe kapılma ortamı gözlemle işler her türlü hallolur hatalar düzelir önemli olan düzgün ilişkiler kurup ortamdaki ilişkileri çözmen

pazartesi işe başlayacağım tapu müdürlüğünde çok heyecanlıyım yürüme engelli bayanım tekerlekli sandalye kullanıyorum bilgisayar işletmeni olarak atandım nasıl giyinmeliyim nasıl davranmalıyım ilk iş gününde ilk gün iş verirlermi hemen engellilere riskli işler yaptırabilinirmi yardımcı olurmusunuz arkadaşlar

öncelikle hayırlı olsun :)
ilk izlenim çok önemlidir tabiki ama çok ciddi giyinmeni tavsiye etmem.. çünkü bende öyle giyinmiştim ilk günümde aa yeni memur diye parmakla gösteren çook oldu :) kot giyme bence ilk gün,cekete de gerek yok..kumas pantolon ve düz bir gömlek yeterli olacaktır. daha sonra ortama ayak uydurursun zaten :)
çalışma konusuna gelince senin kurumunu çok iyi bilmesem de yeni başlayanlara en azından 1-2 hafta iş vermezler sonra da ufak ufak başlatırlar..umarım hersey cok yolunda gider senin için ;)

Öncelikle hayırlı olsun. benim size tek tavsiyem çok saf gibi görünmeyin ve herkese yada size güleryüz gösterip yakınlaşan insanlara ilk etapta güvenmeyin... iş hayatı kurtlar sofrası gibi. heryerde böyle olmayabilir tabi ama temkinli davranmakta fayda var.

hayırlı uğurlu olsun size uygun iş verilecektir merak etmeyin,kıyafet klasiktir ama ilk iş günü siyah pantolon veya etek ve beyaz gömlek serin hava nedeniyle siyah hırka kurtarıcı olacaktır.memursun zaten kot giyme olasılığın yok aklında bulunsun.. tapu hareketli bi yer oldukça o yüzden size yavaş yavaş iş öğretmeye başlarlar.... oradakiler kıdem olarak üstün olsalarda kendinizi ezdirmeyin tek tavsiyem bu olabilir.. çünkü memurlarda hep aynı zihniyet var özellikle eski memurlar bu işi ben yaparım ben olmasam yürümez gibi bi zihniyete sahip size yardımcı olmak istemeyebilirler şaşırmayın siz nasılsa o işi öğrenirsiniz..... bende ilk işe başladığımda böyleydi durum ama ben özgüveni yüksek olan biriyim o yüzden adapte olmam uzun sürmedi...3. yılımı dolduracağım memuriyette............... kendinize inanın yeter................ tekrar tebrik ederim:46::46:

Son düzenleme:
Öncelikle hayırlı olsun. benim size tek tavsiyem çok saf gibi görünmeyin ve herkese yada size güleryüz gösterip yakınlaşan insanlara ilk etapta güvenmeyin... iş hayatı kurtlar sofrası gibi. heryerde böyle olmayabilir tabi ama temkinli davranmakta fayda var.

tşkler bende aksine saf biriyim içimde kötülük yok eğerki başımda sürekli işi öğreten amirlerim olmazsa mecburen işi çalışan arkadaşlarımdan öğrencem çekemez kıskanç kişiler çıkarsa ben onlardan mecburen işi öğrencem güvenmek zorunda kalcam iş öğrenince gerçekten kafam çok karışık sen böle durumla karşılaştınmı

