Meme ve emzik bıraktırma

68aksarayli

Üye
Kayıtlı Üye
18 Kasım 2022
728
206
23
27
Merhaba arkadaşlar bı arkadasim adına sorum olacaktı sizlerin tecrübesini öğrenmek istedi..
Hanımlar 16 aylık erkek bebeği var artık memeyi bıraktırmak istyor da hem memeyi hem emziği birlikte aynı zamanda mi bıraktırmali yoksa memeyi önce sonra emziği mi bıraktırmali bide en etkili bıraktırma yöntemleri neler cevap verirseniz çok seviniriz teşekkür ederiz

Kim söylemişti hatırlamıyorum ama yara bandı yapıştırdığını söylemişti çocuğuna uf olmuş iyileşsin öyle emersin demişti bir kaç günde memeyi unutmuş. Güzel bir dil ile travma yaratmadan söylerse bence etkili bir yöntem gibi geliyor. Ancak meme bıraktırmak için erken bir süre gibi geldi 24 ayın tamamlanması isteniyor genelde. söyleyen arkadaşın çocuğu da yanlış hatırlamıyorsam 30 aylık falandı. Arkadaşınız anlatabilir mi bilemedim.

Şuan bu şekilde anlayabilecek degl

Önerileriniz güzel ama yara bandı, yara oldu vs gbi çocuğun sadece beslenmek için kullanmadığı, bağlı/ bağımlı olduğu ilk şeylerde bu tarz şeyler kullanmak yerine en güzeli sürece yayıp kademeli bıraktırmak. Elbette ikisi aynı anda olmaz arkadalınjz kolay ve hazır gördüğünden başlayıp araya en az 2-3 ay koyup diğerini kessin. Çünkü gerçekten sabır siteyen bir süreç annenin de hazır olması çok önemli. Ben oğlumda 2,5 yaşında emzirmeyi kademeli bir şekilde 5 ayda kestim önce anlattım konuştum. Çocuklar anlatınca çok güzel anlıyorlar elbette direnecek haklı olarak ama zamanla alışacak. Kitap okumuştuk bakarsanız internetten güle güle meme emzirme danışmanı melody büyükkaraca ya ait. Kitabın bir tarafında çocuklar için anlatılmış diğer tarafında ise annelere öneriler var. Kademeli bir şekilde 5 aya yaydım önce konuşup sürece hazırladım. Sonrasında emme sayısını azalttım. Biz emzik kullanmadık bu anlattıklarım meme için. Gün içinde evde durmadım dışarıda vakit geçirttim aklına geldikçe bir şeylerle oyaladım. Evdeysekte aaa şu olmuş hafi gel bakalım diye o anki emme isteğini aklından sildim. Dışarı da vakit geçirdiğimizde aklına bile gelmiyordu. Bol bol oral olarak oyunlar oynattım. Baloncuk üfleme, balon şişirme, pipetle su üfleyip kabarcık çıkartma gibi gibi. Emme sayısı azaldı ama uykuya emerek geçen bir bebekti uykulardada tercih yaptım önce güündüz uykularında kestim emmek istediğinde su veya bardakta süt teklif ettim. En son gece uykusunu kestim bir kaç gece hatta 1,5 hafta zorladı ama bitti

Arkadaşa katılıyorum. Yalnızca beslenme ihtiyacı değil aynı zamanda kendini güvende hissettiği ve bağlı olduğu bisey. Ben çok emziremedim bebeğimi şuan 12 düzeltilmiş 9 aylık prematüre. yaklaşık 2 aydır gündüzleri emzik vermiyorum görünce istiyor göstermiyorum, gün icinde ihtiyacı olduğunu da düşünmüyorum ama uyurken hala ihtiyacı var sakinleşmesi için bağlı olduğu emzigine ihtiyacı var kademeli kesmeyi planladığım ve henüz küçük için uyurken emzigine karışmıyorum oyuzden 2 ay gibi uzun zamana yaydim. Arkadaşınız ikisini aynı anda biraktirirsa cocuk yoksunluga düşebilir. Önce memeyi daha sonra kademeli olarak emzigi biraktirabilir.

Çok teşekkür ederim

Emziği kesin bebeğe öyle verin beğenmeyip bidaha istemicektir yada ekşi bişeye bandırın

Bir şey daha eklemek isterim. Bol bol duygularını tanıyacağı oyunlar oynayıp kitaplar okuyun. Şu ana kadar bu duyguları tam yönetemesede meme onun için bir sığınak ve sakinleştiriciydi. Yüzler çizip ya da kitaptan yüzler bulup sence nasıl hissediyor? Diye sorun. Gün içindede zorlandığı anlarda şu an üzgünsün çünkü şu bu oldu gibi gibi

Bence önce memeyi bıraktırmali emziği alternatif olarak kullanabilir ama emzik bırakma süreci uzayabilir tabiki. Meme için bazıları baharat türü biseyler sürüyor tadı rahatsiz etsin diye. Bant yapistiranlar var. Bazıları saç koyuyor pis oldu diyorlar. Çikolata tarzı bişey surup tattirmadan yara oldu diyebilir ama 16 aylık bebiş onu ne kadar anlar bilemedim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…