Bebek Beslenmesi Meme reddi

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

rumuz0644

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
5 Ekim 2020
102
94
48
35
Kızım doğdu 1 hafta küvezde kaldı. Göğsümü 15 gün sonra tuttu.bu süre zarfında göğsümü sağdim ve Aptamil mama kullandim. Çocuk doktoru günde 2 kere mama ver gün içinde de hep emzir dedi.boyle devam ettik. Şimdi 4 aylık gündüz emmek istemiyor.mama istiyor.aç bıraktım ki emsin emmiyor.1 haftadır gündüz meme emmiyor.gece uyanınca göğsümü emiyor.ac yatırıyorum ki gece uyansın beni emsin.ac da yatmıyor bu sefer.gece meme gündüz mama iciyoruZ açıkçası. nasıl bir yol izlememi önerirsinİz. Nasıl göğsümü tutturabilirim gündüz.

Meme reddi psikolojik olabilir. Gerginseniz ya da bebekle iletişim kurarken sert, kızgın, endişeli davrandiysaniz bebek emmeyi yani anneyi reddedip tepki veriyor olabilir. Ya da süt az geliyordur ağzına o yüzden biberon istiyordur. Meme ya da mama istemiyorsa diş çıkaracaktır

Gezerek pışpışlayarak emzirdim benimki de 3.5 aylikken aglayarak birakmak istedi. 11. Aya kadar sadece memeyle devam ettik. Gündüz meme almiyorsa sizde odada koridorda gezerek emzirin mamayı da azaltarak birakabilirsiniz böylece. Kolaya alışıyorlar bebekler, bu da anneyi psikolojik olarak yoruyor. Anne sütü varken ne diye mama da verin demis doktor, gereksizz.

Back