Meme büyütme ameliyatı olmak isteyenlere tavsiyem

abcj

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Kasım 2008
534
2
öncelikle , bu mesajı üç yıl boyunca arastırmış ,zaman zaman bunalıma girmiş, ağlama krizleri geçirmiş , doktorların hiç meme dokun yok dedikleri , ve 1 ay önce ameliyat olmuş biri olarak yazdığımı belirtmek istiyorum .
ameliyat olmayı düşünen arkadaşlara nacizane bir kaç tavsiyem var .
öncelikle unutulmamalıdır ki, bu bir ameliyat . ve her ameliyatın çeşitli komplikasyonları olabilir. forumu okudugumuz zaman , herkes ne kadar güzel antlatmış , diye düşünebilir ve heveslenerbilirsiniz, ardından yeterli meme dokunuz oldugu halde ya ben de yaptırsam mı acaba, daha güzel olsa keşke , daha buyuk olsa diyebilirsiniz.
meme dokunuz yeterliyse, öyle yada böyle bir sütyeni doldurabiliyorsanız , benim tavsiyem ameliyat olmayın . ama doğuştan gelen sıkıntılarınız vardır, anomaliler vardır, memeniz hiç yoktur, bu sizin psikolojınızı son derece bozmaktadır vs , o zaman denilecek bir şey yok . ama keyfi olarak ameliyat olmanızı tavsiye etmiyorum . güzellikler hep dile getiriliyor, bunları okumak sizi heveslendirebilir , ama sıkıntılar ya da uzuntuler pek paylaşılmıyor unutmayın .
protezlerın bulundugu kutunun ıcınden cıkan kitapcıgı şimdiye kadar okuyamamıistım , yeterli ingilizcem olmadıgı ıcın . dün yakınım çevirisini yaptı. orda yazanları ameliyat öncesi okusaydım inanın ameliyat mameliyat olmazdım :) o kadar cok komplikasyon riski var ki, ki bu komplikasyonlar bizim hep duydugumuz , his kaybı , kapsül vsden ibaret de değil, simdiye kadar duymadıgım bir sürü risk.
beni en cok düşündüren ve canımı sıkan cümle şu oldu. hiçbir protez ömür boyu kullanım için değildir.! bu ikinci belki üçüncü bir ameliyat demektir.

bir de şunu söylemek istiyorum , ameliyat olunca değişecekmişim gibi hisstemiştim. farklı bir ben olacak gibi... ben hala aynı benim:) . kendimi ayna karşısında begenmenin dısında , hiç bir şey değişmedi. ameliyat olunca, tamamen farklı bir ben olacak dıye dusunmeyin :)
şu an göğüslerimi begeniyor muyum , evet , tam kıvamına gelmemelerine ragmen bir gecelik giydiğimde , kendimi aynada gördüğümde seviniyorum

amaaaa, unutmayın hiçbir şey Allah ın yarattığı gibi, yaratılıştaki kusursuzluk gibi olmaz.

bu yazıdan göğüslerimi begenmediğim , ya da doktorumu begenmediğim anlaşılmasın lütfen . doktorum barış çakır. kendisi çok başarılı bir cerrah .

bu yazı sadece cok ihtiyacı olmadıgı halde, acaba biraz daha buyuk olsa nasıl olurdu , diye dusunup, heveslenenler, bize özenenler içindir.

sevgiler.

Benim göğsüm 75 i dolduruyor zar zor... Ama ameliyat konusunda aklıma takılanlar var ..mesela ameliyat oldum diyelim 10 sene sonra tekrardan olmak mı gerek.. Sürekli olarak ameliyat olmak maddi ve manevi yorar insanı.... Biraz daha düşünmek gerek belkide... Doğal büyütmenin yolu olsaydı keşke.. Ama kök hücre araştımaları sürüyor belkide 2-3 sene sonra kök hücreyle meme büyütme yapılabilirr :KK66:

Benim göğsüm 75 i dolduruyor zar zor... Ama ameliyat konusunda aklıma takılanlar var ..mesela ameliyat oldum diyelim 10 sene sonra tekrardan olmak mı gerek.. Sürekli olarak ameliyat olmak maddi ve manevi yorar insanı.... Biraz daha düşünmek gerek belkide... Doğal büyütmenin yolu olsaydı keşke.. Ama kök hücre araştımaları sürüyor belkide 2-3 sene sonra kök hücreyle meme büyütme yapılabilirr :KK66:

arkadaşım naçizene fikrim yerinde olsam yaptırmazdım çünkü öncelikle bedenine dışardan müdahale ediyorsun içine yabancı bir madde alıyosun ne gerek varki push uplarla daha dolgun görünebilir zaten küçükte olsa en azından varmış.ben yaptırdım çünkü erkek gibiydim hiç düşünmedim bile acaba diye çünkü bir uzvum eksikti.ama senin azda olsa var üstelik allah vergisi sen bilirsin yinede.ama illede düşünüyor isen sana tavsiyem doğum yaptıktan sonra yaptırman olur çünkü emzirme sonrası meme dokusu bozuluyor hemde büyütmüş olursun

