memede sertlik yardım lütfen:(

mutlulukperisi82

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Ocak 2010
41
3
mememde sertlik var.çok acı veriyo.bu 3.kez oluyo.ilk ikisinde ''umma''die bişe dediler.sırtıma vurup korkuttular.sırtıma vurarak.bide sogan ekmek yedirdi vuran umdugun bu diyerek.gecti.bugün yine oldu.ama bir haftanın içinde 3 kere umulurmu?bunun bi acıklaması varmı?canım çok yanıyo.agrıdan hareket edemıyorm uyuyamıyorum.bebişime meme verirken çok zorlanıyorum.hele birinde sabaha kadar agladım agrı yüzünden.o kadar yani.doktor bilmez böyle şeyleri dediler.bu konuda bilgisi olan varsa yardımmmmmmm lütfen.:uhm:

bebeğin ememediği için süt kalıyor ve ında oluyor olabilir.doktor git ılık kmpres yap ılık duş al havluyu ütü ile ısıt gögüslerinde beklet canım . tehlikeli olabilir doktora git. teyzelerin dediklerini boşver

ewet bebek memeni tamamen boşaltmadığı için orda iltihap oluşuyo buda sertlik yapıyo banada oldu çok endişelendim ama sık sık emzirdim boşalasıya kadar geçti tabiki doktorlar bunu bilir ne saçma ya o zaman tıpın ne anlamı var bana olduktan sonra tvdeki doktor programında denk geldi izledim adı masist gibi bişeydi doktora gidersen bebeğe zarar vermeyen antibiyotik veriyomuş o göğsünü emzirmeyip sağıyomuşun diğerini emziriyomuşun 5 gün sonra dağılırmış iltihap o zaman emzirmeye devam edebilirmişin ben gitmedim açıkçası bilmediğim için biraz bekleyeyim dedim ama o sırada geçti ama çok acı verdi uykularımdan oldum resmen neyse geçmiş olsun...

Canım bazı şeylere koca karı bilgisi diyoruz ama gerçekten biliyorlar,aynı sıkıntıları bende yaşadım tabiki süt birikmesinden oluyor,ben dr gidiyordum bi ilaç verip gönderiyorlar,sıcak kompleks iyi geliyor,teyzeler ise sütü damar çekiyor demişlerdi farkında olmadan canımız bişey çekiyormuş o zamanda memede agrı oluyor.Beni sürekli okurlardı tarakla tararlardı geçerdi Allahın işi işte...

benimde 3 kere basıma geldi ustelık benm atesimde cıkıyordu..dr gıttım gogsunu sag sıcak su torbası koy goğsune dedi..hep de antıbıyotık verdi..geciyordu ama cok tekrarladı..sonunda eşimin teyzesi tahta kasıgı ısıtıp 3 kulfu bi elham okuyarak gögsume degdirip cevirerek okudu..bilmem ondan bılmem artık kızım 3 aylık olmustu daha guzel emiyordu ondan tekrarlamadı..

banada da oldu cok zor agrili oluyor.ilk oldugunda hemen doktora gitmistim gogsunu tam bosalt ve asagiya dogru masaj yap demisti.buna ek olarak banyoya gir yalniz uzun bir banyo olsun gogsunun ustune masaj yaparak sicak suyu tut vucudun rahatliyor zaten banyodan cikar cikmaz emzir veya sag gogsunu bak gor bosalacak hemen... artik doktora gitmeden bu yontemle geciriyorum

Peki sagdığınız sütü ne yapıyorsunuz?Benim kız biberon kullanmadıgı için sütü atmak zorunda kalıyorum onada çok acıyorum içim acıyo resmen,annelik ne zormuş Yarabbim...

Daha önce de yazdıgım gibi baska bi sayfada, bana 7 ay boyunca oldu. Ateş de yaptı hastanelik de oldum. Antibiyotikle gecti çogu zaman. Göğsünüz uzun zaman tıkalı kalmışsa o sütü bebeğinize vermeyin. zaten kıvamı koyu olur ilk cıkarken. Benim de tavsiyem ilk önce masaj ve sık sık emzirmek. Masaj, soguk sıcak kompres ve ardından emzirme ya da pompa deneyebilirsiniz...:)Havluyu ütü ile ısıtıp koyabilirsiniz, ya da sıcak su dolu bir kaba havluyu batırıp çıkarabilirsiniz. Her türlü yolu her şekilde denemiş birisi olarak ağlaya ağlaya da olsa bu masajları yapın ya da yaptırın. Hastanede doktorunuzun yönlendireceği hemşireler olabilir.bunlar yenidoğan hemşireleri oluyor genelde, bu konularda çok bilgililer. Size nasıl masaj yapacagınızı da gösterirler...Yukardan başlayarak, aşağıya dogru.cok sıkarak değil, parmak vuruşlarıyla yapılmalı. Tıkalı göğüs yani bu masist denen olay geçmezse daha kötü şeyler olabiliyor gittikçe sertleşerek. Daha sonra cerrahi mudahele yapılıyor göğüs yarılarak. Umarım sizlerinki daha cabuk kolayca geçer.

