• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Memede sertlik 😢

--Beyzanur--

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
16 Eylül 2015
117
224
103
28
İyi akşamlar sevgili KK üyeleri :)
Konum hemen tasinmazsa çok sevinirim çünkü en çok yorum alan bölüm burası mememde geçen hafta bir sertlik hissettim alt kisimda tabi internete girince insan hastalık hastası oluyor çok kafama takıldı. Elimin altindan kayan fındık veya ceviz diye nitelendirebilecegim yuvarlak ve hattı olan birşey değil. Onun dışında adet öncesi çok ağrı olur ve şişer goguslerim adet bitiminden üç gün sonra farkettim onun dışında kaşınma deride kızarıklık göğüste iltihap durumu yok. Sadece hafif sancılar şeklinde biseyler gelip gidiyor sanki. Bugün genel cerrahi bölümüne gösterdim birşey var ama ultrasonla bakalım dediler ultrason çeken kadın ne sikayetle gelmistiniz birşey gözükmüyor dedi sonra sertlik var diyince evet orda bir yapı yoğunluğu var dedi . Kan testini normal çıktı .. ama doktor hanım mr çekelim parça alalım dedi. Özel bir hastane olduğu için insan bu kadar tetkike biraz önyargılı oluyor. Parça alimindanda biraz korktum düşünüp gelicegimi söyledim. Başına böyle bir durum gelen var mı ne olur yardımcı olun sizce ciddi bir durum mudur biyopsi yaptırmalı mıyım? Geldiğimden beri ağlıyorum takıntılı bir insanım çok canım sıkıldı.Yaşım 23 ailemde göğüs kanseri vb hastalık geçirmiş insan yok

Bir sakin ol öncelikle..
Elinin altında dokunduğun zaman kayıyor mu?
Yer değiştirir gibi..

Iyi huylu bir kisttir belki. Buradaki kimse net bir şey diyemez canım. Sen en iyisi bir doktora görün de sıkıntım gecsin

Hemen en kötüsünü düsünmeyin ama tedbirli olmakta fayda var. Zaman kaybetmeden biran önce Mr.cektirin onda belli olur zaten ne oldugu.
Cok gecmis olsun

Canım geçen annem de gitti kist görüyoruz dediler dediler bişey çıkmadı göğüs yapısı öyleymiş göğüslerin sertmi normalde bazı kadınların dokuları sıkı oluyor bende mamagrafi çektiğimden biliyorum aklında çok kalacaksa bir doktora daha git ultrasonla baksın hemen biyopsi yaptırma bence

Size tavsiyem hemen panik olmayın ama ihmal de etmeyin. İlk önce kesinlikle özel hastanede yaptırmayın bir şey. Mutlaka üniversite hastanesine gidin. Basit bir kist de olabilir, hormonal bir sertleşme de olabilir. İyi huylu kistler bende de vardı. Takip ettik bir müddet. 6 ay a bir ultrasona girdim bir süre. Sonra kendiliğinden kayboldu. Ama tabi böyle düşünüp ihmal etmek de olmaz. Kötüyü de düşünüp önlem almak gerekir. Çünkü böyle durumlarda erken teşhis çok önemli.

Tek bir usg ile ve belirlenen kitle tanımlanmadan parça almak akıl dışı geldi. Lütfen baska bir hastanenin daha genel cerrahına muayene olun

Canım geçen annem de gitti kist görüyoruz dediler dediler bişey çıkmadı göğüs yapısı öyleymiş göğüslerin sertmi normalde bazı kadınların dokuları sıkı oluyor bende mamagrafi çektiğimden biliyorum aklında çok kalacaksa bir doktora daha git ultrasonla baksın hemen biyopsi yaptırma bence
Bu yorumları gordukce rahatliyorum çok sağolun yaptirsa mıydım diye kendimle savasiyordum. Tek bir göğsümde sertlik var yani yapısaldan kaynaklı değil

