How to install the app on iOS

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.

Not: This feature may not be available in some browsers.

Bebek Beslenmesi Memeden kesme

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

Chitlenbik

Nirvana
Pro Üye
1 Haziran 2009
744
146
628
40
kızım 14 aylık ve emiyor. Beni Emmeden uyumuyor. Bugün hamile olduğumu öğrendim. Onu üzmeden nasıl ayırabilrim? Tecrübelerinizi paylaşırsanız çok sevinirim. Sütü pek sevmiyor mama hiç içmedi yani içiremedim.

canım benimkide 18 aylık hala emiyor yazın bende kesecem o yüzden bende araştırıyorum.memeye sarmısak,limon sürüp bir dene.bir de siyaha boyamayı dene canım.ben de deneyimli degilim bende deneyecegim

Limonu duymuştum. Ne kadar doğru bilmiyorum ama sütün çekilmesine de yararlıymış limon. Ama benim kız limondan etkilenmiyo. Eline verdiğimizde etkilenmiyo. Yani yüzü ekşimiyo bile. Az önce emmek için kalktı. Çaktırmadan süt vereyim dedim ağladı. Annem ucuna pamuk koy göğüsünün diyo. Ağzına alsın o zaman tiksinir diyo. Birde onu deniyecem.
Olmadı çocuk doktoruna sorarım.

benim kızım 2 yaşına kadar emdi zor bıraktırdım aktarlarda meme kesmek için taş gibi bişey var adını bilmiyorum amakesin bulunduğunuz yerlerdevardır o taşı ezip göğüs ucuna sürün bakın bakalım bir daha emiyrmu :))

valla ben kızıma her şeyi denedim çok afedersiniz b..sürmediğim kalmıştı inanın ki bırakıyor güvenin bana :))

gece gece çok güldüm delikafadulden allah razı olsun yaa. Birde yarın gidip hamile olup olmadığıma baktırayım bi. Evde yaptım pozitif çıktı ama inanasım gelmiyor :)

aayyyy hadi hayırlısı bakalım hayırlı sonuçlar bekliyoruz o zaman hem niye güldünüz sormas ayıptır :))

Peki emmeyi kesince ne verdiniz? Nasıl uyuttunuz?? Eflin emmeden uyumuyo. Bikeresinde denedik. Tam 1,5 saat ağladı "anne EM" diye. ÇOOOOOOK zor bi süreç bekliyor beni. Eğer hamile değilsem kesmicem. Hamileysem mecburen kesicem kaçarı yok mafoldumben

onu sürdükten sonra zaten yıkamıycaksınız memenizi onun kokusu bile iğrenç bir kere elie değmiş bende elimi ağzıma sürdüm allahım ööğğ iğrenç bişey yaa ağladığı zaman istiyoru bende al diyordum ağzına aldığı anda bırakması bir oluyordu yalnız iç çamaşıra falan leke yapabiliyor ona göre bişey giyinin bie benim kızım sakız gibi görüyordu mememi ben açıp atıyordum oda çok çok emerdi bıkmazdı emmekten ama bıraktı :) hayatta bırakamaz diye üzülüp dururdum ama bıraktı bide memeyi bıraktıktan sonra aç kalır bişey yemez nazlanır hastalanır sakın üzülmeyin bunlar hepimizin başından geçen ve geçeck şeyler yeterki siz de istikrarlı olun ve bu işi hemen atlatın

arkadaşlar meme emmek bebekler için duygusal bir ihtiyaç anneyle kurdukları en yakın ve sıcak ilişki lütfen memeden ayırırken travma yaşamalarına neden olacak şeyler yapmayın.düşünsenize anneye ait bir parça onu teselli eden kendini güvende hissettiren ve siz ondan iğrenmesini sağlamaya çalışıyorsunuz :(bu zor bir süreç benim kızımda 18 aylık hala deli gibi emiyor çok düşkün büyük kızım kendi kendine bırakmıştı ama bu kızım için zaman var daha.arkadaşım oğlunu 27 ay emzirdi.bıraktırmak zorundaydı ama aşama aşama yaptı.önce emme sayısını azalttı sonra sabah yada akşam öğününü kesti(sizin tercihiniz )en zoru memede uyuyan çocuk.gündüzleri oyunla dışarı çıkartarak ve anlatarak(tabi yaşı daha büyüktü sizin için biraz zor)idare etti.sonra geceyi kesti ama yanına yatıp göğsüyle oynamasına izin verdi.birkaç gün ağladı tabi ama alıştı.adım adım fazla yıpratmadan başardılar.umarım sizde başarırsınız.ve hayırlı olsun hamileliğiniz...

Back