meme başıyla ilgili sorunum vaaarrr:((

ozgulce01

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Nisan 2010
15
0
36
Adana
mrb arkadaşlar,bu kulübü geç farkettimne güzel şeyler paylaşmışsınız.bundan sonra bende takipçinizim.umarım en iyi şekilde faydalanabilirim.38 günlük bir bebegim var.sorunum sütümün az olmasıydı ama şimdilerde arttı fakat meme başı çökük,masajla falan çıkarıp emziriyorum ama dayanılmaz bir agrı var ayrıca çatlak da oluştu.geçer demişlerdi geçmedi.artık bu acıya dayanamıyorum.nasıl kurtulucam bu acıdan?:sinifsinif:

canım mutlaka zeytin yağ veya doktorun vereceği kremden kullan yoksa biraz zor geçer.benim ablamdada aynı sorun vardı inşallahen kısa zamanda geçer

canım seni cook ii anlıyorum aynı şey benimde başıma geldi ilk günlerde çook kötü bi acı dişlerim sıkarak emzirirdim lansinoh ve medacassol die bi krem war ondan kullandım 2-3 günde geçti tabi o arada biras dayan emzir snra geçer merak etme

canım çatlak varsa sana önereceğim tek bişey var... benimde çatlak vardı, ağlaya ağlaya emziriyodum inan... aktardan balmumunu al plaka halinde.. onu kes, tatlı kaşığına koy, ve ocakda erit.. sonrada erittiğin balmumunu göğüs pedine sür ılık bi şekilde... onu da göğsüne koy.. bunu günde 2,3 defa yap.... canım benim bu yöntemle geçti... denemeni şiddetle tavsiye ederim.. geçmiş olsun...

dün artık ağrısına dayanamayıp doktora gittim medacassol adlı kremi verdi iki seferdir sürüyorum.biraz acısını aldı gibi ama emzirdikçe yine çok ağrıyo.bir de kremden önce sürekli kantoron yağı kullandım o da fena degildi.sorun emzirince tekrarlaması.ağlayarak emziriyorum,sırf bebeğim anne sütünden faydalansın diye.daha ne kadar sürer acaba?

canım benim dediğimi uygularsan, rahat edeceksin bi dene lütfen.....

Ben lansinoh kullandım. ıyi geldi. Allah şifa versin. Meme çatlağı, yarası vb. çekilir şey değil.

canım geçmiş olsun benimde meme başı yara olmuştu tahinin üzerine çıkan yagdan sürmeni tavsiye ederim benimkini geçirdi.Dün ikbalin programındaki doktorda aynı şeyi tavsiye etti.Yararını göreceksin eminim.

evicap diye kapsül var ..doğal e vitamini..onu al..kapsülü del ve yarım saat sonra iice temizle..5tl civarı bana iyi geldi..kaç kez kan kustu yawrumm

teşekkür ederim arkadaşlar tavsiyeleriniz için.hepsini deneyecegim.artık kurtulmak istiyorum bu acıdan çok uzun sürdü.kızım 41 günlük oldu ve ben bebegimi doya doya emziremiyorum

herkes şimdiye kadar geçmesi gerekirdi diyor.bende anlamadım neden geçmediğini.her seferinde emzirme çoook büyük sorun oluyor.meme başını temizleme,ucunu çıkarma falan.bu seferde kızım çok ağlıyo acıkıyo,dayanamıyorum.işin kötü yanı sütüm yeterli degil.emzirsemde yine doymuyo sonrasında mama veriyorum.bu şekilde devam mı etmeliyim?

benim kızım bir hafta sonra 2 aylık olacak aynı sorun bende de var. hatta daha kötüsü. bende hiç meme ucu yoktu. pompayla çeke çeke çıkarmaya çalıştım hep. ben bunu yaparken kızım ağlayıp duruyordu tabi. pompayla sütü çıkarıp kaşıkla veriyordum. çocuk boğulma tehlikeleri bile geçirdi. biberona alışmasın diye... pompa da az canımı yakmadı. en sonunda çeke çeke biraz uç oluştu. ama bir göğsümü hala veremiyorum çünkü sürekli kanıyor. göğüs kendine uç oluşturmaya çalışıyor. resmen et oluşuyor orda. bebeğime verdiğimde ağzından kanlı sütler çıkıyor. ben de pompayla sağıp biberonla veriyorum. kaşığı bıraktık çünkü çok gaz yapıyor bu sefer de gogüs ucum hiç düzelmedi hala kanıyor. lansinoh mu kullanmadım, purelan mı, gavistan mı, evicap mı... hepsini kullandım. 2 ay oldu hala düzelme yok. tek başıma bebeğe bakamıyorum. ben sağarken biri bakıyor bebeğime. sütüm de yeterli gelmiyor. bazen günde bir ya da iki kez mama takviyesi yapıyoruz. ben de çok çektim. herkesin 2 3 günde düzeliyor, demekki onların yarası bizimkinin yanında çizik gibi bir şey, anlamadım gitti ben de...

evet hepımızın ortak sorunu meme bası catlagı bana hast cıkarken novoxol dıye bı krem yazdılar cok hızlı ıyılestırdı sıddetle tavsıye ederımmm...

arkadaşlar bu meme başı çatlağı nasıl oluyo...yani uç kısmında mı çatlak oluyo yoksa normal göğüs çatlağı gibi bişey mi?hep duyuyorum ve merak ettim hamileyim başıma gelmeden biliyim bari...
bu arada meme çatlaklarının,emzirirken çok acımasının yanlış emzirme dolayısıyla olduğunu duymuştum yani uç kısmını değil,memede ki koyu yerin tamamını bebeğinize vermeniz gerekiyomuş.....

yanlışsa düzeltin bende öğreniyim..

uç kısmında çatlak oluyor canım..
evet bebeğin memeyi ağzna tam alamamasıyla ilgili..doğruyu biliyorsun..

herkesin sorunu ama herkes böyle şiddetli acılar yaşamıyor.gözünü korkutmayalım arkadaşım.meme başın varsa erken atlatırsın belkide hiç yaşamazsın böyle bir acı.bende meme ucu çöküktü.her türlü emzirme tekniğini uyguladık.dedim ya çook uzun sürdü benimki,hala da sürüyor.şimdi denediğim:RıF ampül var.onu kırıp şırıngayla çekip gögsümü boyuyorum sonrada NOVUXOL kremi sürüyorum.iyileşmedi ama en azından acısını hafifletti.bir süre deneyecegim ama çok zahmetli.her emzirmeden sonra siliyorum ve tekrar uyguluyorumherşey bebeğim için:)

allah yardımcınız olsun benimde gögüs ucum yok bebegime kavusmama az kaldı umarım aynı sorunları bende yasamam şimdiden yapabilecegim birsey varmı acaba CADIARZU

canım aynı şeyi bende yaşadım...sütüm çok du ama ucu içine çökük olduğu için kızım ememedi...çok uğraştım,bir sürü alet edevat aldım...kızım tam 2 aylıkken almaya başladı...yalnız sana önerim şuompayla yada makinayla düzenli sağ bebeğin düzgün alana kadar..bebeğin uynadımı hemen başla sağmaya,biraz ucu çıkıyor ve hemen ver ağzına...düzenli olarak yap bunu...ben düzenli yapsaydım başarıya erken ulaşacaktım ama evim çok kalabalıktı..evin her odası doluydu doğum yaptığımda...bunu yapamadım bebeğin alamasada düzenli sağ ki alana kadar sütün de arttsın...ben geç kaldım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…