meme büyütme ameliyetı sonrası işe başlama süreci

yasmin123456

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
13 Ağustos 2011
31
0
arkadaslar, endüstri mühendisiyim cok coook ıstediğim bir yere kabul edildim. bayramdan sonra silikon taktıracaktım kas altına. ama silikon taktırdıktan 1 hafta sonra bahsettiğim işe baslamam gerekecek. agrılarım bu surede yani 1 haftada gecer mı? iş performansımı etkiler mi ?
cok kararsızım lutfen kas altı amelıyat olan birileri deneyimlerini benimle paylassın :KK43:

merhaba canım ben olalı 3 ay oldu bende yoğun bir iş ortamında çalışıyorum bende 1 hafta sonra işe başladım sadece kendini biraz kollaman gerekiyor ben bir problem yaşamadım bu arada göğüs altı kesisiyle kas altına yerleştirildi çok fazla ağrım olmadı ameliyattan sonra aynı gün taburcu oldum ve ertesi günü 2 çocuğumla ilgilenip onlara çorba bile pişirmiştim umarım herşey yolunda gider ve istediğin olur.

canım merhaba,
yeni işin hayırlı olsun.insallah biran önce memişlerede kavusursun..ben kasaltı meme altı kesısı ıle oldum.bence herkezın agrı esıgı ve vucud dırencı farklı..kendını burda yazılanlara gore sınama.ben ilk 10 gün kendimde güc bulamamiştım.10 gun sonra dısarı cıktım.yuruyus yaptım.zeten kaslar kesıldıgınde oyle cok gucun olmuyor kollarda.ben kapıyı bıle acamazdım.ıyı ayarla sonra ısınde problem yasama canım.sonucta memeyı paran olursa herzaman yaptırabılırsın ama çookkkk istedigin işi herzaman bulamayabılırsın..
sevgiler

Canım 1 haftada vücüt kendini tam toparlayamıyorki,narkozu bile atamıyorsun bence tam olarak vücuttan.Ben kas zarı altı ameliyatı oldum,bir hafta evde sürekli yattım,inanılmaz sırt agrıları oluyor bu ameliyattan sonra,ayrıca kol hareketlerinde kısıtlama oluyor,kolunu tam olarak kaldıramıyor,kullanamıyor,agır kaldıramıyorsun.İlk birkaç hafta kendinize çok iyi bakmanız gerekiyor,birde ameliyattan sonra herşey bitti tamam artık hiçbir sorun yaşamayacagım diye birşeyde yok,ben ikinci bir ameliyata girdim sıvı birikmesi yüzünden.Siz ameliyat sonrası yaşanabilecek komplikasyonları hiç göze almıyorsunuz sanırım,yapmayın arkadaşlar bu ameliyat öyle kolay bir ameliyat degil,hiçbir ameliyat kolay degildir.Sonuçta bıçak altına yatıyorsunuz,birsürü narkotik ilaç alıyorsunuz,kan kaybediyorsunuz.Heleki kas altı ameliyatlarından sonra bir hafta sonra işe başlamak..:KK53: Bu kesinlikle inandırıcı olmaz,gögüs kaslarınız kesiliyor.Kol kasları gögüs kaslarına baglıdır,siz nasıl kollarınızı rahatça hareket ettirmeyi düşünüyorsunuz,işe gidip gelirken ya gögsünüze yanlışlıkla biri vursa,biryere çarpsanız bunları düşünüyormusunuz,zaten ayaga kalktıgınızda ilk haftalar tansiyon düşüklügü yaşıyorsunuz,o kadar kan kaybediyorsunuz sonuçta..İşe gitmek,çalışmak..:KK19:bilemiyorum,iyice düşünün derim ben..

işim gereği kollarımı yoğun bir şekilde kullanıyorum. benim de korktuğum şeylerden biri de işe başlayabilme süreci. ameliyat olanlardan kim hangi mesleği yapıyor ve kollarını ne zaman rahatça kullanmaya başladı, kullandığında sorun yaşadı mı, ağrı, akıntı ...vs bunları yazarsanız seviniriz.

