• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Meme den kist alındıktan sonra ki süreç

Sadecesen2

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
20 Aralık 2013
3.104
1.638
133
Hanımlar meme den kist alındıktan sonra kontrollere devam edılır mi ? Bu kontroller ne sıklıkla yapılır.Alınan kist iyi huyluysa 3 ay da bir kontrol ettırılme dıye bır şey olur mu ? Daha önce ıyı huylu kist aldıran olupta sonra kı sürec nasıl oldu ? Ve kötu huylu kıst alınmıs ise süreç nasıl işler?.

3 ay da bir ultrasona girmeniz gerekir.Ve elinizle muayane devam etmelisiniz.Benim iyi huylu kitle alındı 60mm. Ultrasona gittim bir sorun dediler aradan zaman geçti ve gögsüm şişti.Tekrar doktora gittim hormon testi yapıldı ve hormonlarım yüksek çıktı yani ameliyat oldum bitti diye birşey yok kontorlere ömür boyu gideceksiniz zamanla 6 ay da bir gidebilirsiniz.

Sorunuzun net bir cevabı yoktur. Takip durumu hastaya, kistin patoloji sonucuna ve hastanın eisk faktörlerine göre değişir. Bu durumda sizi en iyi yönlendirecek kişi doktorunuzdur. İyi huylu kistlerin bile bir çok çeşidi var. Kimisi tamamen zararsız kistlerken, kimi düşük risk içeren premalign yani kanser öncüsü kistlerdir, kimi de yüksek risk içerir. Netice de takip aralığı kişisel faktörlere göre ayarlanır ama mutlaka takip gerekir tabi ki.

Back