MeLoDi Tüneli

[h=4]Şuursuzca attım kendimi sokağa, çöp torbası gibi.
uzuyordu ayak parmaklarım, kayboluyordum karanlıklarda
bilinçsizce bir bir sokakları düzüyordum.
senden, intikamımı alana kadar durmayacaktım.
hani ben merhametliydim?
kaldırıma sıkışmış, gecenin karanlığını üzerine alan tek bir çocuğu neden öpmedim yanaklarından?
neden vurdum, yaraladım kedileri ve seni?

cesedine çarpmak gibiydi yüzüne bakıp , bulanık yağmur sularından atlamanı izlemek
uzanan ters elini tutmamak inan orada ışık hızıyla ölmek kadar zordu arkamı sana dönüp
senin de bana yaptığın gibi çekip gitmek
elindeki kırmızı hala evde mi?
eline aldığın hediyeni beğendin mi
baktıkca beni lanetle anıyormusun! bu bir soru değildi...
eyvallah!!!

[/h]

Olmayan kedilerime sempati duydum bu gün
epeydir varlığını unuttuğum duvar arkadaşa selam çaktım
dudakları yarım yamalak boyalı kadını gördüm kapımda
elimi diğerinin üzerine getirip ölüm provası yaptım göğsüm üzerinde, yıllar önce yatağımın altına düşen izmaritimle hasret giderdim sarmaş dolaş oldum
yutkundum
kulak zarımın patladığını hissettim
unutmuşum bir şeylerin yerini fuzuli ezberlediğim günlerimi
fuzuli sevmişim fuzuli beklemişim fuzuliye selam bana bir şey olmasın diyor kapatıyorum gözümü
uyandığımda orada olma emi!
söz dinle...

Konuşmaya değer insanlarla konuşmazsan insanları, konuşmaya değmez insanlarla konuşursan kelimeleri yitirirsin. Sen öyle biri ol ki ne insanları, ne de kelimeleri yitir.

Akıllı insanlar kendilerini heyecana kaptırmazlar: faziletli olanlar kuşku içinde olmazlar; cesur olanlar hiçbir şeyden korkmazlar...

İyi insan, güzel söz söyleyen değil, söylediğini yapan ve yapabileceklerini söyleyen adamdır.

Olgun insan güzel söz söyleyen değil, söylediğini yapan ve yapabileceklerini söyleyen kişidir.

Eş seçmek, kitap seçmeye benzer; iyi tasarlanmış bir kapak ve cilt ilginizi çekebilir ama içeriği sağlam olmadıkça, sonunu getirmek zordur.

Değerli bir insan gördüğümüz zaman onun gibi olmayı düşünmeliyiz. Değersiz bir kimseye rastladığımız zaman geri dönmeli ve kendimizi incelemeliyiz.

Elde edilecek bir çıkarı olduğu halde adaleti düşünen, tehlike karşısında hayatını hiçe sayan ve eski taahhütlerini unutmayan insan mükemmel bir insandır.

Bir insanın akıllı davranması için üç yol vardır: Birincisi iyi düşünmektir. Bu en soylusudur. İkincisi, taklit etmektir. Bu en kolaydır. Üçüncüsü, denemiş olmaktır. Bu en acısıdır.

Akıllı kişiler gördüğünde, onlara denk olmayı düşün. Akıllı olmayanlar gördüğünde, içinden kendini düşün.

Bilen kişiyle dost ol, çünkü seni aydınlatır. Bilgisiz kişiyle dost ol, çünkü sen onu aydınlatırsın. Bilmediğini bilmeyenlerden hemen uzaklaş, çünkü onlar aptaldır, seni de aptallaştırır.

Bildiğini bilenin arkasından gidiniz, bildiğini bilmeyeni uyarınız, bilmediğini bilene öğretiniz, bilmediğini bilmeyenden kaçınız.

Güçlü olan, zayıf yanını herkesten iyi bilendir; daha güçlü olan ise zayıf yanına hükmedebilendir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…