Daha önce de yazdıgım gibi baska bi sayfada, bana 7 ay boyunca oldu. Ateş de yaptı hastanelik de oldum. Antibiyotikle gecti çogu zaman. Göğsünüz uzun zaman tıkalı kalmışsa o sütü bebeğinize vermeyin. zaten kıvamı koyu olur ilk cıkarken. Benim de tavsiyem ilk önce masaj ve sık sık emzirmek. Masaj, soguk sıcak kompres ve ardından emzirme ya da pompa deneyebilirsiniz...:)Havluyu ütü ile ısıtıp koyabilirsiniz, ya da sıcak su dolu bir kaba havluyu batırıp çıkarabilirsiniz. Her türlü yolu her şekilde denemiş birisi olarak ağlaya ağlaya da olsa bu masajları yapın ya da yaptırın. Hastanede doktorunuzun yönlendireceği hemşireler olabilir.bunlar yenidoğan hemşireleri oluyor genelde, bu konularda çok bilgililer. Size nasıl masaj yapacagınızı da gösterirler...Yukardan başlayarak, aşağıya dogru.cok sıkarak değil, parmak vuruşlarıyla yapılmalı. Tıkalı göğüs yani bu masist denen olay geçmezse daha kötü şeyler olabiliyor gittikçe sertleşerek. Daha sonra cerrahi mudahele yapılıyor göğüs yarılarak. Umarım sizlerinki daha cabuk kolayca geçer.