• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

memeden kesme önerisi olan varmı

anne değilim yaş için net bir bilgim yok ama bir arkadaşım memeden kesmek için göğüs ucuna acı oje sürmştü ve başarılıda olmuştu...
zamanı geldiyse deneyin bence:)))

canım sütün varsa 2yıl emzir Kuranda da öyle diyor dikkate alırsan
bebeğin kanser astım gibi hastalıklardan korunur.
geçen ay komşum ayırdı
bi kaç ay önce biberona alıştırdı biberonla uyuttu
sonra azalttı
ve kesti tabi bebeğiyle konuştu hep ikna etti

maydonoz yersen ve ara ara sağarsan sıtması tutmaz maydonoz azaltıyor nasılsa komşum dedii
kesmeden önce emmesini bayağı seyrekleştirmen lazım tabi önemlisi birden kesme hasta olursun

bende aslinda emzirmeyi birakmak istiyorum bebegim 8 aylik olacak.aslinda istemiyorum ama kilom cok ve diät felan yapamadigimicin kesmek istiyorum yardimci olursaniz saolun:çok üzgünüm:ve nasil basaragagim bebegim biberon felan almiyor

canım bebeğin ne kadarlık öncelikle o çok önemli bence 2 yaşına kadar mutlaka emzir ben 13 aylıkken kestim hemde hiç istemeye istemeye çünkü dr bana uyku ve iştahsızlık problemimizin en kesin çözümü olduğunu söyledi ve ben inanki ağlaya ağlaya kestim çok zor bir dönem eğer 2 yaşına geldiyse kes ama sakın 2 yaşından önce kesme derim ben.
memeden kestiğim dönemde annem bizde kaldı annemle yattı kızım ve bende sürekli anlattım artık büyüdün meme yok vs.. çok zor oluyor ama öncelikle kendini hazırlamalısın çünkü anne ve bebek arasında çok özel bişeydir.kızım biberon maması alıyordu 1 ay öncede onu kesmişti kızım emzik zaten kullanmıyordu geceleri süt bile içmiyordu düşün sadece meme çok zordu o yüzden. eğer iştah sorunu uyku sorunu yoksa ve 2 yaşından küçükse acele etme derim hele sırf kilo vermek içinse memeden kesme sebebin o yavruya çok üzülürüm ben doğumdan sonra bütün kilolarımı verdim yavaş yavaş kendiliğinden gitti sakın yanlış anlama kesin kilo için kesiyorsun demiyorum benimki sadece varsayım
neyse çok uzattım yine :))
sana sabır diliyorum canım allah sabır versin inşallah kolay atlatırsınız...

valaa canım gecen arkadas anlattı yegenını de memeden kesmek için herseyı denemısler ne akla gelirse.sonra memenın ucuna saç bağla tıksınır gelmez dene demişler.denedık ve baktıkça ee deyip geçmiş.1-2 den sona bırakmıs.bi dene bence

meyramcım
ben de kiloluyum ama asla sütü kesmeyi düşünmüyorum
hatta 2 ay önce 5 kilo verdim ama sütüm azaldı kesilir diye korkumdan diyeti bıraktım
bebeğimin sağlığı daha önemli bence
zaten diyet yaparsan sütün kesilir bebeğin de mecburen biberona alışır
ben emmeyi bırakmasın diye hiç biberon vermedim sadece suluk verdim düşünn

Back