• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi Meme bağımlısı kızım

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

Nileylul16

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
1 Eylül 2016
203
17
98
34
Arkadaşlar merhaba 13 aylık kızım. Memeye çok düşkün. İlk başta gece beslenmesini bırakmak istiyorum ama gece meme diye ağlıyor vermeyince susmuyor asla 3 4 kez uyanıyor artık çok yoruldum .tecrübeli anneler bana yardım edebilir mi nasil olacak , kahvaltı için pankek yumurta peynir zeytin bunlarin hiçbirini yemiyor. Yediği seyler toz kaşık mamaları , tarhana ve şehriye çorbası , yoğurt ayran , köfte .. yani nasıl alistiricam ne yapicam hiç bilmiyorum :(

Geceleri belki süt veya su vererek biraz geçiştirebilirsiniz. Ilk zamanlar istemeyebiliyorlar ama sonra alışıyorlar. Bende 22 ay emzirdim kızımı ama gece emmesini 15. Ayda anca kesebildim. Biraz zor olmuştu bizimde. Ek gıdaya başlarken kahvaltıya neyle basladiniz. Toz kaşık mamaya nasil alıştı? Ona alistigi icinde yemiyor belli ki.. Beğenmediği şeyleri farkli zamanlarda tekrar tekrar sunmanız lazim. Beğenmiyor diye vazgeçilen gıdaları sonradan alıştırmak daha zor olabiliyor. Yemiyor diye mamayı verdiyseniz çocukta sonunda mama geleceğini bildiği için ağlayıp istemez. Mama verirken araya bir tane de minik bi yumurta sıkıştırın her gün 1 er lokma artırın belki faydası olur. Benim kızımda beyaz peyniri sevmiyor ama yumurtanın içine koyarsam yiyor, çeçil peynir, kasar peynir yiyor ona gore alternatif oluşturuyorum. Krep, pankek bunlari keciboynuzu unu ve bazen muzlu yapiyorum oyle de seviyor. Kreplere biraz alışması için bal pekmez ev yapımı reçel tarzı birseyler sürün en azindan alışır yemeye belki. Zeytini, zeytin ezmesi şeklinde verin veya oyun yapin içinde çekirdeği var hadi ısırıp çıkaralım diyin. Birde gerçekten zeytinin tadı cok önemli. Az tuzlu kuru sele zeytini kızım 10 tane yiyorsa tuzlu, acimtirak zeytini 1 tane anca yiyor. Zeytinin aciligina tuzuna da dikkat edin bence.

Arkadaşlar merhaba 13 aylık kızım. Memeye çok düşkün. İlk başta gece beslenmesini bırakmak istiyorum ama gece meme diye ağlıyor vermeyince susmuyor asla 3 4 kez uyanıyor artık çok yoruldum .tecrübeli anneler bana yardım edebilir mi nasil olacak , kahvaltı için pankek yumurta peynir zeytin bunlarin hiçbirini yemiyor. Yediği seyler toz kaşık mamaları , tarhana ve şehriye çorbası , yoğurt ayran , köfte .. yani nasıl alistiricam ne yapicam hiç bilmiyorum :KK43:
Uyumadan önce Mama vermeyi denediniz mi? Faydası olur belki

Back