Güzel bir konu olmuş canım. Doktorum bana ameliyat sonrası komplikasyonları içeren 7-8 sayfalık bir form vermişti. Okuyunca bir an olsun düşünüyorsunuz. Ama benim hiç meme dokum yoktu ve erkek çocuğu gibiydim. Eğer bu durum gerçekten kişi için bir mutsuzluk kaynağı ise yaptırılmalı. Önemli olan insanın kendini nasıl hissettiğidir. Bir başkasına baktığımızda bazı istekleri bizim için saçma olabilir çünkü hiçbir zaman karşımızdakini onun gözü ile göremeyiz. Haa tabii ki 80B memesi olup sırf azcık daha büyük olsun diye tutturanlar biz 3 kere düşündüysek onlar 5 kere düşünmeli.. Sonuçta bir krem değil ki amaan hadi bunu da süreyim diyelim. Ameliyat sonuçta. Eğer ameliya sonrasında mutlu olacağınıza inanıyorsanız yaptırın ve mutlaka iyi bir cerrah ile görüşerek fikirlerini alın.
Ben iyi ki yaptırmışım diyorum. Umarım bu ameliyatı olan herkes aynı şeyi söyler:KK19:

Bende niyetliydim moralim bozuldu şimdi 10 yılda bir değiştirmek veya 20 30 farketmez insanı düşünürken bile yıpratacak birsey doktorlar protezlerin ömrü için birsey soylemiyorlarmi benim okuduklarım ömür boyu kullanılabilir diye bilgi vermişti bazı drlar sitelerinde onların söylediklerine guvenmememiz gerektiği anlamına mi geliyor bu:18:

arkadaşım naçizene fikrim yerinde olsam yaptırmazdım çünkü öncelikle bedenine dışardan müdahale ediyorsun içine yabancı bir madde alıyosun ne gerek varki push uplarla daha dolgun görünebilir zaten küçükte olsa en azından varmış.ben yaptırdım çünkü erkek gibiydim hiç düşünmedim bile acaba diye çünkü bir uzvum eksikti.ama senin azda olsa var üstelik allah vergisi sen bilirsin yinede.ama illede düşünüyor isen sana tavsiyem doğum yaptıktan sonra yaptırman olur çünkü emzirme sonrası meme dokusu bozuluyor hemde büyütmüş olursun

push uplarla daha dolgun görünebilir demişsin nedir o ??:KK61::KK61:

haklısınız gerçekten ihtiyacın varsa yaptırmak gerek bende tam dolgulu sütyenlerden kullanıyordum onda bile üst kısımları dolmuyordu ve süngerin izi çıkıyordu top top buda beni deli ediyordu:84: protezden başka çözüm yolum yoktu :KK34:

öncelikle , bu mesajı üç yıl boyunca arastırmış ,zaman zaman bunalıma girmiş, ağlama krizleri geçirmiş , doktorların hiç meme dokun yok dedikleri , ve 1 ay önce ameliyat olmuş biri olarak yazdığımı belirtmek istiyorum .
ameliyat olmayı düşünen arkadaşlara nacizane bir kaç tavsiyem var .
öncelikle unutulmamalıdır ki, bu bir ameliyat . ve her ameliyatın çeşitli komplikasyonları olabilir. forumu okudugumuz zaman , herkes ne kadar güzel antlatmış , diye düşünebilir ve heveslenerbilirsiniz, ardından yeterli meme dokunuz oldugu halde ya ben de yaptırsam mı acaba, daha güzel olsa keşke , daha buyuk olsa diyebilirsiniz.
meme dokunuz yeterliyse, öyle yada böyle bir sütyeni doldurabiliyorsanız , benim tavsiyem ameliyat olmayın . ama doğuştan gelen sıkıntılarınız vardır, anomaliler vardır, memeniz hiç yoktur, bu sizin psikolojınızı son derece bozmaktadır vs , o zaman denilecek bir şey yok . ama keyfi olarak ameliyat olmanızı tavsiye etmiyorum . güzellikler hep dile getiriliyor, bunları okumak sizi heveslendirebilir , ama sıkıntılar ya da uzuntuler pek paylaşılmıyor unutmayın .
protezlerın bulundugu kutunun ıcınden cıkan kitapcıgı şimdiye kadar okuyamamıistım , yeterli ingilizcem olmadıgı ıcın . dün yakınım çevirisini yaptı. orda yazanları ameliyat öncesi okusaydım inanın ameliyat mameliyat olmazdım :) o kadar cok komplikasyon riski var ki, ki bu komplikasyonlar bizim hep duydugumuz , his kaybı , kapsül vsden ibaret de değil, simdiye kadar duymadıgım bir sürü risk.
beni en cok düşündüren ve canımı sıkan cümle şu oldu. hiçbir protez ömür boyu kullanım için değildir.! bu ikinci belki üçüncü bir ameliyat demektir.

