• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Meme Ameliyatları Hakkında Herşey

  • Konu Sahibi Konu Sahibi seraplist
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
S

seraplist

Ziyaretçi
  • Konu Sahibi Konu Sahibi seraplist
  • #1
Göğüsler dünya tarihinin başlangıcından bu güne kadar sanatın ve hayatın her alanında sanatçıların ilgi odağı olmuştur. Soyun devam ettirilebilirliğinin ve bereketin sembolü olarak kadın ve göğüs figürleri ön plana çıkmıştır.
Hemen hemen her kadın göğüsleri ile ilgili endişeler taşır. Bazen iki göğsün boyutu ya da şekli birbirinden azıcık da olsa farklıdır. Bazen göğüslerinin küçük olmasından, bazen de tersine büyük olmasından rahatsızlık duyar. Sonuçta göğüslerinden mutlu kadın azdır.

Göğüsler Doğurganlığın ve Dişiliğin Sembolüdür.

Kadın göğsü, kadınların ve erkeklerin cinsel heyecana ulaşmasında anahtar rollerden birisine sahiptir
Günlük hayatın zorlukları içinde, belki bebekliğimizi hatırlatan yumuşaklığı ve şekliyle, erkekleri rahatlatır. Uzmanlar, göğüslerin aynı zamanda erkeklere annelerinin, onları her şeyden koruduğu günleri hatırlattığını ifade etmektedirler.

memeler neden büyümez

Doğumdan yaşlılığa dek olan süreç içerisinde göğüs belki de insan vücudunda en fazla değişime uğrayan organdır. İlk adetten bir ya da iki yıl kadar önce kadınlık hormonları olan östrojen ve progesteronun etkisi ile göğüsler büyümeye başlar.

Doğurgan olunan süreç içerisinde göğüsler adet dönemleri ile paralellik gösteren ve kadınlık hormonlarının kandaki düzeyleri tarafından tetiklenen aylık değişimler geçirirler. Hamileliğe hazırlanıyormuşçasına her ay süt bezleri aktif hale geçerler ve göğüsler şişer, hormon değerlerinin normale dönmesi ile süt bezleri yeniden aktif olmayan hale dönerler.

Menopoz ile birlikte, hormon düzeylerinde düşmeler görülür ve süt bezlerinin bir bölümü küçülür veya yok olur. Yağ dokusu bu dokuların yerlerinin bir kısmını doldurur.

Meme Büyütme Ameliyatı Bazı insanlarda genellikle genetik faktörlere bağlı olarak göğüslerde büyüme, kişinin vücut ölçülerine uygun olmayabilir. Bu durum birçok kadında cinsel sembol gelişimi açısından sıkıntı yaratmaktadır.

Genç kadınlar, memenin vücutlarının saklı ve gizemli bir parçası olduğuna inandırılarak yetiştirilirler. Görülmesinin, dokunulmasının ve hakkında açıktan konuşulmasının toplumsal bir tabu olduğu kabul edilir. Erginliğe ulaşıldığında farklı bir duygu da birlikte gelişerek meme, kadınlığın sembolü durumuna gelir. Bebek için beslenme, karşı cins için cinsellik işlevi kazanır.

memeler neden sarkar?

Meme dokusunu yerinde tutan bağlar zamanla kilo değişikliklerine, emzirmeye, yaşa ve yerçekimi etkisine bağlı olarak gevşeyebilir ve meme dokusu ile etrafını saran deri arasında uyumsuzluk olabilir. Sorun meme dokusuna, deriye ya da her ikisine birden ait olabilir. Sonuçta adeta içi boş görünümlü sarkık meme ortaya çıkar.

Bazen de bilinmeyen nedenlerle memelerde sarkıklık olabilmektedir. Bu durumda ailesel yatkınlık çoğu zaman ön plana çıkmaktadır.

Memeler neden sarkar?Yer çekimi; vücut şeklini etkileyen ve önüne geçilemeyen bir etkiye sahiptir. Aşırı kilo alıp vermelerle memelerde meydana gelen volüm değişiklikleri cildin esnekliğini olumsuz etkileyerek memelerin sarkmasında önemli bir rol oynar.

Emzirme döneminde meme dokusu sütle dolduğu için deri ve aradaki bağlarla birlikte büyür. Emzirme sonrasında süt üretmeyen meme dokusu gebelik öncesi durumuna geri döner ancak cilt ve bağlar artık eski sıkılıklarını ve diriliklerini kaybetmişlerdir. Bu nedenle de hamilelikten sonra memeler; normale dönen meme dokusu etrafındaki gevşek cilt nedeniyle sarkar.

normal erkek memesi


Normal erkek göğsü düzdür ve sadece meme başı etrafında hafif bir kabarıklık vardır. Erkeklerde de kadınlarda olduğu gibi meme dokusu vardır. Bu meme dokusu göğüs kası (pektoral kas) üzerinde yerleşmiştir ve meme başına açılan kanallar içerir. Meme dokusu kadınlara oranla çok daha az miktardadır ve genellikle elle hissedilmez.

