Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
Arkadaşlar 1 hafta sonra 4 aylık olacak bebeğim var 1 aydır meme reddi yaşıyoruz uyku aralarında zoraki emiyor kıvrana kıvrana doktora götürdüm birşey görünmüyor emzik alıyor sadece biberonla da sağdığım sütü zor içiriyorum sütümün tadında bişey yok çünkü yeğenimi emzirdim o emiyor. Emzik meme reddi yapıyormuş şimdi sorum şu bebeğim çok küçük emziğe acayip bağlandı emziksiz kesinlikle uyumuyor ayakta sallasam da elde sallasakta ağlıyor sonrada katılmaya başlıyo ben bu emziği nasıl bıraktırıcam bi çare yokmu ?
Arkadaşlar 1 hafta sonra 4 aylık olacak bebeğim var 1 aydır meme reddi yaşıyoruz uyku aralarında zoraki emiyor kıvrana kıvrana doktora götürdüm birşey görünmüyor emzik alıyor sadece biberonla da sağdığım sütü zor içiriyorum sütümün tadında bişey yok çünkü yeğenimi emzirdim o emiyor. Emzik meme reddi yapıyormuş şimdi sorum şu bebeğim çok küçük emziğe acayip bağlandı emziksiz kesinlikle uyumuyor ayakta sallasam da elde sallasakta ağlıyor sonrada katılmaya başlıyo ben bu emziği nasıl bıraktırıcam bi çare yokmu ?
kilo alımı nasıl eğer kilo alımıda doğduğundan beri azsa bebişin birşeye alerjisi olabilir.yumurta,süt gibi.belirtilerde boynu poposu pişik olur,sürekli konak olur,vücudu egzama olur vs.
Merhaba benim de 4 aylik bir oğlum var aynı problemi ben de yaşıyorum 2 haftadır. Ne memeyi tutuyor ne biberonu. İlk zamanlar uykuda emzire rek aşmaya çalıştım. Sonrasında sallanan oyuncaklarla dikkatini çekerek ya da ayakta emzirerek. Sonuç çok farklı değildi. Ancak inatlasmiyoruz en azından. Evet emzik ve biberon kullanımına ya da alerjiye bağlanabilir bu durum. Ancak ben bunun dönemsel olduğunu düşünmeye başladım. Çevremde hemen hemen aynı periyoda denk gelen ve bu sorunu yaşayan anneler var. Sabırla aşılacak sanırım. Farklı emzirme pozisyonları deneyebilirsin. Ya da meme reddine sebep olabilecek etkenleri ortadan kaldırabilirsin. Kokun değişmiş olabilir, yediğin bir şey sutun tadını değiştiriyor olabilir. 4. Ay aşısından sonra biz biraz düzeldik. Umarım siz de en kısa zamanda iştahlı emzirme sürecine dönersiniz.
Vallahi bu çocuklar insanı delirtirler... Benim ilk bebeğim de 2 aylıkken bıraktı emmeyi, mama ve sağılmmış süt ile devam ettik mecburen. Emzik her bebekte aynı etkiyi yapmıyor. Hem emziğe hem memeye bağlanan bir sürü çocuk var.
Ben ilk dönemler emziği ağzına verip, sonra çaktırmadan emziği alıp memeyi veriyordum. Bir süre böyle kandırdım, ama tabii sürekli olmuyor. Açıkçası benim denemediğim pek bir şey kalmadı. Uykusunda dahi almıyordu.
Bir dönem ayakta ve pışpışlayarak emzirdim, bu da bir süre işe yaradı.
Ama genel olarak bunun geçici bir dönem olduğu kanısındayım ben de.
Yapılacak en iyi şey her seferinde memeyi teklif edip, reddederse ısrarcı olmamak. Bir süre sonra tekrar dönüyorlar.
Emzik nasıl bıraktırılır işte onu bilmiyorum. Bizimki 3. gününde tutunduğu emziği 4. ayında kendiliğinden bıraktı. Niye bıraktı, ben de bilmiyorum. Çünkü bıraktıktan sonra da bir dönem uyku sorunları yaşadı.
2buçuk aylık oğlumla geçen hafta aynı sorunu yaşamaya başladık. Doktora götürdüm çünkü ne meme aldı ne biberon ne kaşık. Sütte bir şey varsa diye mama bile denedim ama nafile. Eğer başını ve ayaklarını geri atıyor kendisini yay gibi geriyorsa problem yok demekmiş (ki benim oglum böyle yapıyordu) bazı dönemlerde bevek beslenmeyi reddedebilirmiş. Sakinlestirip bir şekilde beslemek gerekiyor zamanla geçiyor dedi. Ben uyutup uykuda emziriyorum idare ediyoruz. 2 gün önce uyanırsa hemen memeyi bırakıp ağlamaya başlıyordu şimdi uyansa bile emmeye devam ediyor. Yavaş yavaş geçiyor yani. Bir problem olmadığını kabul edip sakin kalınca çözülüyor yani
Kızlar benim de bebisim 2 ay 1 haftalik neredeyse 1 aydır giderek meme emme süresi kisaldi ve son 2 haftadır emmek istemiyor sadece gece uyurken emiyor gündüzleri zıplayarak emzirebiliyor um. Aynen ben de emzik olduğunu düşünüyorum nedeninin. Çünkü emzigi verince alıyor cok cok emiyor ardından meme veriyorum ağzına almak istemiyor kafayı geri itiyor. Bunu yaşayan ve atlatanlar var mi inanin çok ihtiyacım var duymaya...
