Meme ultrosonu brads 3 ve korkularim

eeedenz

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
2 Ocak 2023
23
7
1
31
Selam hanimlar haziran 2022de iki gogus ve koltuk altimda bi sizii oldu 2gun arayla once acile gittim aciyor sizliyor diye muayne etti kas gevsetici verdi yolladi sonra yakinim meme kanseri teshisi alinca ..acaba bendede bisey olabilirmi diye ozel bir hastaneye gittim ultrason cekildim brads 3 yazan iki gogustede kitle buldular en buyugu 3cm olmus o ana kadar hic hissetmemistim kendimii yemege basladim kotu bisey bu bana soylemiyorlar diye arastirma hastanesine gittim sonucumu gosterdim 6 ay sonra kontrol dedi %98 iyi ama kalan yuzdelikte kanser ihtimali olabiliyor dedi belki benimle ayni seyleri yasayan vardir die baslik actim

Usg rapounuzu atar mısınız

Hazirandn sonra 2ay bekledim gittim ozel cekim yaptirdim cok ovulen bi hocaya bu agustosdaki haziranla arasnda hic fark yok

Eklentiler

• 20230108_205019.jpg
    61,5 KB · Görüntüleme: 1.213
Bu sonucumuda goturdum takip oldgum arastrma hastnesine aynisi zaten erken cektirmissin dedigimz randvunda gel dediler subatt 6sind cekim yapilck basladim yinee kendimii strese sokmaya sizindemi ayni sikayetnz var

Bu sonucumuda goturdum takip oldgum arastrma hastnesine aynisi zaten erken cektirmissin dedigimz randvunda gel dediler subatt 6sind cekim yapilck basladim yinee kendimii strese sokmaya sizindemi ayni sikayetnz var
Usg de kötü bişey yazmıyor ama bazen 2. Görüş almak çok daha doğru olabiliyor. Bende de kitleler var kist fibroadenom vs vs lütfen korkmayın usg de kötü bişey sen sğphelenmemiler çok şükür

Merhaba çok geçmiş olsun inşallah hiç birsey korktuğunuz gibi sonuçlanmaz.özel hastanelerde meme ultrason fiyatı ne kadar bilginiz varmı

Sirt agriniz varmi ? Iki aydr sizlama var kan tahlili akciger filmi karaciger safraya bakildi memedenmi diye korkuyorum

İstanbul kartal vera hastanesi 500 ve Maltepe tıp merkezi de 540 bende haftaya Marmara üniversitesi gideceğim tekrardan çekecem ağrım çok var
Geçmiş olsun daha önce çektirdiğiniz de sonuçta ne çıkmıştı bugün bende çektirdim sağ meme saat 12 yönünde 7,5x5 mm bouyutunda homojen hipoekoik lezyon izlenmiştir(fibroadenom?) sol memede saat 7 yönünde 6x4 mm boyutunda hipoekoik lezyon izlenmiştir (fibroadenom?)
Bilateral duktal yapılar tabii izlenmiştir.
Bilateral aksiller bölgede patolojik boyutta lenf nodu izlenmedi yazıyor bunlar ne demek lütfen bilenler yorumlasın çok şaşırdım sonuca

Sirt agriniz varmi ? Iki aydr sizlama var kan tahlili akciger filmi karaciger safraya bakildi memedenmi diye korkuyorum
Yazdığım sonuca bakarmısınız daha önce ultrason çekindiğiniz için soruyorum bunlar ne demek oluyor biz tüp bebek yaptıracaktık eşimden dolayı tedavi gördü benden de bu sonuçları istediler tüp bebek raporu için gerekliymiş bu sonuçta ki yazılar ne anlama geliyor ki inşallah tüp bebeğe engel olmaz degil mi

bnmde siznki gbi iki memede fibroadenom dusunuldu yaziyor brads 3 die alta yaziyordu memenin iyi huylu tumoruymus hatta radyolog cekim sirasinda bana sunu demisti birden fazla olmasi bizi sevindirir cnku vucudu bnu yapiyodur tek olmasindan dha iyidir bnmki 3cm hatta ilk onceki raporuma baktiginda bukadrmi buyukmu demisti korkudn aglamaya basladimdi 2 tane 1cmlik 1tanede 0.5cm var 4 tne yni ayrica sut kanalinda genisleme izlenmis diyor. Bi yorumda bulunmadimi ceken radyolog brads siniflandrmasi kac senn yaziyormu

Tup bebek icin engel olabilcek bisey olmadigini dusnuyorum bu benim fikrim ama tecrubem yok bu tup bebek konusunda ish kucgina yavruna aldiginda buraya yine yeni basliklar acarsin lohusayim bebegim dogdu diye :)

Merhabalar sorunuzu ve size verilen yanıtları görünce direk üye olup birseyler yazma gereksinimi duydum. Ne yazık ki kadınlar arasında fibroadenom dediğimiz iyi huylu hareketli kitlelerin görülme oranı çok yaygın ve bu demek değil ki meme deki her kitle fibroadenom olsun. Ama maalesef bu anlamda doktor tutumları pek iyu değil gördükleri hemen her kitle için fibroadenom diyip takip öneriyorlar ve bu takip süreci içinde dahi eğer kitle kanser ise büyüme ve yayılmaya devam ediyor ve sizi basit tedavilerde biraz daha zorlu bir tedaviye mecbur bırakmış oluyorlar. Tavsiyem göğsunzude bir kitle fark ettiyseniz mutlaka çok iyi bir radyologa meme ultrason yaptirmanizdir. Zaten ultrason yapan doktor yani meme ragyologu iyiyse daha kitleyi görür görmez en az brads 4 kategorisinde değerlendirip biyopsi aldirilmasini sağlıyor ve kitlenin kanser mi normal bir kitle mi hemen ortaya çıkmış okuyor ve kafalar rahatliyor

Bana da aynı şeyi dedi doktor başka doktora gitsem mi bu süreç bekleme süreci çok yorucu korkuyor üzülüyorum ne yaptınız hiç

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…