Memede ağrılı kitle

bogakizii

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2015
1.288
1.023
Merhaba kızlar,

Ben 22 yaşındayım. Normalde her regl dönemi göğüslerim inanılmaz şişer ve ağrır, sütyensiz duramam mesela. Bu aralar göğüslerimde yine hassasiyet şişkinlik ve ağrı var (dün gece yastığa değdiğinde bile acıyordu) Kontrol ettim sağ göğsümde aşağıda sert bilye gibi bir kitle var elleyince hareket ediyor ve dokunmak bile acıtıyor. Annem fibrokist memeye sahip. Yarın doktora gideceğim ama çok korktum :KK43: Bu tarz bir sorun yaşayan var mı benim gibi? Şimdiden çok teşekkürler :'(

Bendede olmustu hatta birgun asiri fena olmustum hemen doktora gitmistik canim cok yaniyodu. İste bakildi falan fibrokistmi ne bilmiyorum adini ama doktor bu senin gogsunun yapisi ve omrun boyunca ara sira boyle olucak dedi bezeliymis gogsumun yapisi .cogu kadinda varmis. Benmde yasim 22

Gecmis olsun,fibroadenom olabilir, zararsiz iyi huylu kitle olabilir kotu seyler getirmeyin akliniza,doktorunuz rahatlatacaktir sizi.

Ben 21 yaşına gireceğim bu sene geçen sene fibroanadondam ameliyat oldum cm çok büyük olduğu için hiç bir zararı benim ki çok büyük diye alındı zaten kadınların %90 da görünüyor adet döneminde içi sıvı alıp şişiyor korkulacak bir durum yok içinizi ferah tutun.

Doktora gittim büyük ihtimalle fibroadenom dedi regl dönemi sonrasında ultrason çekip netleştirelim ona göre davranalım dedi. Bilginize kızlar!

Selam handesunguroglu handesunguroglu

Ultrason çekildi. Doktorum iyi duruyor ama yüzde yüz iyi diyemiyorum, patoloji şart dedi. Lokal anestezi ile küçük bir operasyon geçirdim, göğsümdeki kitle alındı ve patolojiye yollandı. Fibroadenom çıktı çok şükür (temiz) ancak meme dokusu yoğun olanlarda kanser daha fazla görüldüğü için ve benim meme dokum da yoğun olduğu için (fibroadenom yaptığı için yoğun) sık sık kontrole gideceğim.

Selam handesunguroglu handesunguroglu

Ultrason çekildi. Doktorum iyi duruyor ama yüzde yüz iyi diyemiyorum, patoloji şart dedi. Lokal anestezi ile küçük bir operasyon geçirdim, göğsümdeki kitle alındı ve patolojiye yollandı. Fibroadenom çıktı çok şükür (temiz) ancak meme dokusu yoğun olanlarda kanser daha fazla görüldüğü için ve benim meme dokum da yoğun olduğu için (fibroadenom yaptığı için yoğun) sık sık kontrole gideceğim.
Çok çok geçmiş olsun tekrardan.

X