Onkoloji - Kanser ve Türevleri Meme kanseriyle ilgili

Meditrina_

Hulahoooop
Kayıtlı Üye
13 Nisan 2012
174
8
96
Antalya
ya ben sürekli göğüslerimi kontrol ediyorum meme kanserine karşılık erken teşhis olsun diye ama emin olmadığım bişey var. biliyorsunuz göğüste süt bezleri süt kanalları falan var olası bi kitle durumunda biz bu süt kanallarının bezlerinin arasından o kitleyi nasıl farkedicez? ben elimi göğsümde gezdirdiğimde herhangi kitlemsi bişey hissetmiyorum ama kitle nedir nasıl bişeydir varsa da farkeder miyim bundan emin değilim. inşallah anlatabilmişimdir

canım cureklı kontrol etmene gerek yok 6 ayda bır kontrol etmen yeterli.ayrıca kitle oldugunda elınle ıcerıye dogru bastırdıgında kaymayan cokmeyen bırsey gelır cok serttir.

canım cureklı kontrol etmene gerek yok 6 ayda bır kontrol etmen yeterli.ayrıca kitle oldugunda elınle ıcerıye dogru bastırdıgında kaymayan cokmeyen bırsey gelır cok serttir.

cevap için tşkler cnm. hiç öyle bişey gelmedi elime hissetmedim. 6 ayda bir mamografi çektirmeyi düşünüyorum zaten ama haftada 1, 15 günde 1 göğüslerimi ellerimle kontrol ediyorum hani terslik olmasın diye

6 ayda bır mamografi cektırebılmen için ya annende yada 1 derece yakınında meme kanserı olması yada 40 yasın uzerınde olman lazım. bunlardn herhangı bırı var mı sende?
sonucta mamografıde radyasyonlu

6 ayda bır mamografi cektırebılmen için ya annende yada 1 derece yakınında meme kanserı olması yada 40 yasın uzerınde olman lazım. bunlardn herhangı bırı var mı sende?
sonucta mamografıde radyasyonlu

hımm bu konuda bilgim yoktu çektiremem o zaman bunların hiçbiri yok çünkü :s

cektırme tabıkı canım. radrasyonu alınca vucut atamıyor kolay kolay. Onkolojı hastası cok olan bir acil servıste calısmıstım allah böyle seylerı kımseye gostermesin

cektırme tabıkı canım. radrasyonu alınca vucut atamıyor kolay kolay. Onkolojı hastası cok olan bir acil servıste calısmıstım allah böyle seylerı kımseye gostermesin

ay çok kötü ya düşünemiyorum bile orada çalışmayı ( teşekkür ederim ilgin için cnm. amin Rabbim dermansız dert vermesin olanlara da acil şifalar versin inşallah

vucut kendine çok dokunulması sevmez. bence sürekli elinle kontrol etme. ama merak ediyorsan 1 kere git dr a için rahatlasın. allah ım da kimseye vermesin böyle hastalıkları.

vucut kendine çok dokunulması sevmez. bence sürekli elinle kontrol etme. ama merak ediyorsan 1 kere git dr a için rahatlasın. allah ım da kimseye vermesin böyle hastalıkları.

haklısın doktora gdip sonrasında ayda 1 kontrol etmek daha mantıklı olur sanırım tşkler uyarın için

"Vücut kendine dokunulmasını istemez" ve "Altı ayda bir dokun" şekline cevaplar görünce bunlara istinaden yazmak istedim; tam olarak konu sahibinin sorusuna cevap olmayabilir:

Kendine kendine muayene her adet döneminden sonra, yaklaşık aynı günlerde (örneğin adetiniz bittikten sonraki 2. ve 3. gün... ya da adetiniz bittikten sonraki 6. ve 7. gün... gibi) yapılan ve alışkanlığa dönüşmesi gereken bir kontroldür. Ayakta, aynaya bakılarak ve yatarken yapılması gereken, belli "rotalarda" ilerleyerek dokularınızı incelediğiniz ve ne nerde, nasıl hissettiriyor bunu öğrendiğiniz bir süreç.
Kendi kendine elle muayeneyi her ay yapmalı, hatta belki notlar tutmalısınız ki ilerde bir gün elinize "farklı" bir his gelirse şüphe duyup doktora başvurabilesiniz.

Lütfen kendi kendine muayene teknikleri için sağlık ocaklarına, ana çocuk sağlığı merkezlerine, hiç olmadı size broşür verebilecek bir eczaneye uğrayın.

Benim bir arkadaşıma meme kanseri teşhisi kondu geçen ay etrafında olmayınca insan farkında olmuyo bazı şeylerin. konuyla ilgili baya bi araştırma yapmaya başladım. Meme Vakfının sitesinde bilgiler güzel. Meva Teşhis Merkezleride varmış. Ama arkadaşın da dediği gibi mamografi için 40 yaş ve üzeri olmak lazımmış. MEVA'nın bir broşürü var bunda meme kontrolü ile ilgili detaylı bilgi var. Bir de bir yerle kampanya yapmışlar. Kansere karşı sigorta yaptıurıyorsun sana bedava mamografi çekşyorlar. Parasını da bunlara o şirket bağış olarak veriyomuş. Çok ilginc geldi bana kanser olmadan sigortasını yaptırmak.. Malum tedavi masrafları çok gfena bel büküyo. Erken teşhis - kontrol vs ile birlikte bu sigorta da yaptırılabilir gibi geliyo. Bakalım.. Arştırmaya devam...

sen önce vucudunu tanımalasın.
neler var neler yok önce bi kendini kontrol et.
ve her ay kontrol et kendini.
ben 19 yaşımdan beridir kendimi takiip ediyorum önce bir ufak farkettim sonra anneme kontrol ettirdim derken bende 4-5 tane kist var şuan 24 yaşındayım
ve ailemde kanser olduğundan senin gibi telaşlanmıştım.
kist olsa bile takip gerekli ben 6 ayda bi ultrason kontrolü yaptırıyoum ve risli olan kistlere de zaten biyopsi yaptırdım
onun için kendini devamlı takip et aradaki farkı göreceksin .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…