Memeden nasıl keseceğim yardım edın

dolunay50

EVİMİN MELEĞİ...OĞLUMM..
Kayıtlı Üye
1 Nisan 2010
640
1
118
Nevşehir
slm anneler benim 18 aylık oğlumvar ve memeye yanı bana oyle bı düşkün ki anlatamam ..sürekli emmek istiyor. 20 yada25 dk aralarla gelip yapışıyor bişey olmasada orada durmak istiyor gece gündüz farketmıyor ama bu durum benım gecemıde gunduzumude zehir ediyor artık bende bıraktırmayı dusundum benım kendım ve göğüslerim hakkında neler yapmam lazım sütün artık gelmemesi için.. tecrübelilermutlaka vardır fikirlerinizi bekliyorum...

Bende de ayni dert var oglum 21 aylik oldu ve gece gündüz sürekli emme istegi istahsizligi düzensiz uykusu beni mahvediyor bende konu actim ve bi arkadasin tavsiyesi üzerine kekik yagi sürdüm gögsüme uykusu gelmedigi zamanlarda emmedi ama uykusu gelince emdi istah surubu aldik tadini hic sevmedi icine kattigim hicbiseyi yemedi icmedi ondan sürdüm gögsüme uyanikken emmedi kokusunu alinca emmeye bile sokulmadi ama uyku saati gelince yine emdi ilk olarak bant yapistirmistim ama onu direk söktü atti ne yapacagimi hic bilmiyorum aslinda oglum 2 hafta öncesine kadar sadece uyurken emiyordu bi hasta oldu 2 haftadir hic bisey yemeden sadece emmeye basladi bir iki gündür corba yogurt ekmek falan yemeye basladi nasil vazgecirecegim artik bende bilmiyorum sende gögsüne biseyler sürerek en azindan ögünleyebilirsin bu konuda baska fikirler edinirsem tekrar paylasirim allah yardimciniz olsun...

ben 15 aylikken annemler zorla biraktirmis.
Bir kac gun anneannemin yaninda kalmisim.
ordada ben aglayinca yengemin bos memesiyle avutmaya calislar.
oylelikle birakmisim

teşekkurler kızlar..... yanlız ben oğlum kısmını sorun etmem iki üç gün ağlar bi şekilde vermem ama ben sıkıntı çekermıyım onu soruyorum bi arkadas vardı o bıraktırdı cocugunukendısı göğüs agrısı cokk cekmış geceleri uyutmamış dolmuş ve cokk ağrı yapmış buz flan bastırmış... bu konuda bı bılgı ve önlem istiyorum...

canim benim kizim memeye cok düskün degildi ama geceleri 3-4 defa kalkiyordu
gece uyandikca su verdim gündüzleri karni ni iyice doyurdum meme isteyince ilgisini baska seylere cektim böylelikle tamamen birakti.
gögüslerim cok fazla sismedi.
ama seninki fazla düskün öncelikle gündüz emmesini kes sonra yavas yavas gece

Son düzenleme:
hiç korkma bişey olmuyor bırakmasa benim kızım bırakmazdı salçayı sürdüm emdirmedim uf olmuş dedim üç gün ağladı üçgünden sonrada geceleri uyanıyordu ama aglamıyordu bir şekilde uyuttum bir hafta sonra o kadar rahatladım ki anlatamam akşam 9 uyuyor sabah yedibucukta kalkıyor.
sana gelince benim sütüm birikince az az sağdım iki gün sonra kurudu gitti ama bazıların kurumuyormuş bir hap varmış onuda eczaneye veya doktora git al sende rahat la bebişnde rahatlasın ve emmeyi bırakınca kızımın iştahıda düzeldi iki haftada bir kilo aldı.

