Bebek Beslenmesi Memeden kesme yöntemi

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

edanurela

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
6 Aralık 2010
30
0
86
Konya
kızım 13 aylık memeye çok düşkün yemekleri zorla yediriyorum canı sıkıldıkca meme emmek istiyor 24 saatte 12 defa rahat emer gecede çok uyanır memeyle geri uyur kesmek istiyorum bana yardım edecek deneyimli annelerden yardım bekliyorum

daha çok küçük annesi, yavrunu anne sütünden mahrum etme...
ayrıca hastalık mevsimi kış ayında sütten kesmek çok yanlış..
bir de daha çok küçük, memeden ayırırsan nasıl uyutacaksın? bu defa da uyku problemi, sallama işi vs..çıkacak..emerek uyuyan çocuk bir nimet gerçekten...
azıcık daha sabret canım.. sütten kesince zaten gece de uyanmayacak rahat edeceksin inşaAllah..yavrunla sağlıklı günler..

sağolun ama zaten gece uykusu düzensiz ilk uykuya sallayarak yatırıyorum 10-15dk.sonra uyanıyor sabaha kadar memede uyursa uyuyor yoksa uyyumuyor benim için çok zor fazla emzirmekten sırtımda kas sinir sıkışması oluşmuş düşünün halimiş oyüzdende kesmek istiyorum

mrb arkadaşım.benim oğlumda seninki gibiydi.hatta 15 ay hiç su içmedi o kadar çok emiyordu yani.
geceleri de çok kalkıyordu.ama sütten kesmek istemiyordum bir yandan da benim için çok zor oluyordu.
gece uyanmaması için bir çözüm buldum.işe yaradı. 2 kere falan kalkmaya başladı.
tam 27 ay emzirdim.
2 yaşına kadar emzirmek ergenlik dönemine kadar hastalıklardan koruyormuş.
bence kesme..bir daha ömrü boyunca böyle bir nimeti içemiyecek zaten.
eğer istersen ben sana özelden anlatırım nasıl gece uykusunu düzelttiğimizi..
yeter ki yavrun biraz daha emsin sende rahatla ,güzel bir uyku çek..

Son düzenleme:

arkadaşım niye özelden atayım diosun anlayamadım..şuraya yazsan da bi amme hizmeti yapsan tüm uykusuz annler yararlansak?

bizde aynı durumdayız...benim kızımda 13 aylık...tam bir meme canavarı...ilk 3 ay hem biberon hem meme emdi...sonradan biberonu bıraktı dahada almadı...memeye olan düşkünlüğü yüzünden doğru dürüst yemekte yemiyor...ilk 5 ay neredeyse hiç uyumadık...şimdi ise yarı uyur yarı uyanığız...sürekli memede olmak istiyor...bu durum anne için çok yıpratıcı oluyor...ama evlatlarımız için dayanıcaz...allah hepimize kolaylık versin...

Ben de size biraz daha bebeğinizi emzirmeyi tavsiye edeceğim. Benim memeden ayırma yöntemimi anlatayım size. Aktardan aldığım bir parça safranı çok sert olduğu için sıcağa yakın bir suda biraz erittikten sonra sürdüm ve yavrum emmek istediğinde aldığı tattan dolayı bir daha ağzını bile yaklaştormadı. İlk gün biraz ağladı tabi meme diye ancak gel kızım emzireyim dediğimde kapaaaat diye bağırdı. Ama meme diye ağladı. Ertesi gün unuttu bile. Safranın renginden dolayı yavrucağıma bak yara oldu meme demiştim. Çok kolay ve çocuklarınız için zahmetsiz bir yöntem. Tavsiye ettiğim kişiler de zorlanmadan bu çok sıkıntı veren durumdan kurtuldularç Çünkü çocuğunuza kıyamıyorsunuz. İlk gün ben evladımdan daha fazla ağlamış ve acı çekmiştim. Allah hepimizin çocuklarını bizlere bağışlasın

bende kızımı 18 aylık olana kadar emzirdim kızımda çok memeye düşkündü bende salça sürerek bıraktırdım öğlen sürdüm bide akşam gece istemedi bile acı diye

benim kızımda 16 aylıık aynen çok düşkünde memeye artık bel agrımdan duramıyordum geceleri sabah kadar acık yatıyorduk bende buğün başladım bırakmaya pekmez sürdüm eğğğ kapattt bitti anne dedi gördüğünde 6 saat oldu hala istemedi eline ne versek onu yedii şimdide ayağımda sallayıp uyuttum ama asıl maraton gece başlayacak devam sütü aldım içsin diye ama sevecekmi bilmiyorum yoksa normal süt ısıtırımm inş zor olmazz hemen unuturr yavrum

kızım 15 aylık var. pisikolojik durumdan nerolojiye gittim ben doktor bana bir ilaç başladi emziriyorum dedim. birakmak zorundasın dedi.emzirmeyi bırakmak istemediğimi soyledim doktora zaten doğrudüzgun yemek yemiyo bırakırsam suçluluk duyarım dedim. böyle emzirmeye devam edersem bana bağımlı bebek olurmuş öz güveni gelşmezmiş birakmadım emziriyorum hala bırakamadım ilaca başlamam lazım seçim yapamıyorum napim kızlar....