hayırlı uğurlu olsun size uygun iş verilecektir merak etmeyin,kıyafet klasiktir ama ilk iş günü siyah pantolon veya etek ve beyaz gömlek serin hava nedeniyle siyah hırka kurtarıcı olacaktır.memursun zaten kot giyme olasılığın yok aklında bulunsun.. tapu hareketli bi yer oldukça o yüzden size yavaş yavaş iş öğretmeye başlarlar.... oradakiler kıdem olarak üstün olsalarda kendinizi ezdirmeyin tek tavsiyem bu olabilir.. çünkü memurlarda hep aynı zihniyet var özellikle eski memurlar bu işi ben yaparım ben olmasam yürümez gibi bi zihniyete sahip size yardımcı olmak istemeyebilirler şaşırmayın siz nasılsa o işi öğrenirsiniz..... bende ilk işe başladığımda böyleydi durum ama ben özgüveni yüksek olan biriyim o yüzden adapte olmam uzun sürmedi...3. yılımı dolduracağım memuriyette............... kendinize inanın yeter................ tekrar tebrik ederim:46::46:

tşkler bende aksine saf biriyim içimde kötülük yok eğerki başımda sürekli işi öğreten amirlerim olmazsa mecburen işi çalışan arkadaşlarımdan öğrencem çekemez kıskanç kişiler çıkarsa ben onlardan mecburen işi öğrencem güvenmek zorunda kalcam iş öğrenince gerçekten kafam çok karışık sen böle durumla karşılaştınmı

İşi pek öğretmek istemediler çünkü benim bulunduğum yerde yoğun bir yer o yüzden kimse vakit kaybetmek istemedi bir de dediğim gibi hani biraz bize bağlı kalsın düşüncesi ama inan öğrenirsin er ya da geç kendini saf olarak görme ve gösterme kesinlikle aksine kendin öğren işi bu sayede çekinsinler senden zaten uzun sürmez kim nasıl biri anlarsın iş ortamı insan farkına varıyor birşeylerin.. hiç korkmaaa

Son düzenleme:
bugün ilk işgünümdü herkes tebrik etti benim masam tek kişilikti diğerleri arkamda kalıyordu müdür yoktu 1hafta işi varmış gelmicekmiş müdür yardımcısı sadece yer gösterdi iş vermedi orda 2 kişi hariç hepsi pc işletmeni oturdum öle sıkıldım sonra gitsem birinden bişi öğrensem kardır dedim hemde ordakilerlede tanışmış olurum nese gittim tanıştık iş yapan kızı izledim biraz sonra mühür işini öğretirmsin bana ben yapam dedim ilk nasıl yapcağımı demedi mühürlendiğinde tc olan yeri başka tarafa geldi düz olcağna bazılarıda silik sonra gösterdi nasıl olcağını yaptım bir iki sonra diğer arkadaşlar dedilerki kızı soğutucan ilkgünden işten dediler güldüm bende öğle yemeğı yedik sonra belgeleri sayısına göre ayırma klasörleri dizdik birlikte sonra postalanılacak olanların zarflarını yazdı o bende zarfın içine koydum onlar bi ara kahve sölediler içtim o arada tel çaldı iki kere kapadım bu aradada iş yapıyordum nese actım teli arkadaşım işgösteriyor bana dedim onamı bozuldu arkadaşların dediğinemi anlamadım ben öle dşünmem dedim canım sıkılıyor dedim oturmaktan boş duramam dedim oyüzden yardım etmek isterim dedim peki et ddi zarf işi yaparken o başka bayan arkadaşım çağırdı onun yanına gittim oda anlata anlata yaptı işi sonra çıkış saatimiz geldi çıktık zaten müdür gelene kadar bana belli görev verene kadar daha kimseye yardım etmicem:) bunu anladım :) ilk kızın yanınada gitmem daha ikinciye giderim gidersem risksiz iş diye işin ucundanda olsa öğrenmek istedim ilk izlenim önemlidir müdür yardımcısı ordaydı müdür olmasada sordum o mühür olayını kıza bişi olmaz dedi çaktrmadan o ikinci gittiğim arkadaşa sordum bişi olmaz takma dedi okonuya gelirsek:) öle işte bugünüm böle geçti eve geldim bir şükür namazı kıldım herzaman kılcam diğer namaz vakitlerimin arkasına yeterki işim gücüm rast gitsin zaten namaz kılıyorum normalde böle bir hareket yaparak yanlışmı yaptım arkadaşlar sizce:)

Back