Ben de ilk senin yaşlarında bir tane elime gelen kitle korkusuna özele gittim.
Ultrasonla bakıp zararsız ama rahatsız oluyorsan alalım tekrar çıkabilir ama dedi.
Ben de dursun o zaman diye elletmedim.
Sonra zamanla sayıları arttı.
Şuan iki mememde de onlarca var kimi ele gelen, kimi gelmeyen.
Belki farklı 30 genel cerraha göründüm.
Her biri farklı bir şey söyledi.
Biyopsi diyen de oldu. Gerek duymayan da..
Ben yaptırmadım.
Çoğunluk 6 ayda bir usg takibinden yana..
İlaçlı mr çekilmiştim bir kere.
Kötü bir şey olsa usg gösterir dediler bana..
Böyle takibe devam..
Korkma hemen yani.
Önemsiz fibroadenom oluyor genelde..

Benimde sağ göğsümde var canım kitle iyi huylu bir şey doktorlar hiçbir sıkıntı olmaz dediler ankaraya profesöre bile gösterdim rahat etmek için sen onu unut hiç düşünme yokmuş gibi davran 6 ayda bir ultrasonla kontrole gel dediler 7-8 yıldır böyle adet dönemlerinde büyüyüp küçüldüğü için sızlıyor yanma gibi benimki böyle tabi başka bir doktora git istersen gittiğin doktor çok neet bir şey söylememiş genel cerraha gitmiştim ben

kaçınca ya da burada klavye üzerinden çözüm bulamayacaksın ki.ne olur ne olmaz parça aldır,zor bir şey değil parça alınması.kısa bir işlem.kötü huylu olsa zaten çoktan şüpheli konuşurlardı, iyi huyludur muhtemelen.özelde yaptırmak istemiyorsan bir araştırma hastanesine git.hormonal kaynaklı oluşup kaybolan bir şey olabilir.geçmiş olsun.

Sert bir yapı olması iyi birşey değildir. Temkinli iyimserlik önermekle birlikte, erken zamanda gereken tetkikleri yapmanızı da öneririm.
Belki ciddi birsey olmayabilir ki ben buna benzer bir durum yasadım gecmiste. Sonuc 'doku kalınlaşması' idi.
Her ne olursa olsun, Erken teşhis önemlidir..

Farkli bir doktora da gorun lutfen 7 yildir her iki gogsumde de 10dan fazla sayida fibroadenomla yasiyorum birden fazla doktora gorundum hepsi zararsiz oldugunu ama 6 ayda bir buyuyup buyumedigine baktirmam gerektigini soyledi simdi sag gogsumde ceviz buyuklugune yaklasmis fibrom var gitsem kesin alalim diyecek ama aldirmak istemiyorum cunku tekrar olusuyormus, suan hamileyim emzirme surecinde kaybolmalarini umut ediyorum, her 3 kadindan birinde oluyormus bu ve memenin dokusuyla alakaliymis herhangi bi ilaci vs yok, tek zarari adet zamanlarinda aşırı hassaslasmasi o kadar umarim kotu bisey degildir gecmis olsun

Devlet hastanesine gidin. Özel fazla işlem yapmak isteyebilir. Eğer devlet hastanesindeki iyi bi dr da aynı şeyleri derse o zaman özele gider hızlıca halledersiniz o işleri. Sakin olun.

Benimde sağ göğsümde var canım kitle iyi huylu bir şey doktorlar hiçbir sıkıntı olmaz dediler ankaraya profesöre bile gösterdim rahat etmek için sen onu unut hiç düşünme yokmuş gibi davran 6 ayda bir ultrasonla kontrole gel dediler 7-8 yıldır böyle adet dönemlerinde büyüyüp küçüldüğü için sızlıyor yanma gibi benimki böyle tabi başka bir doktora git istersen gittiğin doktor çok neet bir şey söylememiş genel cerraha gitmiştim ben
Doktorum ne yazikki hiç bişey söylemedi. İyi huyludur büyük ihtimalle dedi ama parça sonrası iyi huyluysa ne olacak Allah korusun kötüyse nasıl bir yol ilerlenicek hiç bir açıklama yapmadı istememe rağmen. Yarın üniversiteye gidip sonuclarimi göstereyim ben o zaman yine çok sağolun yorumlarınız için 💓

Back