Meme biyopsi yapıldı

Onfo

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
27 Aralık 2018
179
-168
98
34
Merhaba geçen hafta mememden biyopsi yapıldı ama krona olduğum için gidemedim, bana yardımcı olur musunuz, iyi ki kötü mü merak ediyorum

KLİNİK BULGULARI
Sağ meme saat 1 hizasında 34 mm
Sol meme retroareolar 32 mm solid lezyon
MAKROSKOPIK BULGULAR
1- Sağ: Parçalı halde 1,5 cm- 0,3 cm 2 adet kırıntı halinde toplamda 4 adet doku parçası. 1K/Y
2- Sol: 0,7 cm- 0,6 cm- 0,3 cm- 0,3 cm ölçülerinde 4 adet doku parçası. 1K/Y
PATOLOJIK TANI
1- SAĞ MEME KİTLE, BİOPSİ:
- FİBROADENOMATÖZ NEOPLAZİ
2- SOL MEME KİTLE, BİOPSİ:
- FİBROADENOMATÖZ NEOPLAZİ
RAPOR BİLGİLERİ

geçmiş olsun fibroadenom olduğu kesinleşmiş gözünaydın. dr un ya takip eder ya da alır, kötü bir şey yok yani çok şükür.
bende de var ve büyüdüğü için biyopsi yapılacak, dr um "çok basit hatta seninki bariz olduğu için ultrasonsuz bile burda halleder göndeririz seni" dedi, odada yapıyormuş yani. iğneli mi yapıldı senin biyopsin?

Merhaba fibroadenom teshisi oncesinde belirtileriniz neler di acaba rica etsem bilgi blverebilir misiniz?

benim bir belirtim yoktu, ben tesadüfen çamaşırın içinde gayrihtiyari düzeltirken birden farkettim, geçen sene bu zamanlardı. öncesinde rutin bir elle muayene yapmıyordum açıkçası, başlasam da bitiremiyordum tam anlayamadığım için.
biraz da evhamlı kaygılı bir yapım vardır, farkettiğim akşam ağladım, korktum. hemen ertesi gün dr a gittim, dr elle muayene ettiğinde anladı temiz görünüyor dedi, ultrasonla ve mamografiyle de kesinleşti. takip edicez ben hemen alma taraftarı değilim dedi.
salı günü de kontrol edildi 17mm den 25mm e büyümüş. yarın sabah biyopsi yapılacak,radyoloji alınması iyi olur diyor,ilk baktığından beri, dr seni rahatsız etmiyorsa kalabilir diyor çok rahat

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…