Geçici bir dönem 2. Ve 5. Ay arasinda meme reddi oluyor merak etme buyume atağında annesi:) ben neredeyse 2 ay uyurken emzirdim. Sakinleşınce emzir yada uyutup geçici bir dönem. Gazı varkende meme almıyorlar bilgin olsun
Canım emziği sadece belli bir zaman diliminde vermiş olsaydın sanırım bu kdr alışmazdı. Şimdi de yavaş yavaş emzikten soğutacaksın emmek zorunda kalacak yapacak bi şey ykk. Zorlar biraz ama alışkanlklar kolay geçmiyor
Geçici bir dönem 2. Ve 5. Ay arasinda meme reddi oluyor merak etme buyume atağında annesi:) ben neredeyse 2 ay uyurken emzirdim. Sakinleşınce emzir yada uyutup geçici bir dönem. Gazı varkende meme almıyorlar bilgin olsun
2-3 ay arası benzer sorun bizde de oldu. Aynen dediğiniz gibi büyüme atağı gibi bir durumdan oluyor sanırım. Çevreye olan ilgileri de arttığından emmeyi istemiyorlar bir dönem. Ben çözümü önce uyutup uyku arasında emzirmekte bulmuştum. Zamanla düzeliyor merak etmeyin arkadaşlar. Sadece biraz sabırlı olmanızı tavsiye edebilirim :)
Benim de kızım 3,5 aylık ve 1 haftadır meme reddi yaşıyoruz. Emzirmek için kucağıma aldığım anda ağlamaya başlıyo kendini geri atıyor. Kızım da hastanede ilk gün emzik aldı ve ne doktoru ne de hemşire ebeleri emziğin kötü bir alışkanlık olduğunu meme reddine sebep olacağını düşünmüyor. Aksine bebeğin emme duygusunu tatmin edip onu sakinleştiriyor stresli anlarda. Emme refleksi de bitecek birşey değil ki emzikle tatmin olsun ve memeyi istemesin. Meme reddinin sebepleri farklı olabiliyor bu aylarda bebeğinduyuları gelişiyor ve çevreye ilgisi arttığı için memeye ilgiyi kaybediyor ayrıca bademcikleri gelişmeye başladığı için yutkunma refleksi değişiyor. İlk başlarda anne için çok stresli bir durum ben de saatlerce ağladım bir daha emmeyecek diye panikledim ve sağıp biberon verdim gündüzleri inatlaşmayayım diye aç kalmasın diye. Geceleri uyurken normal emiyordu ama bir süre sonra onu da bıraktı. Böyle olunca biberonun durumu kötüleştirdiğini anladım çünkü aynı tadı kolay yoldan almaya alıştı ve memeyi hiç istemedi ama yılmadım. Emzirme pozisyonumu değiştirdim, karanlık sessiz ve serin bir odada beyaz gürültü dinleterek sakinleşip uyuttum ve yanına yatarak emzirmeye başladım. Hiç biberon vermiyorum ama inatlaşma süreniz 3 ay için 6 saat. Eğer 6 saat geçtiyse ve emmeye hala direniyorsa yapacak birşey yok deyip sağıp biberonla vereceğim ama pace bottle feeding denen yöntemle (internette açıklayıcı videolar var). İlk başlarda uyanınca memeyi bırakıyordu. Artık anını yakalarsam uyanıkken de memeyi alıyo tabiki yatar pozisyonda ama bu da bir gelişme. Henüz kucağımda emziremiyorum ama yılmak yok. Bu geçici bir süreç bazen 1 hafta bazen 3-4 ay sürebiliyormuş. Biraz da piskolojik bir savaş kendi içinizde ama sütünüz varsa yılmayın. Ben yılmayacağım:)
Ben kendimi emzik gibi kullandırmaya başladım sürekli meme ağzında gezdirmeye çalışıyorum pes etmeyin. 3 gün çok ağlar ama unutacaktır üç gün ağlasın sabredin.
Merhaba5 yıl olmuş bu yazıyı yazalı ama aynı sizin durumunuzda bir oğlum var oda 2 ay 1 haftalık meme reddi yasıyorum siz atlattınız mı nasıl oldu çaplarsanız çok sevinirim