Meme başının etrafındaki halkanın çapı 2–4 cm arasındadır ve meme başı 4. kaburga boşluğu seviyesindedir. Meme başının boyun alt noktasına uzaklığı 20 cm civarındadır.

Yeni doğan döneminde anneden bebeğe geçen östrojen hormonunun etkisiyle erkek bebeklerde fizyolojik olarak jinekomasti ortaya çıkar. Bu durum birkaç ay içinde normale döner. Tedavi gerektiren bir durum oluşturmaz.

Normal Erkek Memesi Ergenlik dönemine giren erkek çocukların %65’inde memelerde büyüme meydana gelir. Fizyolojik olarak kabul edilen bu dönemden de yine östrojen suçlanmaktadır. Bu durum birkaç ayda geçebileceği gibi bazı insanlarda bir iki yıl sürmektedir. Tedavi gerektirmez.

65 yaş üzerinde kanda dolaşan testosteronun seviyesinin azalması, testosteronun kanda östrojene dönüşmesi (periferik aromatizasyon) gibi nedenlerle memelerde büyüme meydana gelmektedir. Bu durumda fizyolojik olarak kabul edilmektedir ve tedavi planlanmamalıdır.

batık meme başı problemleri

Çökük meme uçları birçok bayanın gizlediği estetik kusurdur ve küçük bir estetik ameliyat ile tamamen düzeltilebilmektedir.

Yüz kadından ikisinde bu sorun bir ya da iki tarafta olmak üzere vardır. Meme başının çökük olması en başta emzirme sırasında sorunlara yol açar. Süt kanalları meme başına açıldığı için bu kısmın içeri dönük olması bebeğin meme başını yakalamasını zorlaştırır ve süt akışına engel olur. Ayrıca görünüşte de estetik açıdan hoş görünmediği için kişinin kendine olan güvenini zedeler, cinsel sorunlara yol açar.

Batık Meme Başı Problemleri Meme başı, geçirilmiş bir enfeksiyon sonucu, yada gelişimsel olarak içeri çökük olabilir. Bu durumun düzeltilmesi sırasında en çok dikkat edilecek nokta, süt kanallarının korunarak bu çöküklüğün düzeltilmesidir. Meme başındaki çöküklük gelişim çağından beri var ise süt kanallarının oluşmadığının bir işareti olabilir. Bu gibi vakalarda ne kadar dikkat edilirse edilsin gerçekte normal süt kanalları olmadığı için hamilelik sonrası meme başından süt gelmez. Meme başı iki parmak arasında sıkıştırıldığında hiç dışarıya çıkarılamıyorsa böyle bir rahatsızlıktan şüphelenilmelidir. Bu hastalarda cerrahi ile sadece görüntü düzeltilebilir hasta bebeğini emziremeyecektir.

Eğer meme başındaki bu çöküklük sonradan oluşmuş ise büyük ihtimalle sebep, bu bölgenin geçirilmiş enfeksiyonudur. Bu durumda süt kanalları korunmuş olabilir. Sadece meme başını içeri çeken, enfeksiyondan geride kalan bağlar ayrılarak meme başı serbestleştirilir. Ameliyat gerçekleştirilirken diğer dikkat edilen noktalar da, doğal bir görünüm sağlanması ve meme başının hissiyatının korunmasıdır. Bu yüzden ameliyat yapılırken meme başına gelen sinir uçlarının uzağından çalışılır. Muayenede meme başı iki parmak arasında sıkıştırıldığında kısmen veya tamamen dışarı alınabilmektedir ve cerrahi sonrası hasta bebeğini emzirebilecektir.

Bu problemi düzeltmek için birçok yöntem vardır. Yöntem seçilirken meme başının şekli ve çöküklüğün derecesi önemlidir. Tüm yöntemlerin ortak noktası meme başını içeri çeken bağların kesilmesi ve meme başının altına geçici ya da kalıcı bir destek konmasıdır.

memeler neden çok büyür?

Meme dokusunun büyümesi multifaktorieldir. Birçoğunun nedeni bilinmese de en önemli faktörün ailesel olduğu görülmektedir. Memelerin büyümesinin ve gelişiminin hormonal kontrol altında olmasından dolayı bazı durumlarda bu hormonlarda ki artışın araştırılması gerekmektedir.

Bu konuda suçlanan hormonlar;

o Östrojen,

o Progesteron

o Testosteron

o Glukokortikoidler

o İnsülin

o Prolaktin

o Büyüme hormonu

o Troid hormonu

o Oksitosin


alıntı
 
Back