Bebek Beslenmesi Memeden kesme sürecinde önerisi olanlar ??

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

durumLeyla25

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
27 Aralık 2017
121
33
98
Merhabalar beş sene önce ilk bebeğimde meme keserken Geceleri bir kaç gün verip gündüzleri Keserek başlamıştım ama konuşuyordu ıkıncı yavrum daha pek konuşmuyor anne baba gel git cümle kuramıyo daha 2yasına geldi hem uyku hem yemek açısından kesmek istiyorum memeye cok düşkün öyleki çorba içiyor peşine meme istiyo canı sıkulıto meme üzerimi giyinirsen görsn meme özellikle son bir haftadır geceleri abartmıtorum 20dk da bir meme istiyo yatmadan yedirmeme rağmen bıraktırxam ama nasıl yaparım bikentiıeum cok sinirli ilk bebeğim gibi degil cok hırcın daha tam konusamadıgı icin iletişim halinde olsakda ilk bebeğim kadar rahat geçmeyecek sanırım önerileri olan varsa söylerse sevinirim hayırlısı olsun

Merhabalar beş sene önce ilk bebeğimde meme keserken Geceleri bir kaç gün verip gündüzleri Keserek başlamıştım ama konuşuyordu ıkıncı yavrum daha pek konuşmuyor anne baba gel git cümle kuramıyo daha 2yasına geldi hem uyku hem yemek açısından kesmek istiyorum memeye cok düşkün öyleki çorba içiyor peşine meme istiyo canı sıkulıto meme üzerimi giyinirsen görsn meme özellikle son bir haftadır geceleri abartmıtorum 20dk da bir meme istiyo yatmadan yedirmeme rağmen bıraktırxam ama nasıl yaparım bikentiıeum cok sinirli ilk bebeğim gibi degil cok hırcın daha tam konusamadıgı icin iletişim halinde olsakda ilk bebeğim kadar rahat geçmeyecek sanırım önerileri olan varsa söylerse sevinirim hayırlısı olsun
Ayni anda baska egitimler ya da baska birakmalar yaptırmayın. Tuvalet egitimini yeni verdiyseniz 4 5 ay bekleyin. Peşpeşe ve ayni anda olmasin.

Ayni anda baska egitimler ya da baska birakmalar yaptırmayın. Tuvalet egitimini yeni verdiyseniz 4 5 ay bekleyin. Peşpeşe ve ayni anda olmasin.
Aynı anda eğitim vermedim su an meme bırakma sürecindeyiz daha kendini ifade edemediği için vc anca seneye kaldı ben su an meme bırakma sürecinde öneri istiyorum

Aynı anda eğitim vermedim su an meme bırakma sürecindeyiz daha kendini ifade edemediği için vc anca seneye kaldı ben su an meme bırakma sürecinde öneri istiyorum
merhaba 1 aya yakın süre gecmıs bı ılerleme kaydedebildiniz mi? :) benim de oglum 2 yaşını doldurdu aynı sekılde meme bagımlısı bıraktırmak ıstıyorum ama nasıl basedecegımı bılemıyorum

merhaba 1 aya yakın süre gecmıs bı ılerleme kaydedebildiniz mi? :) benim de oglum 2 yaşını doldurdu aynı sekılde meme bagımlısı bıraktırmak ıstıyorum ama nasıl basedecegımı bılemıyorum
Kızlar küçük kızım tam bı meme bagimlisiydi.artik bana isgenceye dönmüştü.ve çok korkuyorum nasıl bırakır diye.valla tatilde meme kıvamında gezerken canıma tak etti bı gece.22 aylıktı ve yiyordu her şeyi.salca sürdüm memeye.almasiyla tuksinmesi bir oldu.o gece sabahı zor ettik.kac kez uyandı ama hiç meme diyemedi.uyandikca su verdim.memenin yerine su koydu.ve ertesi gün yalandan gel verim dedim salçalı meme.oooo diye istemedi.bol şans size

Lütfen yorum ypain kızlar....inanın ağlayarak yaziyorm.psikoljm bozuldu.kizim 15aylik ve sütten kesmek istiyorum..aslında bu ikinci çocuğum.ama ilkindede de aynı problemi yaşadım.kizim bişey yeyip içmiyor.sabah bı çıkıyor üstüme sürekli emiyor gece yatincaya kadar.memem açık dolaşıyorum.surrkli tepemde.5yasindaki kzm kıskanıyor.onu da gectm snirlnrm kaldırmıyor.ama vicdanen hakkına grcem diye korkuyorum.ama emzirmek beni geriyor artik

İlk kizimda 24 aya kadar sabrettim.ama artık buna sabredemeyecegim.gozlerime bakarak emmesi aklıma geliyor üzülüyorum.ama çocuk tiryaki gibi bişey olmuş.ne bişey yer ne içer.nasl yapcam.geceleri saat demeden kalkar zaten.memeyi kesersem gece ne yapcam valalhi tikandim kaldım.

