Bebek Beslenmesi Memeden kesme yöntemi

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

Bu özel yöntemi bende çok merak ettim. Eminim bir çok anne faydalanmak istiyordur bu bilgiden..

ben 15 ay emzirdim
oğlum artık resmen keyif niyetine emiyordu ve her canı sıkıldığında, ağladığında, hep meme istiyordu.
kim ne derse desin, bebeğininin annesi sensin ve ne zaman keseceğine içgüdülerinle ve maneviyatınla sen karar vereceksin, önce kendin kararlı olmalısın
ben 14. ayın ortasında zaten gündüz emzirmeyi kesmiştim. şansımıza yazlıktaydık ve denizle güneş onu fazlasıyla yorduğundan meme istediğinde azıcık ağlayıp hemen sızıyordu ama akşamları memesiz uyuyamaz olmuştu, ben de şöyle yaptım:
dayanamayıp da emzirmeyim diye emzirirken almamam gereken şeyleri aldım, örneğin kulağım iltihaplandığı için antibiyotik aldım, veya içki içtim (ki artık kıyamayıp vermek istesem bile vermeyim diye) :)) sonra da onu öpüp koklayıp babasına verdim pışpışlayıp uyuttu o da..
gece uyandığında da kesinlikle aptamil veya süt değil, su verdik.. önceleri gece 4 kere uyanan bebek, gece 2 sonra 1 uyanmaya basladı. Simdi 21 aylık oldu.. geceleri artık uyanmıyor veya nadiren haftada 2-3 kez uyanıyor, zaten 'su' diye uyanıyor ve suyunu içip geri uyuyor

Benim oğlum şu an 17 aylık. İdealim 2 yaşına kadar emzirmek. Benim sıkıntım bu gece uyanmaları. Artık bünyem kaldırmıyor gerçekten. Bir de son zamanlarda uyandıktan sonra hemen uyumuyor. Her uyandığında yarım saat, 1 saat hatta bazen 1,5 saat ayağımda sallıyorum uykuya dalması için. Uydu zannediyorum yatağına yatırıyorum peşimden uyanıyor. Geceleri bu kadar uzun uyanık kalmamız beni çok yordu. Neden böyle yapmaya başladı anlamıyorum. Eskiden 10 kere de uyansa da Emince hemen uyuyordu. Bunu yaşayan başka anne var mı acaba??

benim bebeğimde 17 aylık kabız olduğu için dr önce anne sütünü bırakması gerekiyor dedi sirke sürdüm eliyle sildi ayzına lıp tükürdü:), salça sürdüm salçayı yedi yine emdi:), şimdi arkadaşın yazdığı gibi safranı deniycem...

Slm arkadaşlar benim de 14 aylık bir oğlum var ve sadece 9 kg inanılmaz memeye düşkün gündüz bile nerdeyse 10dk da bir ve beni her gördüğünde meme istiyor ve hiçbişey yemiyo sizce memeden kesmeli miyim sonrasında vicdan azabı çeker miyim benden uzaklaşır diye bi korku var içimde bana yardımcı olursanız sevinirim teşekkürler ...

ya benim kizim 13 aylik kilosu masallah yerinde memeye cok duskunlugunden kendinide benide bunaltiyor..donup dolasip emiyor.vermezsem yoluyor,kendini yerlere atiyor.suan yurtdisindayim 1. yas asilari icin hastaneye goturdugumuzde kesin artik 1 yasini gecmis gerek yok,2 yasina kadar emzirme eski yontem falan dediler.ben yinede 18 ay dayanmak istiyorum.agustosta donecegim insallah ucakta sadece emzirmeyle tutabildim..20 saat yolculuk acaip gozum korkuyor.agustosu en azindan atlataim diyorum yoksa o yol cekilmez dusundukce SIKINTI basiyor..ama nasil kesecgim bilmiyorum sonrada..hadi cocuk belki alisirda biriken sut nolcak..benim oyle kendiligindede akmiyor dolunca..catlayacak gibi oluyorlar emzirmezsem,dokunamiyorum acisindan..beni en cok dusunduren kismi o..bir kere 1 gece ayri kalmak zorunda kalmistim.sagdim sagdim topraga doktum.ama yinede bosalmadi,sisti de sisti,agladim durdum cocuga kavusana dek.:44:

ben görüntusunu bozmadan sarmısak dovup surdum..emdıgı gıbı agladı eee dedı..kaçtı..bı kaç kez yıne ıstedı kokusunu duydugu gıbı gıttı...sımdı memeyı elledıgı gıbı ee dıyor emmek ıstemıyor..ama agladı tabı anne meemeeee demesını unutamıyorum 2 gun oldu bırakalı ama gece uykusunda dayanamayıp emzırdım uyurken nasıl emdı gormelıydınız kana kana gunlerce ac kalmıs gıbı ..o emdı ben agladım kucuk bebegımle vedalasmak zor oldu artık buyudu kocaman bır cocuk oldu o..bız de 21 aylığız..ama hala vıjdan yapıyorum 2 yasına kadar emzırsemıydım dıye

Benimkide 21 aylık hala emiyor...24 aya kadar düşünüyorum..ama ozaman bile nasıl bırakacağım bilmiyorum:44:..o meme istediğinde nasıl hayır diyeceğim..benimki çok güzel istiyor..gelip yüzüme bakıp memem diyor,duygu sömürüsü yapar gibi..

benim de kıımın boğazında yaralar oluştu,2 -3gün sadece su içti 13 buçuk aylık.artık emmiyor.o yaralardan sonra tiksindi.5 gündür ağzına koymuyor.tekrar alışsa iye bakıyorum.aç açdolanıyor.eline ekmeği alıyor kuru kuru yemeğe çalışyor.ne yapacağımı şaşırdım.sütü sağdım içmedi.devam sütü gece maması denedik içmedi.en büyük sorun yatarken.ne yiyecek bilemedik.

Oğlum 2 yaşını doldurdu dün akşam meme vermedim bugünde öğlen eve gitmedim yüreğim acıyor arkadaşlar ver neolacak diyor uzmanlar kişiliği için emzirme diyor ben ne yapayım(

Arkadaşlar kızımı sütten kesmem lazım.19 ayına giriyor. tedaviye başlamam gerek. Bir kere bir göğsüme salça sürdüm ağladı bağırdı dayanamayıp diğerini verdim. 2 gün salça sürdüğüm memeye dikkatle baktı sonradan emmeye başladı. Ağladığında ne yapmam gerek. Allaha şükür gece uyanmaları yok. Zaten gece uyanan çocuk susadığı için uyanırmış. Kendimi bildim bileli 1 yaşından beri geceleri deliksiz uyur. tek derdim sabahları. Bağımlı hale geldi. Canı sıkıldıkça meme diye yanaşır.

Canım kız çocuklarının en az 20 ay emmesi gerekirmiş ,çok zorunlu değilsen hiç olmazsa 20. ayını doldurup da kesmeye çalış. Ayrıca keserken sürdüğün salçanın içerisine şeker ve tuz karıştırıp sürersen mide bulandırıcı olduğu için belki daha rahat bırakabilir. Göğsüne saçından bir tüy alıp koli bantıyla yapıştır istersen. Ben böyle yaptım annecim uff olmuş artık emme dedim almadı. Daha sonra sadece bir kez istedi ben hep açıp uff olmuş dedikçe o da üstelemedi yavrum. Allah kolaylık versin canım.

ben de ah nasıl kesicem,imkanı yok bırakmaz diye kara kara düşünürken..tahmin ettiğimden daha kolay oldu memeden kesmem oğlumu.nerdeyse 1 ay olacak oğlum 20 ay
lık..artık zamanı gelmişti..gece uykularımızın düzene girmesi gerekiyordu...Önce salça yöntemini denedim ama oğluşum korktu ağladı..anladım ki gözünü korkutmaktan
ziyade tatta bişeyler yapmak lazım..sirke sürmeyi denedim ve gerçekten sonuç süpperdi:)ilk sürdüm emmek istedi kokusundan rahatsız oldu kıvrandı sonra tadına baktı ekşi..oğlum ekşimiş ehhh olmuş mama dedim kapattı hemen göğsümü...1-2-3 aynı denemelerden sonra sadece "mama"dedi oğlum ekşimiş dedim geri döndü.geceleri de 2 kez aynı şeyi yaptım..sonra 1-2 haftaya kadar tamamen bıraktı ve geceleri sadece 1 kere kalkıp anne su diyip uykuya daldıı.....işte benim hikayemde bu:)allah kolaylık versin evlat yetiştirmek herşeyiyle meşakatli ve kendine güven isteyen sevgi dolu bir işş:)))