bir de şunu söylemek istiyorum , ameliyat olunca değişecekmişim gibi hisstemiştim. farklı bir ben olacak gibi... ben hala aynı benim:) . kendimi ayna karşısında begenmenin dısında , hiç bir şey değişmedi. ameliyat olunca, tamamen farklı bir ben olacak dıye dusunmeyin :)
şu an göğüslerimi begeniyor muyum , evet , tam kıvamına gelmemelerine ragmen bir gecelik giydiğimde , kendimi aynada gördüğümde seviniyorum

amaaaa, unutmayın hiçbir şey Allah ın yarattığı gibi, yaratılıştaki kusursuzluk gibi olmaz.

bu yazıdan göğüslerimi begenmediğim , ya da doktorumu begenmediğim anlaşılmasın lütfen . doktorum barış çakır. kendisi çok başarılı bir cerrah .

bu yazı sadece cok ihtiyacı olmadıgı halde, acaba biraz daha buyuk olsa nasıl olurdu , diye dusunup, heveslenenler, bize özenenler içindir.

sevgiler.

cok takipciniz diğilim sırf bu konuya cevap vermek için üye oldum burada hep iyi yönler bahsediliyor kötü yönleri niye anlatılmıyor .
bende arkadasıma katılıyorum çok ihtiyacınız olmadan estetik ameliyatlarını düşünmeyin derim.2 ay önce meme operasyonu geçirdim bende dikleştirme oldu ameliyat olmadan önce stres olduktan sonra yaraların iyileşmesi pansumanlar. bantlar cıkmasından sonra sonucun istediğin gibi olmaması çok pskolojim bozuldu ağlamaktan içim dışıma çıktı :KK43:bantlar çıktıktan sonra biri diğerine göre farklı olduğunu gördüm doktor zamanla düzelir dedi bekle iki ay geçti düzelmedi bi göğüsümün ucu diğerinden 2 santim büyük ve şekli çok çirkin olmuştu bu zamnla nasıl düzelir mantığım almıyor doktoruma ısrarım sonucu sağolsun muayenesin de 40 dk bir operasyonla düzeltti lokal anesteziyle benim gözümün önüne kan revan içinde halleti anestezi gectikten sonra dayanılmaz agrılar cektım ilk ameliyatım sonucunda böyle acı çekmedim düşünün. doktorum sağolsun ağrı kesici bile yazmadan beni eve gönderdi.ameliyattan sonra verdiği ağrı kesiciyi unutmamıştım onda aldım.iyileşmiş yaralarım tekrar açıldı kesildi biçildi:KK43:bu yaşadığımı şansamı neye bağlıcağımı bilmiyorum.tekrar söylüyorum arkadaşlarım çoook ihtiyacınız yoksa yaptırmayın derim.ameliyat olana kadar çok ilgililer olduktan sonra yüzünüze bile bakmıyorlar

herkes ısrarla "kimse kötülüklerden olumsuzluklardan bahsetmiyor" demiş... bi de neden diye sormuşlar..

ben kendi adıma ameliyat olduğum günün ertesi günü girp olmakla birlikte çektiğim sıkıntının haricinde ASLA VE ASLA BİR OLUMSUZLUK YAŞAMADIM..
yaşayana da geçmiş olsun derim ama her ameliyat olan olumsuz birşeyler yaşayacak diye bir şey yok, Dr.um Barış ÇAKIR, 1 hafta hareketlerimde ağır hareket etme oldu başka da bir şey yaşamadım..

herkes kendi adına konuşsun, lütfennn!!!

