• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

meme uçlarım çok kötü ... kızımı emziremiyorum...

beyazceylan

Nirvana
Kayıtlı Üye
13 Kasım 2008
43
1
621
İçel Mersin
kızım 33 günlük oldu.ilk zamanlarda meme ucum içe dönük olduğu için tutamadı ben de makinayla sağıp verdim zaten çok da değildi şimdi sütüm var çok şükür kızım zar zor meme ucunu tutabiliyor. ama bu seferde meme uçlarım çok kötü oldu. yarık ve çatlak oluştu bu sıkıntıları yaşayanlar yardımcı olursa çok sevinirim bephantene ayva çekirdeği jeli zeytinyağı kantron yağını denedim ayrıca:50:

cnm lansnoh dıye bır krem var göğus ucları ıcın googleye yaz sıtesıne numune talebınde bulun hemen gonderıryorlar ıstersen eczaneden al ama mıncık bır tup 22 tl

Geçmiş olsun, güle güle büyüt bebeğini.
1-Lanolin içeren bir krem kullanman lazım.Emzirirken silmene gerek yok
2- Göğüs kalkanı almanı tavsiye ederim.İyileşene kadar krem sürüp onları tak.

göğüslerine lansinoh eğer yara olmadıysa iyi geliyor ama kanamalı yara haline geldiyse kesin çözüm göğüs kalkanı.maksat kuru tutmak meme başlarını.
göğüs kalkanı kullan iyileşene kadar.ayva çekirdeğini gül suyu ile bekletirsen daha iyi bir jel oluyor.

bende hamılelikte kullnamadıgım balık yagı kapsulleri vardı onları kesip sürdüm her emzirmeden snra mutlaka sordum bide peçete kullandım çok sukur o acısı dısında yark çatlak olusmadı balık yagını deneyebilirsin bide tabi nasıl emziriyosun ama göğsünün o kahverengi kısmının cogunu bebeğin ağzına verirsen cok asırı acı vermyo bebek sadece ucunu tutunca cok acıtıyo ve geçmeside uzun sürer.geçmiş olsun:15:

doktorum bana hep temız tutmam soyledı ve madecassol dıye bı krem yazdı.benı o ıyı ettı valla.gemıs olsun.ck cektım ben de bılırım acısını :(

ben de meme başı çatlaklarından çok çektim. duyduğum herşeyi denedim. en çok mustelanın meme başı çatlağı için olan kreminden ve göğüs kalkanından fayda gördüm. ama hiçbir şey mucize bi sonuç vermedi. sadece dayanılabilir hale geldi. zamanla iyileşti. bebeğini emzirmenin keyfini çıkaramamak çok üzücü bi durum ama zamanla düzelecek. inşallah çabuk iyileşir

benimde aynı senin gibiydi cnm tam 3 ay çektim her emzirmemden ağlıyodum emzirmek işkenceye dönüşmüştü ben ayva çekirdeğiyle suyu bekletip jel yapmıştım onu sürmüştüm bide dr.um eğer dayanabilirsen limon sür sonrasında da bepanthen sür demişti onuda yaptım ben bu ikisinden fayda gördüm limon çok yakıyo ama 3 ayın sonunda çok şükür geçtiler

benim olmadı çok şükür ama olursa diye büyükler aklında bulunsun dombey kaymağı sür dediler
normal kaymakmı diye soruyordum dombey işte yaa diyolardı
dombeyin ne olduğunu bilmeyen birini niye azarlıyosunuz demi :)
manda kaymağıymış
eskiden krem yoktu sürüyorduk geçiyordu diyorlar
denemekte fayda var

benim olmadı çok şükür ama olursa diye büyükler aklında bulunsun dombey kaymağı sür dediler
normal kaymakmı diye soruyordum dombey işte yaa diyolardı
dombeyin ne olduğunu bilmeyen birini niye azarlıyosunuz demi :)
manda kaymağıymış
eskiden krem yoktu sürüyorduk geçiyordu diyorlar
denemekte fayda var

Süt kaymağının da iyi geldiğini söylüyorlar. Ben de denemiştim de o kadar feci olmuştu ki, ne denediysem ters tepiyordu sanki. Sonra artık hiç birşey denemeyip acıyı kabullendim . Kendi kendine geçmesini bekledim. :50::50: İki ayda anca geçti. Şimdi bile o kadar hassalar ki. Göğüs için olan kremler çatlamamışken fayda ediyor. Ya d açok minik çatlaklarda.

emzirmek gerçekten çok güzel bir duygu ama böyle zorluklarıda var işte...bende aynı sorunu yaşamış biri olarak sana tavsiyem emzirirken kahverengi kısmın tamamının bebeğin ağzında olduğuna emin ol,emzirmeden önce sıcak ve soğuk suyla yıkamak da çok iyi geliyor ben karbonatlı su yapmıştım ağrımı hafifletmişti...umarım sanada ii gelir, ne olursa olsun emzirmekten vazgeçme... bebişinle güzel günler geçirmen dilegiyle....:emir_bebek:

lansinoh,avent göğüs ucu kremleri bahane arkadaşlar.eczanede bi krem var adını yazmalımıyım bilmiyorum ama yazıyım garmastan pomat süpperr bir krem anında geçti benimki deneyin mutlaka çok kötü bir acı biliyorum kısa bir süre önce bende yaşadım.

Garmastanı bana da yazmıştı doktorum. Sırf göğüs ucu çatlakları için üretilmiş bir pomad. Ben dekullandım ama bir faydasını ne yazıkki görememiştim. Çok büyük çatlaklarda işe yaramıyor. Bir de emzirmeden önce silinmesi gerektiği için iyice tahriş oluyor.Silmekten ziyede musluk altında yıkamak daha iyi. Çünkü emzirmenin ilk dönemlerinde uçlar çok hassas oluyor. Oğlum dört ayı geçti, büyük çatlaklarım geçti. Amabazen mini mini yine çatlıyr o zaman sürüyorum iyileşiyor. Herkese yarayan bir yöntem malesef yok. Herkes birden fazla yöntem denemiştir eminim.

Ben de bebeğimi emzirirken ağlamak istiyorum 1 aylık bi oğlum var emzirmek eziyet.garmastan ,hametan her şeyi kullandım faydasız şu anda lansinohu deniyorum hayırlısı

Back