2 yasina kadar emzirmek eski yontem de ne demekmisKur'an da yaziyor cocuklarinizi 2 yasina kadar emzirebilirsiniz diye.eski olan o sozu soyleyenler bence

Merhaba sizin yazınızdan sonra üye oldum yeni üye olduğum için özel msj atamıyorum siz bana gönderebilir misiniz nasıl başardınız gece benim bebğimde sürekli memede uyuyor. Artık bende memeden kesmeyi düşünüyorum (21 aylık oldu) ama sizin yöntem işe yararsa en az 2 - 2,5 yaşına kadar vereceğim. Zaten dünya ortalaması emzirme de 4 yaşmış biz İstanbul gibi metropol biryerde yaşayıp çalıştığımız için kendi çevremizde gördğümüzü normal sayıyoruz.

benim kizm da 22aylik 3gun once memeden kestim..cok pisman oldum hergun agladm(( memelerim sisti taş kesti cocuk dr.umuzu aradm tekrar meme verile bilirmi dedim verebilirsin dedi once beklemis sutu pompayla sagdim doktum.arlasindan taze sut hemen geldi:) coook mutlu oldum.simdi iki yasini bile gecircem anne sutunu vercem kizceme...Allahin izninle.

kızlar niye memeden kesiyosunuz bebeklerinizi,
kendileri bıraksın en güzeli, azıcık zahmeti olucak tabi anneyiz katlanıyoruz...
anne sütünü bidaha isteselerde bulamayacaklar doya doya emsinler yazık...
ben ilk kızımı sabaha kadar memede uyuturdum, belim tutulmuş kalkardım yinede memeden kesmek hiç aklıma gelmedi...

2yasına kadar emzirdim vede sirke şurup kestım yalnız herkese önderim 2yasına kadar emziğin kur anda bile geçiyor

ben sizin yonteminizi ögrenmek icin uye oldum. sıze ozel mesaj gönderdim ama size ulasmadı mı yoksa ben mı beceremedim bilmiyorum. bana yönteminizi özel mesaj ile bildirebilirmisiniz? gercekten cok ihtiyacım var. oglun 22 aylık ve gecelerı surekli olarak benimle yatmak istiyor emerek tabiii... bu sorunu çözebilirsem biraz daha emzirmeyi düşünüyorum. ama cözemezsem bir an önce bıraktırmayı düşünüyorum. acil yardımlarınızı bekliyorum. tesekkürler...

ben kızıma emmeyi bıraktıralı tam 29 gün oldu. kendi sağlık nedenlerimden dolayı kesmek zorunda kaldım. benim kızım memesiz yaşayamaz derdim ben. o derece emerdi. gece zaten memeyi hiç bırakmazdı. emzirmeyi bıraktırmak imkansız diye düşünürken doktorum birdenbire bıraktıracaksın, azı yavaşı falan olmaz dedi. bende geceyi gündüzü birlikte kestim. öyle memeye bişeyler sürüp çocuğumu korkutmak istemedim. bebeğim ağladıkça -ki ilk iki gün ortalama 3 kez ağlama krizi geçirdi-bitmiş kızım deyip sarıldım, gezdirdim, öptüm, kokladım öyle atlattık. bir de devam sütü tercihini kızım kendisi yaptı. sma aldım içmedi. aptamilin sütünü içti sadece. tozunu denemeye henüz fırsatım olmadı çünkü kızım hangisiyle rahat uykuya dalıyor benim için en önemlisi oydu. hala bazen geceleri meme arıyor, bazen de ben emzirmek için dayanılmaz bir istek duyuyorum. ama olsun umduğumdan çok daha kolay atlattık bu durumu allaha şükür. bence emzirmenin süresi konusunda çok katı düşüncelere sahip olmamak gerek. sonuçta annenin vereceği bir karar bu. bazen de doktorun. doktor bıraktır diyorsa bıraktırmalı. emmesi elbette çok önemli ama sağlıklı bir anneye sahip olması çok daha önemli.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…