ben de onu düşünüyorum herşeyü ayarladım hadi mali durumu cesareti herşey ama zaman çalışan biri için çok zor en fazla dinenmem için 1 haftam olur inş. olduğumzaman hafif atlatırım öyle nazlı biri değilimdir ama belli olmaz

ben de onu düşünüyorum herşeyü ayarladım hadi mali durumu cesareti herşey ama zaman çalışan biri için çok zor en fazla dinenmem için 1 haftam olur inş. olduğumzaman hafif atlatırım öyle nazlı biri değilimdir ama belli olmaz

canım ilk 1 haftada kendini toplarsın ama agır bir işin varsa kollarınla kaldırma indirme işleri onları yapamazsın bunu diyebilirim 1 hafta dinlenmen lazım ondan sonrası zaten rahatlarsın agrıların olcak daha cok gerilme hissi yaşıyacaksın sırt üstü yatacaksın ilk zamanlar ondan belin sırtın agrıyacak gerisi gelir sonra bişey olmaz koruduktan sonra kendini korkma ama 2 ayda dikkat etmen lazım kolay gelsin kızlar

kızlar ben ameliyatımı oldum 300 cc kas zarı altı. tam 10 gun sonra ıse basladım. her sey normal gıttı hiç zorlanmadım .. :)

Selam,

Benim bugün 10. günüm hala şiddetli olmasa bile sızı şeklinde ağrılarım var. Protezlerim kas altına konuldu. koltuk altlarımda ağrılar oluyor. Kollarımı pek zorlamamaya çalışıyorum. doktor masaj yapmamı istedi ancak sağ meme de dikiş arasından sızıntı şeklinde kan geliyor. korktum ve masajı bıraktım. sporcu sütyeni çerisine batticon sürüp gazlı bezle sardım. şimdilerde göğüsüm kasılıyormuş gibi oluyor. zaten olması gerekenden fazla yukarda başlıyor. umarım normal yerine iner. hep böyle kalmasından korkuyorum.

ameliyat olan herkes bu başlığa yazabilirse işe başlama sürecini ve rahat hareket edebilmeye ne zaman başladıklarını, seviniriz.

canım oncelıkle gecmıs olsun,gule gule kullan memıslerını..benım tam 4 ay once 325cc kas altı oldu.senı cok ııı anlıyorum ılk 1 ay boyle hıssetmen cok normal.ben ılk bır ay gogsumde baskı,agırlık ve bunalım gecırmıstım ama cok sukur suan o kadar mutluyum kı..bunyem zayıf oldugu ve kas altına konuldugu ıcın benım normale donmem bıraz zaman almıstı.suan eskı halıme dondum.ılk 3 ay eskıye donmen ıcın yeterlı bır sure..odemlerın ınmesı,protezın yerıne yerlesıp dusmesı 3 ay assagı yukarı zaman alır.suan cok yenı kapı dahı acarken protezın oynadıgını yada gucsuzluk hıssedebılırsın,vırc vırc sesler gelebılır onlar yakında kaybolur.işe 1 ay sonra dönmen bence daha rahat,cunku ılk 1 ay kollarda gucsuzluk,hemen yorulma cok sık oluyor.kendı konforun ıcın 1 ay beklemek ııı olabılır.ben 3 ay bekledım,suan bomba gıbıyım,cok rahatım allaha bınlerce sukur olsun..umarım yardımcı olabılmısımdır..bundan sonrakı surec hızla ve ınanılmaz bır degısımle ılerlıcek..sana bol sans dılıyorum.gule gule kullan

Bugün 17. günüm. :) dikişlerdeki kanama kesildi. (Ben 10. günde kolumu zorlamıştım. kanamam olmuştu) Yarın işim gereği trafiğe çıkacağım. Umarım vites geçişlerinde sorun yaşamam. Şimdlik ağrı ve sızı ile ilgili ciddi şikayetim kalmadı. Tek sorun uyurken sağa sola tam dönememek. Ameliyat sonrası işe dönüş için kişisel fikrim 10 gün sonra işe gidebilir durumda oluyorsun. Eğer masa başı iş yapıyorsan sorun yok :KK66: ben zorlanmamıştım. 1 hafta daha ofiste takıldım. Yarın mecburen sahaya çıkmam lazım. Sorun yaşayacağımı sanmıyorum. Yani en zor süreç ilk hafta sonrasında günden güne iyileşiyor ve normal yaşama yavaşta olsa geçiş yapıyorsun.

ne kadar süre ile önden düğmeli kıyafetler giymeli kolları zorlamamak için? banyo yaparken de kollar ister istemez yukarı kalkacaktır. nasıl hallettiniz?

ne kadar süre ile önden düğmeli kıyafetler giymeli kolları zorlamamak için? banyo yaparken de kollar ister istemez yukarı kalkacaktır. nasıl hallettiniz?