benim kızımda geceleri uyumuyor emecem diye ve ben çalışan anneyim bana özelden yazarmısınız cözümünüzü lütfen

secosel bende çalışan anneyim mail attım ama ulaşmadı sanırım sana. sırf senin için üye oldum :)) oğlum 15 aylık yaklaşık 10 gündür iyce düşkünleşti yardım ettttt

arkadaşlar benim kuzum da inanılmaz düşkündü ememye neredeyse bütün gece emiyordu ,çalışan anne için korkunç bişey ,bütün gece uykusuz kalıp b ide üstüen akşama kadar çalış, eve gelince de yaka iğnesi gibi üstünde çocuk...,
22 aylıkken kestim memeden , daha önce salça falan sürmüştüm silip geri emmişti, limon sürdüm bu sefer , memler hastalanmış ee olmuş acı olmuş dedim, dilini sürünce almadı bi daha ,ama 1 hafta boyunca uyku nedir bilmedim , ondan önce de sorunluydu ama bu sefer saat 2 oluyor 3 oluyor bizimki uyumuyor ,üstelik uyuyunca 2 saat sonra ağlayarak geri kalkıyordu
ama 2 hafta sonra falan düzene girdi, şimdi neredeyse gece hiç kalkmıyor uyku saatlerimiz de her geçen gün dha erken geliyor şimdilik 23-23:30 gibi uyuyorbiraz sabır diyorum arkadaşalr , ilk günler o ağladı ben ağladım, benim için de zor oldu ,sanki benden kopacak gibi gelmişti, aksine daha da bağlandı sankikuzumm
inanın 2 hafta içinde alışıyorlar ,ama öncelikle sizin o ağlamalara dayanmanız gerekiyor, hepinize kolay gelsin

ben oniki aylıkken kestim emzirmeyi çalışan anne olunca çok zor oluyor sabahlara kadar emrek uyuyordu yavrum sonra spiralle hamile kalınca sütten kesmek istedim göğsüme türk kahvesini sulandırıp sürdüm kara olduğunu görünce ucunu tutup koparmak istedi baktı çıkmıyor kapattırdı sonra yine emmek istedi yine kahve sürüp gösterdim yine kapattı ertesi gün dra kontrole gittim bebeğin kalp atışları yok kürtaj olamn lazım dedi ondan sonra pişman oldum emzirmek istedim ısırdı göğsümü çok acıttı bir daha emmedi çok ağladım emmiyor diye ama şimdi düşünüyorumda en iyisini yapmışım geceleri uykumuz yoktu iştahı açıldı daha çok yemek yemeye başladı ama benim tavsiyem emzirebiliyorsanız iki yaşına kadar emzirin anne sütü enfeksiyonlardsan koruyor bebeiğinizi

sonunda kestim 2 hafta bitti.geceleri daha düzünli uyuyor 2-3 sefer kalkıyor su ve süt verip geri uyutuyorum,sallıyorum yatağında,kesmek için annemlere gittim salça sürdük kuşlar çiş yapmış memeye dedim,annemlerin balkona çok kuş geliyordu,çok zorlanır dediğimiz çocuk hemen kesildi,ilk gece 1:30da uyuttuk sabah 06ya kadar hiç uyanmadı,MAŞALLAH.ama bana çok zor oldu.memem çok şişti taş gibi oldu.sıcak su bile rahatlatmadı,sıcak ütü ile zor indirdik.kesecek olan annelere tavsiyem iyice taşlaşmadan sağın sütünüzü...

üçüncü bebeğim....
ilkini 22 ay
ikincisini 18 ay (hamile kaldım)
üçüncüsü 7 aylık şu an....

ne gece uykum var ne gündüz....
çalışan anneyim....

sırtımda bel fıtığı ve boyun düzleşmesi başladı..
sabahlara dek sırtımız açık..
gecelik giymeyi özledim...
hep cıbıl cıbılım....

arkadaşın biri özelden yöntem anlatıyormuş...
bi zahmet yöntemi umumu efkara anlatsa...
sevaba girse.....

nörolog doktora bir sorun madem özgüven eksikliği olurmuş da neden bütün doktorlar 2 yaşına kadar emzirin diyormuş? hatta alerjik bünyeli çocuklarda 4 yaştan bahsediyormuş şu an abddeki doktorlar
psikolojik durumunuz kızınızı etkiliyorsa bence ilaca başlayın kar zarar dengesi anlamında baktığımızda psikolojini etkilemenizdense sütten biraz erken kesmeniz evladır diye düşünüyorum şahsen

selam arkadaşlar
bende bugün kesiyorum bebeğimi sütten. 17 aylık şuanda. 2 yaşına kadar emzirmek isterdim elbetteki ama şartlar böyle olmasını gerektirdi.
az önce salça sürdüm göğüslerime gösterdim öyle bir şaşırdıki umutları yıkıldı sanki... o bakışı ömrümce unutmayacağım ((
birdaha tekrarlamadı gelip sormadı bakalım gece bizi neler bekliyor.

kestane yedirmek lazımmış bol bol çocuğa
birde 3 gece o uyurken vermek gerekiyormuş. yani o uyuyacak uykusunda verecekmişiz. 3 gece çocuğun hakkıymış hem annenin göğüsleride rahatlarmış.
zorlu bir maraton bekliyor bizleri
hepinizin allah yardımcısı olsun
en çok ta bebeklerimizinn

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…