İlk kizimda 24 aya kadar sabrettim.ama artık buna sabredemeyecegim.gozlerime bakarak emmesi aklıma geliyor üzülüyorum.ama çocuk tiryaki gibi bişey olmuş.ne bişey yer ne içer.nasl yapcam.geceleri saat demeden kalkar zaten.memeyi kesersem gece ne yapcam valalhi tikandim kaldım.
15 aylık olmus gece emmesını kesebilirsiniz.arkadasım gecen ay bıraktırdı gece emmesını sadece gunduz verıyor.memede uyutmus bır gece sonra uyandıgında vermemıs hıc konusmadan sarılmıs sadece 10 dk kadar aglamıs ılk gece sonrakı 3 gece de aglamıs ama 4.geceden itibaren bidaha hıc uyanmamıs.ben calıstıgım ıcın gece aglamalarına dayanamıyorum ama belki bu sekılde kararlı davranırsanız sız de 1 hafta da kurtulabilirsiniz gece emmesınden.gunduz ıcın sız daha ıyı bılırsınız ama 2 yasına kadar dayanabılsenız ne guzel olur.15 ay ıtıbarıyle tum bebekler tıryakı oluyor 2 bucuk yasına kadar suruyormus.allah yardımcımız olsun:)

Kızlar küçük kızım tam bı meme bagimlisiydi.artik bana isgenceye dönmüştü.ve çok korkuyorum nasıl bırakır diye.valla tatilde meme kıvamında gezerken canıma tak etti bı gece.22 aylıktı ve yiyordu her şeyi.salca sürdüm memeye.almasiyla tuksinmesi bir oldu.o gece sabahı zor ettik.kac kez uyandı ama hiç meme diyemedi.uyandikca su verdim.memenin yerine su koydu.ve ertesi gün yalandan gel verim dedim salçalı meme.oooo diye istemedi.bol şans size
bizimki salçalı ekmege bayılıyor memeyı de sever sanırım o sekılde :) ya bu psıkolojık olarak bısey surup bıraktırmayın dıyor butun uzmanlar ama eskıler hep o sekılde bıraktırmıs ben de ne yapacagımı bılemedım bi mucıze yol beklıyorum ama snaırım hepsı aglatmaktan gecıyor :(

Ben biraz araştırmaya başladım sizi anlıyorum. Ben sağlık sorunlarımdan dolayı bir buçuk yaşına gelince biraktiricam tedavim için. Şuan 9 buçuk aylık.
Öncelikle gece emzirmesini kesmelisiniz uyanınca su verin . Direnç gösterebilir ama çok uzun sürmez bir haftada alışır. Zaten gece emmesi kesilince sütünüz azalmaya baslicak . Memelerinizin sağlığı ve bebeğinizin psikolojisi için bir anda biraktirmamak gerekir. Gün içinde yediklerini arttırın ve seçenekleri çok olsun. Yani karnı doyduktan sonra eğer yeri varsa bir kaşık şundan alayım, öbürünü merak eder vs vs derken içinde yer kalmaz yine emmek ister dener ama bakar ki yeri yok bırakır. Böyle anlatıldığı kadar kolay değil elbette ama annelik zaten nerden bakarsanız bakın mücadele ve sabır.

Ben şuan gece emzirmelerini kestim sadece diş huzursuzluğu olduğunda gece emzirdim. Günlük beslenmesini arttiriyorum bol çeşit koyuyorum . Karnı ana yemekle doyduktan sonra diğerlerini merak ettiği için tadlarına bakıyo. Öyle olunca karnı baya doluyo . Her yemekte yanında evde kendi yaptığım bazı içecekleri veriyorum . Bi yandan da sütten erken kesilmesin diye de çabalarım var elbette çünkü şuan erken.
Bunlar benim kendi tecrübelerim umarım faydası olur

Memeden kesenler birden mi kesiyor yoksa yavas yavas mi hangisi daha doğru ben de kesicem yakında?

bizimki salçalı ekmege bayılıyor memeyı de sever sanırım o sekılde :) ya bu psıkolojık olarak bısey surup bıraktırmayın dıyor butun uzmanlar ama eskıler hep o sekılde bıraktırmıs ben de ne yapacagımı bılemedım bi mucıze yol beklıyorum ama snaırım hepsı aglatmaktan gecıyor :KK43:
Ne varsa eskilerde var.iki gün dayanirsan ucuncu gun is tamam oluyor

Back