Sevgili dıktorum Prof.dr. Ahmet Seyhana daha ilk görüşmeye gittiğim zaman Sevgili eşimle Bana Uyguluyacağı Protezin kitapçığını verdi Ve Anlatmaya başladı aynı Esnada Aç ve Oku dedi ve yine aynı esnada beklentilerimi BEBEĞİM olup olmadığını ve Olasılıkları Bildirdi BEN kitapçıkta En arkasında TÜRKÇE olrak okuduğum açıklamada doktorumunda söylediği Üzre ömürlük olarak bu Uygulamayı yaptırdım ve Çocuğumda olduğu vakit emzirmeden sonra eğer ki gerekirse ihtiyaç duyarsam sarkma ve Deforme durumunda canımda isterse gerekeni yapabileceğini açıkladı Ben bunu hayatımın Merkezine zaten Oturtmamıştım bu Operasyonu olduğum vakit sadece tek Şeye İhtiyacım olduğunu biliyordum bunu yaptırınca Hayatım değişecek her şey daha farklı olacak gibi bir kavram zaten olamazdı bu sanırım azda olsa yaşın oturmuşluğu ve kişinin kişiliğinin oturması ile ilgili Ne İstediğini Bilmekle Doğru orantılı bu yüzden ne istediğini bilmek Emin olmak Acele etmemek araştırmak ki zaten bunu burada Anlatmak TEK amacımız bununla beraber bende çok uzun zaman bekledim acele etmedim ve Çok şükür şu an Mutluluğuma sadece Mutluluk katıldı Hamd Olsun Sevgili doktorumun Elleri Dert Görmesin :KK16:

herkes ısrarla "kimse kötülüklerden olumsuzluklardan bahsetmiyor" demiş... bi de neden diye sormuşlar..

ben kendi adıma ameliyat olduğum günün ertesi günü girp olmakla birlikte çektiğim sıkıntının haricinde ASLA VE ASLA BİR OLUMSUZLUK YAŞAMADIM..
yaşayana da geçmiş olsun derim ama her ameliyat olan olumsuz birşeyler yaşayacak diye bir şey yok, Dr.um Barış ÇAKIR, 1 hafta hareketlerimde ağır hareket etme oldu başka da bir şey yaşamadım..

herkes kendi adına konuşsun, lütfennn!!!

niye böyle sert soguk karsılık verdiniz anlamdım..lütfen sonuna kadar okuyp öle cevap verin burda yazamadıgım bir cok seey de yasadım beni anlayıp üzüntümü paylasmanızı beklerdım ki bu şekilde karşılık verdiniz çok şaşırdım birde ne alaka doktorun adını soyadını vermişsiniz kafamda soru işaretleri oluştu açıkcası:KK20:reklamlar

iyide burda olumsuzluk yaşayan insanın bunu saklamasında ne gibi bir menfaati olabilir ki..dr üste paramı veriyor olumsuzluk yaşarsan kimseye söyleme diye..

herkes yaşadığını samimi bi şekildede anlatıyor..olumsuzluk yaşayanı tutan neki anlatmamasına saklamasına hiçbir sebep yok..

geçmiş olsun bu arada..

iyide burda olumsuzluk yaşayan insanın bunu saklamasında ne gibi bir menfaati olabilir ki..dr üste paramı veriyor olumsuzluk yaşarsan kimseye söyleme diye..

herkes yaşadığını samimi bi şekildede anlatıyor..olumsuzluk yaşayanı tutan neki anlatmamasına saklamasına hiçbir sebep yok..

geçmiş olsun bu arada..

sağol arkadaşım çok mutsuzum gerçekten acı cekiyorum.herkez aynı olumsuzlukları yaşıcak diğil ama yaşayanlarda benim kadar cesur olmuyabiliyor.ben bile bu konuya cevap vermeden önce çok düşündüm okuduysanız doktorun adı bile yok cok çekindim bu kadarını söyleyim.bu şekilde tepkiye mahruz kalıcağımı tahmin etmedim.paylaştığım için pişmanım sonuç olarak bu çıktığı için bu şekilde paylaşımlar minumun