Daha önce de yazdıgım gibi baska bi sayfada, bana 7 ay boyunca oldu. Ateş de yaptı hastanelik de oldum. Antibiyotikle gecti çogu zaman. Göğsünüz uzun zaman tıkalı kalmışsa o sütü bebeğinize vermeyin. zaten kıvamı koyu olur ilk cıkarken. Benim de tavsiyem ilk önce masaj ve sık sık emzirmek. Masaj, soguk sıcak kompres ve ardından emzirme ya da pompa deneyebilirsiniz...:)Havluyu ütü ile ısıtıp koyabilirsiniz, ya da sıcak su dolu bir kaba havluyu batırıp çıkarabilirsiniz. Her türlü yolu her şekilde denemiş birisi olarak ağlaya ağlaya da olsa bu masajları yapın ya da yaptırın. Hastanede doktorunuzun yönlendireceği hemşireler olabilir.bunlar yenidoğan hemşireleri oluyor genelde, bu konularda çok bilgililer. Size nasıl masaj yapacagınızı da gösterirler...Yukardan başlayarak, aşağıya dogru.cok sıkarak değil, parmak vuruşlarıyla yapılmalı. Tıkalı göğüs yani bu masist denen olay geçmezse daha kötü şeyler olabiliyor gittikçe sertleşerek. Daha sonra cerrahi mudahele yapılıyor göğüs yarılarak. Umarım sizlerinki daha cabuk kolayca geçer.

Söylediklerine bende katılıyorum.Bende de 10 gün önce oldu emzirirken ağlayacaktım taş gibi oldu.Bol bol emzirdim kalan sütü sağdım hem yumuşadı hemde ağrı azaldı bazen arada bir ilk seferki gibi olmasada tekralıyor hemen emziriyorum çok şükür artmadan geçiyor.bununla ilgili nette bayağı bi araştırma yaptım şöyle yazıyordu.Emzirirken bebişlerin memenin kahverengi kısmının tamamını ağzının içine almasına dikkat edin sadece ucunu alınca çatlaklar oluşuyor bunlar çok çok küçük çatlaklar canınıza yakmayacak şekilde olanlarda olabilir.Bu çatlaklardan içeri mikroplar giriyor hatta bunlar bebişlerin ağzından bile bize geçebiliyormuş.Bu mikroplar süt kanallarının tıkanmasına yol açıyormuş bol bol emzirerek süt kanallarının açılmasını sağlayabilirsiniz.Bi de bu çatlaklar için size çok etkili bi tedavi söyleyeyim ben denedim birkaç günde geçti.Pamuk ya da emzirme pedinin üstüne saf zeytinyağı dökün ve sürekli orda kalsın .umarım sizlerde de işe yarar.

teşekkür ederim arkadaslar.doktoruma danıştım.süt kanallarından olurmuş.normal dedi.sıcak kompleks yap dedı.işe yaradı biraz.bugün yine oldu:KK43: bu 5 mi 6 mı artık unuttum.devamlı oluyo.tavsiyelerniz ve fikirlernizi paylaştınız için çok saolun.

Benim 18 aylık oğlum var. Burun akıntısı vardı. Sanırım ondan geçti. Şimdi tek göğsümde sertleşme var ve müthiş ağrıyor. Sıcak duş aldım,küvette bekledim,elimle yağla masaj yaptım,bol bol emzirdim ama geçmedi :KK43: Aynı şeyleri yaparak geçmesini bekleyeceğim artık, başka bir çaresi yok gibi:KK17:

Arkadaşlar merhaba,

Mastiti yaşamış biri olarak yapabileceğiniz en güzel şey sürekli emzirmek. Makinalar kuzucuklarımız kadar etkili değil ancak ben her emzirme sonrası kalan şutu boşaltmaya çalışıyorum sonuçta bebeğin ne miktarda çektiğini bilemeyiz ve süt kalınca problem oluyor...Hastaneye ağlayarak gittim aynı şeyi yaşamak istemiyorum...bu arada o bölgemde her emzirme sonrası ağrı çekiyorum Dr. soyledim ama pek umursamadı gibi...Bir de Dr. Soğuk kompres yap demişti ve masaj yaparak göğüslerimi boşaltıyorum. Bu arada sütyen takabilen var mı aranızda? Çok problem yaşıyorum özellikle dışarı çıkarken sutyen rahatsızlık veriyor zaten evde hiç kullanamıyorum misafir geleceği zaman ne yapacağımı bilemiyorum...Mecburen atletin içine göğüs pedi yerleştiriyorum üzerime bol giysiler vs. idare ediyorum ama göğüslerimde de desteklemem gerekiyor...emzirme sutyeni şeklinde atlet de kullandım ancak o da rahatsızlık verdi, ayrıca bir yerde okumuştum sütyen mastiti tetikliyormuş offfff yorumlarınızı bekliyorum

benimde beş aylık kızım var.üç aylık olduğunda ilk defa yaşadım bu sıkıntıyı.dört defa oldu.ençok ağrılı olanıda ilk olanı idi.doktora gittim süt kalmış dedi.sürekli emzirdim.annem kuru patlıcanı haşla göğsüne bir gece sar dedi .yaptım o sabah kalktığımda göğsüm yumuşacıktı vede hiç ağrı kalmamıştı.sonraki olduğunda tekrar yaptım pek geçmedi.soğanı sıvıyağla hafif kavurarak ta aynı yöntem yapılıyor.ben sonrakilerde patlıcandan geçmeyince bunu yaptım.birde salamura yaprakta sarılıyormuş.

bende 4 kere oldum ateşlendim yatakta saga sola bile dönemiyordum çok kötü biağrıydı sıcak kompleks uyguladım bebeğime sık sık emzirdimde böyle atlattım... bebeğim sık sık emmesine rağmen neden böyle oluyorum anlamadım

Bir yazı okudum sorularımın çoğunun cevabını buldum isterseniz okuyun Emziren Annelerde Memede Ağrı Ve Sertlik

Son düzenleyen: Moderatör:
X