Ben ilk 1 hafta önden fermuarlı kıyafetler giydim. Sonra kardeşimin yardımıyla kazak giymeye başladım. Banyo konusuna gelince yardım almanı tavsiye ederim. Özellikle kas altı protezde kolları çok zorlamamak gerekiyor. Ben biraz zorlamıştım ve sağ dikişten kanamam olmuştu. Herkeste süreç farklı ilerliyor. Ben geç iyileşenlerdenim. Kendini test et çok zorlamadan yapabileceklerine bak. Eğer olmuyorsa zorlamamanı tavsiye ederim.

Ben ilk 1 hafta önden fermuarlı kıyafetler giydim. Sonra kardeşimin yardımıyla kazak giymeye başladım. Banyo konusuna gelince yardım almanı tavsiye ederim. Özellikle kas altı protezde kolları çok zorlamamak gerekiyor. Ben biraz zorlamıştım ve sağ dikişten kanamam olmuştu. Herkeste süreç farklı ilerliyor. Ben geç iyileşenlerdenim. Kendini test et çok zorlamadan yapabileceklerine bak. Eğer olmuyorsa zorlamamanı tavsiye ederim.

araştırma aşamasındayım henüz. 1 hafta yeterli oldu mu size? banyo için kaç gün yardım almak gerek acaba?

Bu süreç herkeste farklı olmakla birlikte benim yaşadıklarım bir çok arkadaşımıza göre daha zor geçmiş sanırım. ben ilk banyomu 4. gün yapmıştım ve yardım aldım. sonrasında iyileştim artık nasılsa diyip biraz kolumu zorlayınca kanamam oldu. kanama geçene kadarda tek başıma (ağrıdan değil korkudan) iş yapmadım. Şİmdi çok daha iyiyim. 10. gün işe başlamıştım. 1 hafta ofiste masa başında takıldım ne olur ne olmaz diye. Bugün normal iş hayatıma dönüş yaptım. 19. günümdeyim ve araç kullandım. 1. vites dışında hiç zorlanmadım diyebilirim. ama tkrar ediyorum bu iyieşme süreci herkeste farklı olabiliyor. Benim yaşadıklarım bunlar.

Canım 1 haftada vücüt kendini tam toparlayamıyorki,narkozu bile atamıyorsun bence tam olarak vücuttan.Ben kas zarı altı ameliyatı oldum,bir hafta evde sürekli yattım,inanılmaz sırt agrıları oluyor bu ameliyattan sonra,ayrıca kol hareketlerinde kısıtlama oluyor,kolunu tam olarak kaldıramıyor,kullanamıyor,agır kaldıramıyorsun.İlk birkaç hafta kendinize çok iyi bakmanız gerekiyor,birde ameliyattan sonra herşey bitti tamam artık hiçbir sorun yaşamayacagım diye birşeyde yok,ben ikinci bir ameliyata girdim sıvı birikmesi yüzünden.Siz ameliyat sonrası yaşanabilecek komplikasyonları hiç göze almıyorsunuz sanırım,yapmayın arkadaşlar bu ameliyat öyle kolay bir ameliyat degil,hiçbir ameliyat kolay degildir.Sonuçta bıçak altına yatıyorsunuz,birsürü narkotik ilaç alıyorsunuz,kan kaybediyorsunuz.Heleki kas altı ameliyatlarından sonra bir hafta sonra işe başlamak..:KK53: Bu kesinlikle inandırıcı olmaz,gögüs kaslarınız kesiliyor.Kol kasları gögüs kaslarına baglıdır,siz nasıl kollarınızı rahatça hareket ettirmeyi düşünüyorsunuz,işe gidip gelirken ya gögsünüze yanlışlıkla biri vursa,biryere çarpsanız bunları düşünüyormusunuz,zaten ayaga kalktıgınızda ilk haftalar tansiyon düşüklügü yaşıyorsunuz,o kadar kan kaybediyorsunuz sonuçta..İşe gitmek,çalışmak..:KK19:bilemiyorum,iyice düşünün derim ben..
ben kas algi zari teknigiyle buyutme yaptirdim . cok korkuyordum ameliyathanenin kapsinda bi igne yaptilar ondan sonrasinda tekarar amleiyathanede uandirldim gozumua ctigimd asedece basim donuyordu .odama ciktigimda zaten agri kesici serumlar veriliyor sadece tuvalete gitme kisminda mutlaka birisi sirtinizdan kaldirmaso gerekiyor. hic agrim.olmadi eve geldim ilavlarmi duzneli ictim jatirladigik. bi agri olmadi 5. gunde cok rahattim.insallah ilerde de bi sorun cikmaz .burda dayanilamycak bi aci yok tek siknti sirt ustu yatma ve basta tuvalete gidememe

X