Kayinvalidem kaynamis suyun buharina gögsünü tutunca sütün kendiliginden aktigini ve gögsün rahatladigini söylemisti ne kadar dogru bilmiyorum hic denemedim gögsüm hic rahatsiz edecek derecede sisip agrimadi...

sağolun kızlar cevaplarınız için rahatladım biraz bi de ben bı doktoru aradım kadın dogum kendı doktorumdu ona sordum ne yapayımdıye sizede soyluyorum bu da hepımıze bılgı olmuş olur

dedıkı emzırmeyı bırakacaksan hiç emzirme ve göğüslerini rahat bırakma sıkı giç camaşırı gıyın hatta sıkı durması için bir şey de bağlayabılırsın dedıbirhafta içinde süt geri çekilmezse ilaç yazarız dedı...bende boyle yapcam...

Emzirmeyi bıraktıktan sonra, göğüslerimde çok ağrı, ağırlık hissettikçe makineyle sağdım ben. Zamanla azaldı ve bitti...

merhaba ben henüz bıraktırmadım bir 5 ayımız daha var.o gün geldiğinde neler yaşayacağımı da hiç merak etmiyorum.çünkü kızımın üzülmesini hiç istemiyorum.kızım geceleri bazen o kadar emmek istiyor ki artık dayanamıyordum.yatmadan öncede düzgün bir şekilde de beslenmiyordu yediremiyordum çünkü her zaman.ama şunu farkettim ki yatmadan önce karnı ne kadar tok olursa gece de o kadar az kalkıyor.gündüzleri neredeyse hiç emzirmiyorum.benim kızım sadece uyurken arıyor memeyi.karnı toksa oda sorun olmuyor herzaman.
eltim bıraktıracağı zaman ketçap sürmüş.o şekilde kandırarak :) bıraktırmış.buda seçenekleriniz arasında olabilir belki :)

Son düzenleme:
benim kızım da 19 aylık meme delisi valla.
memeyi uyku arasında bazen uyurken hep istiyor.gündüzleri de 10dk bir emzik niyetine gelip gidiyo
ne mümkün bir yere gidipte rahat rahat oturabilmişimdir.
artık yemekle işi de yok varsa yoksa meme, ben de havaların ısınmasını bekliyorum.
dışarıya çıkarıcam bol bol,,, bişeyler sürücem ,unutturucam memeyi ...
su anda hava buz gibi evdeyiz genelde haliyle sıkıldıkça meme istiyo kızım ,anne yüreği işte dayanamayıp veriyorum
benim sağ göğsüm de süt az vardı bende hep solu verdim simdi sol göğsüm diğerine göre büyük kaldı ,bu yüzden de kesmek istiyorum aslında :
allah yardımcımız olsun ...

slm arkadsim bu konudaki inanciniz nedir bilemiyorum ama bildigimi paylasmak istedim islam dinine gore erkek cocugunun emmesi gereken helal sure 2yas 4ay 4gunmus ve o vakte kadar emzirmek gerekirmis ogun sutten kesilen erkek cocugu bir daha emmek istemezmis ve annenin sutude gelmezmis isterseniz bu konuyu arastirin belki farkli bilgilere ulasirsiniz sizde yavrunuzda zorlanmamis olur boylelikle benim henuz yavrucuklarim karnimda ama cevremde denemis insanlar var paslasmak istedim bilginize. . .

Canim sabır tası die bısi var aktarlarsa satilio onu islatip gogusune sürdüğünde kötü kokuyo bebekte yaklasniyor benim oglum 1 bucuk yasinda keseli 2 ay oldu bel fitigi var geceleri cok zoraniyordum bıraktırdık simdi gece 2 kere uyanio onda da mama veriyorum

Bende sarı sabır aldım aktardan, suda bekletip erittim, istedikçe sürüyorum göğsüme, bugün üçüncü gün, hala gidip gelip istiyor ama tadının kötü olduğunu hatırlayınca ağlayarak gidiyor, göğüslerimde fena halde bugün iyice gerildi,
ama yine de sarı sabır bayağı etkili bu konuda tavsiye ederim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…