meme kanseri belirtileri lutfen yardim edin

sirinkocyigit

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
8 Ağustos 2011
8
0
36
İstanbul
merhaba ben 19 yasindayim iki gundur sol gogsumde agri var ben kalbimde agri var saniyodum ama 1 saat once sol gogsumde 1 1.5 cm capinda bi kitle farkettim ve agrili. meme kanseri hakkinda da bildiklerime gore bu onemli bi belirti. pazartesi doktora gidicem zaten ama sizden de bu tarz bi durum yasayan yada yasayan bi tanidigi varsa beni bilgilendirmlerini rica ediyorum. cok ama cok korkuyorum. lutfen moral vermek icin yalan seyler yazmayin boyle bi risk varsa acikca soylerseniz sevinirim

cnm korkmana gerek yok...her kitle kötü değildir.....bendede var normal kistler..adet zamanı daha çok ortaya çıkarlar...

Canım korkmana gerek yok, ama yine de genel cerrahtan randevu almalısın hemen.
Dr önce sana soracak. Ailede, yakın akrabada göğüs kanseri olan var mı?
Adet düzenin nasıl diye.
Sonra senden ultrason isteyecek.

Ve inşallah muhtemelen zararsız bir kitle olduğunu söyleyecek.
Eğer eline gelmeyen sayıca çok tespit edilirse dr belki mr isteyebilir.
Yine korkma hemen lütfen.

Sonuçta sana diyeceği şey zararsız korkulcak bir şey yok ama 6 ayda bir ultrason çekilmeni ister.
Büyüme ya da kaybolma var mı diye takip eder.

Bekarlarda süt bezesi olabiliyormuş.
Dr evli olduğumu duyunca bana çocuk düşünüp düşünmediğimi sordu ve.
Düşün dedi. Doğumun ve emzirmenin iyi geleceğini duydum ben bunun üzerine.

Ben de senin yaşlarındayken farketmiştim ve yıllardır ultrasonla takipteyim çok şükür kötü bir durum yok.
Yalnız benim ilk drum kötü değil ama rahatsızsan alalım demişti.
Annem izin vermedi korktu, aldırmadık.
Bir kaç dra gitmeni tavsiye ediyorum.
İyi düşün iyi olsun inşallah.

Türkiye Meme Vakfının Meme Kanseri belirtileri için şöyle bir tanım yapmaktadır.

Tüm kadınlar, hayatlarının herhangi bir döneminde memelerinde bir sertlik fark ederler. Böyle bir durumda akla ilk olarak kanser gelir Meme kanseri belirtileri arasında en sık rastlanılan bulgu memede kitle ele gelmesidir. Bu kitlelerin büyük bir kısmı iyi huylu tümörlerdir. Bununla birlikte, memede bir kitle ele geldiğinde, mutlaka araştırılmalıdır.

Memede ele gelen kitle 2 farklı yapıdan biri olabilir. Kitle, içi sıvı dolu bir kese olabilir. Buna kist diyoruz. Kistler genellikle adet zamanları daha da büyür ve ağrılıdırlar. Özellikle menopoz öncesi 40 lı yaşlarda daha sık görülür. Basit kistler meme kanseri belirtileri arasında yer almazlar. Meme kanseri belirtisi olabilecek kitleler, içi farklı bir doku ile dolu oluşumlardır; bunlara da solid kitle diyoruz. Bu iki farklı yapıyı ayırmanın en iyi yolu kitlenin ultrason ile incelenmesidir.

Sağlıklı günler,

Canım hemen neden kötüye yoruyosum ki.. fibrokistik meme yapın olabilir yağ dokuların sert zararsız kitle oluşumuna sebep, bunlar genelde zararsız kitleler bazen adet dönemi görülüp sonra kaybolan..
Sağlıkla kal haberlerini güzel haberlerini bekliyoruz

Back