Kızlar yarın doktorla görüşmem var ve zatn cok tırsıgım bu konuda şimdi iyice tırstım ama çokta ihtiyacım var yıllardır olmayan gögüslerle gezmektende bıktım ne yapıcagımı şaşırdım kafam çok karıştı:KK43:((((((

cok takipciniz diğilim sırf bu konuya cevap vermek için üye oldum burada hep iyi yönler bahsediliyor kötü yönleri niye anlatılmıyor .
bende arkadasıma katılıyorum çok ihtiyacınız olmadan estetik ameliyatlarını düşünmeyin derim.2 ay önce meme operasyonu geçirdim bende dikleştirme oldu ameliyat olmadan önce stres olduktan sonra yaraların iyileşmesi pansumanlar. bantlar cıkmasından sonra sonucun istediğin gibi olmaması çok pskolojim bozuldu ağlamaktan içim dışıma çıktı :KK43:bantlar çıktıktan sonra biri diğerine göre farklı olduğunu gördüm doktor zamanla düzelir dedi bekle iki ay geçti düzelmedi bi göğüsümün ucu diğerinden 2 santim büyük ve şekli çok çirkin olmuştu bu zamnla nasıl düzelir mantığım almıyor doktoruma ısrarım sonucu sağolsun muayenesin de 40 dk bir operasyonla düzeltti lokal anesteziyle benim gözümün önüne kan revan içinde halleti anestezi gectikten sonra dayanılmaz agrılar cektım ilk ameliyatım sonucunda böyle acı çekmedim düşünün. doktorum sağolsun ağrı kesici bile yazmadan beni eve gönderdi.ameliyattan sonra verdiği ağrı kesiciyi unutmamıştım onda aldım.iyileşmiş yaralarım tekrar açıldı kesildi biçildi:KK43:bu yaşadığımı şansamı neye bağlıcağımı bilmiyorum.tekrar söylüyorum arkadaşlarım çoook ihtiyacınız yoksa yaptırmayın derim.ameliyat olana kadar çok ilgililer olduktan sonra yüzünüze bile bakmıyorlar

Çok çok geçmiş olsun. Büyük şanssızlık sizinki. Ama Meme küçültme ameliyatının riskleri meme büyütmeye göre daha fazladır. Çünkü daha çok dikişli ve iki meme için boyut ayarı yapılması gereken bir ameliyat. Tekrar geçmiş olsun..

Yıllardır ameliyat olacağım günü bekliyorum. Bunun ne kadar ciddi bir karar olduğunun farkındayım. forumda ameliyat olup mutlu olan arkadaşlarımızın yazdıkları gerçekten cesaret ve umut veriyor bana. Ki tecrübelerini paylaşan arkadaşlara teşekkürü bir borç bilirim.
Bunun yanında olumsuzlukları da düşünmek lazım. Olumsuzluklarla ilgili doğru doktorlarla görüşmek, iyi arıştırmalar yapmaken iyisi sanırım. Benim içimde büyük tereddütler yok ama biraz daha cesaret işte :KK43:

Her ameliyatta birtakım olumsuzluklar yaşanabilir bence. Göğüs büyütmede de tabii. Bunu bilerek ameliyata karar vermek en doğrusu. Birçoğumuz çok şükür ki başarılı ameliyatlar geçirdi. Ama yaşanan olumsuzlukları da herkes anlatıyor burada. Eğer ameliyatı iyi geçen kişilerin sayfasını okursanız tabii ki bir olumsuzlukla karşılaşmazsınız. Ama yaşadığı olumsuzlukları anlatan arkadaşlar da var başka konularda. Ama ufak tefek şeyleri de çok kafaya takmamak gerekir. Insanın kendi göğsü bile dört dörtlük olmuyor ki, bize bu göğüsleri yapan bir insan. Her şeyi kafanıza takmayın bence. Ben herkesin başından geçenleri olduğu gibi yazdığına inanıyorum.herkes en ufak bi sıkıntısını bile burada yazıp başkalarının fikrini almaya çalışıyor. Ben de konu sahibi arkadaşımla aynı gün aynı doktora ameliyat olmuş biri olarak çok mutluyum. Tabii ki ben yine aynı benim. Zaten değişmek için olmadım bu ameliyatı. Mutlu bir bayandım şimdi daha çok mutluyum. Artık göğüslerim var ve hiç aynaya kusur aramak için bakmıyorum. Arasam bulurum herhalde. Ama mutsuz olmak için değil mutlu olmak için bakıyorum aynaya. Allah korusun ama çok çok çok önemli bir sağlık sorunu yaşamazsanız lütfen olumlu düşünün. Ameliyat olacaklar da bu riskleri düşünüp öyle karar versinler. Allah kimseyi pişman ettirmesin inşallah.

konunun boyutu mu değişmiş ne?
konu ameliyata ihtiyacı olmadığı halde acaba olsam mı , daha mı güzel olur diye yazılanlara heves eden arkadaşlarımız içindi.az çok memeniz varsa orjinalinizi bozmayın sonucta bu bir ameliyat ve elbette riskleri var diye tavsiyede bulunmaktı.

X