memede kitle

peridot_olivin

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
3 Mart 2012
32
0
1 Hafta önce uzanırken elimi göğsüme koydum.Meme ucumun altında bir şişliğe elim deydi kontrol ettim.Hastaneye gittim meme ucundan sıvı da geliyordu.Doktor sıvıyı patalojiye yolladı ve sonucunda fibrokistik hastalık yada intraduktal papillom dan şüphe duyuyoruz diye yorum yapmışlar.Yarın ultrasonla bakacaklar çok endişeliyim.İnternetten araştırdım iğneli biyopsi yapılıyormuş.Böyle birşeyle karşılaşan varmı aranızda ultrason yarın ve ayaklarım geri geri gidiyor sonuç ne olacak acaba SANIRIM kisti çıkarıp patalojiye yollayacaklar iyi huylu yada kötü mü diye.. Kaç günlerdir uykularım kaçıyor yorumlarınızı bekliyorum

Merhaba, benimde iki göğsüm de var fibrokistik bezelerden, ince iğne aspirasyon biyopsisi yapıyorlar teşhis koymak için, gayet kolay ve kısa bir işlem, bunun için endişelenmene gerek yok, kist küçük ve zararsız olduğu için almıyorlar ben yılda 1 defa ultrasona giriyorum sadece takip edilmesi için. geçmiş olsun, sormak istediğin başka soru olursa cevaplarım

ince iğne aspirasyon biyopsisi ÇOK ACIYOR MU?nhaNGİ HASTANEDE YAPTIRDIN ben yRIN BUCATIPA GITCEM.2.30 da ultrasona gırcem muhtemelen o işlemi banada yapacaklar 1 e kadar bana cvp yazarsan sevınırım

Ben ameliyat oldum bu fibroadenom mu ne deniyorsa işte.ultrasonla bakıldı sadece bana ve boyutu büyük diye sanırım ameliyat demişlerdi...

bügün kesin sonuç çıkacak ama ne olursa olsun sanırım ben cerrahı bır ıslem kabul edemem sezeryandan sonra bu korku başladı bende (

ince iğne aspirasyon biyopsisi ÇOK ACIYOR MU?nhaNGİ HASTANEDE YAPTIRDIN ben yRIN BUCATIPA GITCEM.2.30 da ultrasona gırcem muhtemelen o işlemi banada yapacaklar 1 e kadar bana cvp yazarsan sevınırım

kusura bakma mesajını yeni görebildim, biyopsi acıtmıyor, ki bende cok korkarım kan aldırmaktan bile, benim cok kısa sürmüştü 2-3 saniyede küçük bir iğne ile örnek aldılar, umarım bir sorun yoktur, haberdar et bizi gelişmelerden, bol şifalar.

çıkan sonucları yazayım
cilt altı yağ dokusu normaldir.
sag meme areola alt komsululugunda 7x5mm boyutlarda bening karakterde düzgün konturlu hipoekoik lezyon izlenmiştir.(fibroadenom? komplike kist? lenf nodu?)
ayrıca sol meme üdk da periferik yerleşimli intramammer lenf nodu ile uyumlu 5x3mm boyutlarında hipoekoik lezyon dikkati çekmiştir
duktal dilatatasyon izlenmemiştir
her iki aksiller bölgede LAP saptanmamıştır.....
BU SONUCLARA GORE KOTU BIRSEY OLMADIGINI 3 AY SONRA TEKRAR GELMEMİ HER HANGI BIR BUYUME HISSEDERSEM 3 AYDAN ÖNCE GELMEMİ SÖYLEDİ...
bilmiyorum işte tatmin oldum mu olmadım mı bılmıyorum.baska doktora gıdeyım mı gıtmeyım mı karasız kaldım

kötü bir şey değildir o zaten benign oldugu belirtilmiş, yine de için rahat edecekse sonuclarını baska bir doktora gösterebilirsin. bende ilk çıktığında 3 ayda bir gidiyordum ultrasona, sonra 6 aya sonra senede 1 defa ya düştü kontrollerim.

arkadaşlar true cut meme biyopsisi yaptıran var mı nasıl acı veriyormu çok ben hafataya perşembe yaptıracağım ve cok endişeliyim

çok teşekkür ederim ama sanırım pek yaptıran olmamış

Benimde sol gogsumde kucuk kitle var son bir yildr agriyo aciyo sanci giriyo sıvı de geliyo ama sıkınca ya cok korkuyorum bisi cikicak diye ilkonce hangi bolume gitmeliyim ??????? BU ARADA COOK GECMIS OLSUN

Son düzenleyen: Moderatör:
Canım öncelikle bir genel cerraha git onlar mutlaka meme usg isteyecektir zaten sonrasında gerekli yönlendirmeyi onlar yapacaktır ama bu konuyuy önemsemeni ve bir an önce kontrol olmanı öneririm

Merhaba.Ben 16 yaşımdayım.Sol göğsümde 4-5 gün önce sertlik farkettim ve dokununca ağrısı da artıyor.Annem baktı ve oda farketti sertliği.Aynı sertlik sağ göğsümde yok.Yaşım küçük olduğu için araştırdım ve internette ki çoğu sitede gençlerde meme kanseri riski yoktur yazıyordu.Kafam çok karışık, lütfen yardımcı olurmusunuz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…