Meme kanseri ve mamografi

esraanne

yunusum oğluşummmmmm
Kayıtlı Üye
21 Temmuz 2011
1.231
3
108
Siirt
2 gündür mememde şişlik vardı bugun koluma ve sırtıma vuruo agrısı ve kolum şişmiş kontrol ettim meme dokumda sertlik var bu ilk elimize dokununca gelen dokular varya ora şişmiş çok ağrıo
ben belirtilere baktım meme agrılarından sadece meme kansaeriyle çok benzer çok korkuom sizce beklemelimiyim yoksa hemen bi karar vermeliyim küçük bi oğlum var ve bırakcak kimsem yok
uzun süre alır mı mamografi çektireniniz yada bunu yaşayanınız var mı bebeğm emmeyi bırakalı 9 ay oldu

Son düzenleme:
yada başka bişi olabilir mi bi kaç gündür üzgünüm oda etkili olmuşta vücudum tepki mi veri yoksa

Tatlım hemen felaket senaryoları yazma.
Bende de var bir yıldır çok ağrı çektim anlatamam yaşanır yani
sağ göğüsmde kist çıktı
ilk zamanlar elime geliyorlardı
daha sonra kolumu pek kullanamaz oldum
ama kendi kendine geçti zamanla
regl dönemimde çok ağrı oluyor ama
bebeğim olunca emince geçecek dedi dr.
hem meme kanserinde öyle ağrı kol şişmesi olmuyor
büyük ihtimalle kist vardır
eğer çok katlanılmaz olursa biyopsiyle içini boşaltıyorlar zaten.

Ki Allah korusun en kötü ihtimal olan meme kanserinin bile çok şükür artık tedavisi var. Bebeğinizi sütten kesmenizle bile bağlantısı olabilir belki. Bu konuda bir şey bildiğim için değil, belki olabilen bir durumdur diye söylüyorum. Bebeği olan ve bu konuda tecrübesi, bilgisi olan ablalarım size daha iyi yardımcı olacaktır. :) Benim de üzüntüden, sıkıntıdan iki göğsümde de kist oluştu ama çok sık rastlanan ve zararsız bir şey olduğunu söyledi doktorum. Sadece acıyor. Sizin de en az benimki kadar basit bir durumdur umarım. Geçmiş olsun..

cnm git ultrason çektir hemen mamagrafi ne kadar bilmiyorum ama genel olarak özel hastanelerde ultrason civarlarında bence vakit kaybetme zaten orada size yol gösterrler panik yapmayın felaket senaryoları kurmayın psikoljik olarakda iyileşemezsiniz (hep ağrıyo gibi gelir) bnm 2 senedir göğsümde kist kitle var bir tanesi sabit küçülmüyorda çok küçük milimlerde büyüyr bazı gittiğimde bazen sağda 4 solda 2 çıkıyor bazen yok oluyorlar sol 1 sağ 2-3 oluyor iyihuylu hiçbirşey olmaz dediler ilk zamanlar korkudan 3 ayda 9 hastaneye gittim kimi aldır kurtul kimide hiç elleme küçülüp yokolabilir 1 i haricinde dediler hep şuan hala kontrol deyim 6 ayda bir giderim ki geçen süt geldi 1-2 damla banyodan sonra(bekarım ve hiç ilişkiye falanda girmediğim halde) bikaç yere gittim 4 gün içinde 3 yere gittim günün yaklaşmış olmasından dolayı dediler sadece yane öyle hemen felaket senaryoları kurma Yarabbim hakkımda hayırlısı de herzaman ve stres yapma cnm

yorumlara teşekkürler gittim bişi çıkmadı ama ağrım felaket var bi ağrı kesici verdi tamam sanırım üzüntüden oldu ya eşim beni çok üzdü ki o günün sabahında hasıl oldu hassas bi yapım var ve tansiyonumda var o yüzden hiç üzülmemem gerekio ama sık sık üzüntü yasadığımdan kaynaklı

madammiks teşekkür ederim konumu taşımışsınız

sen şimdi emziriyorsun ya o yüzden göğüslerin çok hassas ve dokuları şişkindir süt dokuları
ama genede nolur nolmaz bir doktora görün canım ihmal etme ne demeişler
eşşeğini sağlam kazığa bağla sonra tevekkül et o yüzden erken tanı çok önemli
aklına kötü şeyler getirme ama kontrol ettirmekte fayda var canım
umarım kötü bişi yoktur sağlıcakla ka canım geçmiş olsun

ayy okumadan sonunu yazdım gene yorumumu ya
çok sevindim canım senin adına

kızlar bana yardımcı olacak biri varmı ? çok üzülüyorum.
annemin sol göğsünde ağrıları vardı koluna vuruyordu bazen kalp çarpıntısıyla ağrısı oluyordu. doktora gittik kontrol edildi bi sorun olmadığı gözlendi memede ama mamografi istendi.
mamografi taraması yapıldı sonuç olarak doktordan çok açıklayıcı detay alamadım.
memede patolojik olarak nodul ve kist saptanmadı ama meme dokusunda sertlik oluşmuş ama endişelenecek bi durum yokmuş raporda 6ay aralıklarla mamografi yapılması gerekiyormuş. bi tür sütyen takılması gerekiyormuş ama orayı anlayamadım bilen varmı? desteklimi yada toparlayıcı tarzındamı hangisi bu durumu kolaylaştırıyor?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…