sen çok tatlısın yaaaaaBebeğe kafein çok zararlı
Sende öylesen çok tatlısın yaaaaa
Madem kahve koyulduğunu biliyorlar, niye gönderiyolar o bebekleri?
Yurt dışında da çalışmış biri olarak oradaki sistemle Türkiye’dekini karşılaştırır mısınız? Ne kadar gerideyiz?
Amerika’da sendika üyesi değilseniz çalışamıyorsunuz bir kere. Yapımcı oyuncuyu sendika üyesi yapmamışsa filmi sigortalanmıyor. Dolayısıyla sigortasız çalışan oyuncu yok. Benim oynadığım bir filmde bir oyuncunun duş alma sahnesi vardı. O sahnede oyuncunun kayıp düşme ihtimaline karşı sendika, duşta yerde duracak malzemenin kaç santimetre kalınlığında olacağını bile önceden belirlemişti! Bu önleme rağmen başınıza bir şey geliyorsa işte o kazadır artık. Soma’da o maden işçisinin ambulansa binerken “Sedyeyi pisletmeyeyim” dediğini hatırlarsınız... Biz oyuncuların farklı olduğunu zannetmeyin. Set ortamında iş yürüsün, sorun çıkarmayalım diye böbrek hastası olanlar mı istersiniz, sokaklarda, bakımevlerinde ölen Yeşilçam
emekçileri mi... Ben neden sevdiğim
bir oyuncunun sokaklarda öldüğüne şahit olmak zorunda kalıyorum ki? Sigortalı olup bu işten de emekli olabilmek onun hakkı değil mi?
Aynen canim aynen, yani bu entelektüel kesim bile böyle sefilleri oynuyorsa tabiki herkes gelir agzimizin ortasina yapar yapacagini.Bu kadar göz önünde bulunan sanatçılar, aydınlar; bu ülkeyi çok rahatça etkileyebilir. İşçi haklarını savunabilir, iş güvenliği ve çalışma koşullarının geliştirilmesi için ülkede bir zihniyet yaratabilir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?