• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

meme protezleri ağır metal zehirlenmesine yol açar mı?

memeprotezi

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
1 Eylül 2011
30
0
36
İstanbul
selam,
yıllardır meme protezi taktırmayı düşünüyorum. bu konuda bulabildiğim herşeyi okuyorum. ama karşıma çıkan bazı internet sitelerinde bu protezlerle ilgili korkunç şeyler anlatıldığını gördüm ve bunları sizinle paylaşıp düşüncelerinizi almak istedim. protez taktıran bazi kadınlar, bütün protezlerin kılıf maddesi ( dolgu maddesi değil) olan silikon yüzünden ağır metal zehirlenmesi geçirdiklerini, birçok otoimmün hastalık sahibi olduklarını, protezleri çıkarttıktan sonra bile bu hastalıklardan kurtulmalarının kolay olmadığını anlatıyorlar. yorumlarınızı bekliyorum..

Eğer silikon taktırmak istiyorsanız karşılaşacağınız tehlikeleri bilmeniz gerekir. Bunlardan en önemlisi silikonların vücut içerisinde patlama ihtimalidir. Bu durumda silikon içerisinde bulunanlar vücuda yayılır. Bazen kişi silikonun patladığını aylarca fark etmeyebilir. Silikon içerisinde toksin maddeler içeren silikon jeli bulunmaktadır ve jelin vücuda yayılması bazı sağlık sorunları ile karşılaşmasına yol açabilir. Bu tehlikenin yanı sıra silikon taktıran birçok kadında kızarıklık, açıklanamayan rahatsızlıklar, açık yaralar, saç kayıpları, hafıza yitimi, kas güçsüzlükleri ve zihinsel bulanıklık gibi belirtiler gözlenmiştir.

Korkutmak istemem ama bende buna benzer bi kaç yazı okumuştum.Ama görüştüğüm doktorlar hiç bu tarz risklerden bahsetmedi.

Aslında bu risklerin görülme sıklığına bakmak lazım. Eğer daha önceden böyle birşey olduğunu bilese idim ve çok çok ufak bir ihtimalse ben gözardı edrdim açıkcası.

Özellik bu yaz mutlu olduğum kadar hiç olmamıştım.:92:

Eğer silikon taktırmak istiyorsanız karşılaşacağınız tehlikeleri bilmeniz gerekir. Bunlardan en önemlisi silikonların vücut içerisinde patlama ihtimalidir. Bu durumda silikon içerisinde bulunanlar vücuda yayılır. Bazen kişi silikonun patladığını aylarca fark etmeyebilir. Silikon içerisinde toksin maddeler içeren silikon jeli bulunmaktadır ve jelin vücuda yayılması bazı sağlık sorunları ile karşılaşmasına yol açabilir. Bu tehlikenin yanı sıra silikon taktıran birçok kadında kızarıklık, açıklanamayan rahatsızlıklar, açık yaralar, saç kayıpları, hafıza yitimi, kas güçsüzlükleri ve zihinsel bulanıklık gibi belirtiler gözlenmiştir.

Korkutmak istemem ama bende buna benzer bi kaç yazı okumuştum.Ama görüştüğüm doktorlar hiç bu tarz risklerden bahsetmedi.

sanırım son zamanlarda kullanılmaya başlanan koheziv jel silikon protezlerde protez delinse ve zarar görse bile vücutta yer değiştrimiyor, yayılmıyor. benim asıl endişelendiğim kılıfı. çünkü protez delinmediği sürece vucut dolgu maddesiyle temas etmiyo ama kılıfla temasatan kaçmanın yolu yok. kılık da ( bazı titanyum kaplama protezler hariç) her zaman silikon, maalesef.

bu okuduklarına rağmen sen protez taktırdın mı peki? doktorun kimdi? ameliyatın ve protezlerinle ilgili biraz bilgi verir misin?

Aslında bu risklerin görülme sıklığına bakmak lazım. Eğer daha önceden böyle birşey olduğunu bilese idim ve çok çok ufak bir ihtimalse ben gözardı edrdim açıkcası.

Özellik bu yaz mutlu olduğum kadar hiç olmamıştım.:92:

merhaba copyright,
sen ameliyat olmadan önceki görüşmelerinizde doktorunla riskleri konuştunuz mu? hangi riskler olabileceğini söylemişti?

Yok hayatım olmadım ben ameliyat ama fırsat buldugumda olucam haa korkmuyoda deyilim çok korkuyorum ama bu fikride kafamdan atamadım bide benim eşim hiç istemiyo destek verecek kimse yok yani başıma bişi gelirse eşim burnumdan getirir ben sana yaptırma demedimmi diye azcık destek olsa korkmazdım göze alırdım herşeyi ama Bakalım kısmet.

Yok hayatım olmadım ben ameliyat ama fırsat buldugumda olucam haa korkmuyoda deyilim çok korkuyorum ama bu fikride kafamdan atamadım bide benim eşim hiç istemiyo destek verecek kimse yok yani başıma bişi gelirse eşim burnumdan getirir ben sana yaptırma demedimmi diye azcık destek olsa korkmazdım göze alırdım herşeyi ama Bakalım kısmet.

anladım. ben nedense ameliyat olduğunu varsaydım. yine de birkaç doktorla görüşmüşsün. hangi doktorlarla görüştüğünü söyleyebilir misin?

silikonlar artık o kadar kalıtelı yapılıyokı ve kolay kolay patlamıyo.içerisi tuzlu su olan sılıkonların patlama ıhhtımalı cok yuksek ve hacım kaybına ugraması ama jellerde oyle bır durum yok..ben doktorumun ofısınde bı bayandan cıkarılan delınmıs bır sılıkon gordum ve elıyle bastırdıgı halde jel dısarı cıkmıyodu..işin ilginci kadın bunu farketmemıs..amelıyat olmus daha buyuk bır sılıkon taktırmak ıcın amelıyat sırasında anlasılmıs cıkan protezde yırtık oldugu..ki ben sorddum kadında herhhangı bı sagllık problemı yarattımı dıye..tahlıllerınde hıc bı sorun yoktu dedı..yanı zehırlenme olsa o kadında olurdu..
bunun yanında dırek dolgu maddesıyle kılıf olmadan kımyasal maddelerle yapılanların kanser rıskı var..yanı suan ıcın en sağllıklı ve masumu sılıkon protez..

:53::43: offf ya. yeniden dünyaya gelmek istiyorum.. göğüslü, doğal bir dişi olarak... eksik hissetmeden...

benim gibi, ameliyat olmadan önce silikon protezlerin barındırdığı bütün riskleri bilmek isteyenler arama motoruna "toxic breast implants" ya da "silicone breast implants metal poisoning" yazıp arama yapabilirler. sizlerin ne düşündüğünü gerçekten merak ediyorum.

Back