Memeden kestim fakat iyi değilim!

arveless

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
25 Aralık 2017
69
56
32
Arkadaşlar merhaba.. evde eşim bile yaşadığım bu duruma anlamaz veremediğini anladığım an kimseye birşey anlatmamaya karar verdim sonra aklıma burası geldi ve belki bana destek olabilirsiniz diye düşündüm…

27 aylık tam bir meme bağımlısı güzel kızımı memeden kesme kararı aldım, azaltarak başladığım bu süreci 3 gün önce kesin olarak bitirdik. Kızım duruma hemen alıştı beni hiç zorlamadı fakat ben çok büyük bir boşluktayım, keşke bıraktırmasaydım diyorum fakat tekrar emzirerek güven kırıklığı yaratmak istemiyorum ama inanın bana ben sürekli ağlıyorum, içimde oluşan o kocaman boşluk nedir anlamadım. Bende emzirmeyi çok seviyordum 3 gün önceye kadar hala çok seviyordum hiç bitmesin istiyordum çoğu kez gel meme emelim diye ben verir onu öperek emrirdim. Bu duygularım geçer mi? Büyük bir yıkım oldu ve altında kalmış gibiyim. Ne olur anlayışlı olun, abarttığımı düşünmeyin, evet çok körü ve büyük problem yaşayan insanlar var evet benim ki çok küçük ama ben iyi değilim ve paylaşmak istedim. Kimse anlamaz diye anlatamıyorum :KK43:

Merhaba, memeden kesme sürecinde bu anlamda duygu değişimleri yaşayan annelerin olduğunu daha önce okumuştum. Emzirmenin sadece bebek için değil anne için de bağlanma açısından anlamı çok büyük. Nihayetinde bir ayrılma süreci olduğu için de annelerin de bu durumu zaman zaman zor duygularla atlattığı yazıyordu. Hatta bir terapist bana kendi memeden kesme sürecini anlatırken bebeğinin emmeyi bırakmak istemediğini memeden kesmeye çalıştıkça daha da çok memeye yapıştığını anlatmıştı. Daha sonra kendisi üzerinde bu duruma çalışınca aslında memeden kesmeyi istemeyenin kendisi olduğunu, bebeğin de bunu hissederek daha çok memeye yapıştığını fark etmiş. Kendisi bu süreci kabullenip ayrılma endişesini temizleyince bebek de kendiliğinden memeyi bırakmış. Demek istediğim pek çok kadın memeden kesme sürecinde zor duygular yaşıyormuş ve ayrıca bebeğiniz de sizin hislerinizi fark ediyor. Bu durumda bir terapistten yardım almak bence en doğru çözüm olur rahatlamanız açısından. Hem bu duyguları boş yere uzun uzun yaşayıp kendinizi üzmemiş olursunuz hem bebeğinize de yansımamış olur.

Arkadaşlar merhaba.. evde eşim bile yaşadığım bu duruma anlamaz veremediğini anladığım an kimseye birşey anlatmamaya karar verdim sonra aklıma burası geldi ve belki bana destek olabilirsiniz diye düşündüm…

27 aylık tam bir meme bağımlısı güzel kızımı memeden kesme kararı aldım, azaltarak başladığım bu süreci 3 gün önce kesin olarak bitirdik. Kızım duruma hemen alıştı beni hiç zorlamadı fakat ben çok büyük bir boşluktayım, keşke bıraktırmasaydım diyorum fakat tekrar emzirerek güven kırıklığı yaratmak istemiyorum ama inanın bana ben sürekli ağlıyorum, içimde oluşan o kocaman boşluk nedir anlamadım. Bende emzirmeyi çok seviyordum 3 gün önceye kadar hala çok seviyordum hiç bitmesin istiyordum çoğu kez gel meme emelim diye ben verir onu öperek emrirdim. Bu duygularım geçer mi? Büyük bir yıkım oldu ve altında kalmış gibiyim. Ne olur anlayışlı olun, abarttığımı düşünmeyin, evet çok körü ve büyük problem yaşayan insanlar var evet benim ki çok küçük ama ben iyi değilim ve paylaşmak istedim. Kimse anlamaz diye anlatamıyorum :KK43:
Canım harika bir duygu evet. ama mesela emeklemesi de harika bir duyguydu. Hepsini bir bir yaşıyoruz ve geçiyor.😇 Bebeklerimiz büyüyor yarın okula başladığında saçını tarayıp dantelli çoraplarını giydirmekte harika bir duygu olacak. Emzirmenin tadını çıkardın şimdi başka şeylerde sıra 😉😉

Tıbbi olarak da bebeğin süt çocuğu döneminden çıkmış. Oral dönem deriz buna. Şimdi anal dönemde. Ve fallik dönem geliyor. Emzirmeyi bırakmazsan bebeğin ilerleyemez. Kendi aşamalarını bir bir kazanmasına izin vermelisin. Biz onlar büyürken hep yanında olucaz. 🥰Ufak ufak tuvalet çalışmalarına başlayabilirsin hissettiğin boşluğu doldurur bence.

X