• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gelinlik Modelleri Melissa Eliyeşil'in Gelinliği

minenes

Guru
Kayıtlı Üye
1 Mayıs 2010
2.740
80
363
İstanbul
Bir arkadaşım hoşuma gideceğini düşünerek bir gelinlik paylaştı benimle, tahmini doğruydu, gelinliği çok beğendim. Melissa Eliyeşil, Almanya'da yabancı eşiyle evlenirken Roberto Cavalli'den bir gelinlik giyinmiş. Gelinliğin kumaş kalitesi üzerinden akıyor. Duvakta ve gövdede orijinal Fransız kupon incelik, kibarcık yapısıyla hemen kendini belli ediyor. Etekte ise muhtemelen ipek kumaş kullanılmış. Duvağın tülünün yumuşaklığı ise fotoğraflardan belli, kesinlikle hayal tül değil, ipek tül kullanılmış. Gelinliğin tasarımı sade değil aslında, Dantel üst gövde, drapeli dantel askılar, eteğin altında ise yanlarda pilelerle hareket katılmış. Bence çok klas bir seçim... Sade saç modeli ve makyaj zaten gelinliğin gerisiyle uyumlu...

2357743300.jpg

3092203483.jpg
dddddddddd.jpg

foto%C4%9Fraf.JPG

Fotoğrafların kaynağı: caferoyals.com/2012/05/faber-castell-ile-melisa-eliyesilin.html

Gerçekten hoşuma gitti benimde sürekli aradığım ama bulamadığım nitelikte bir gelinlik :) Teşekkürler paylaşımınız için.

Bir şey değil :D Azınlıkta da olsa bu tarz gelinlik seven kızlarımız var.

Gelinliğin eteğindeki kumaşın ipek krep olduğunu tahmin ediyorum...

bedne bu tarz gıymek ısterdım ama oooo ınsanlar ne derr
ben cıcegeının modelını sevmedım

gelinlik güzel aslında ama bence gelinlik dediğin kabarık olacak. normal kıyafetten farkı olsun.
bir de zengin olup da bu kadar sade gelinlik neden alırlar anlamam. ünlülerin gelinliklerini prenseslerin falan da sade buldum. zenginliklerine göre daha abartı taşlı falan beklerim yani

bunun nedeni onların bu tarz bir şeye ihtiyacı olmamasındandır. o kiz zaten istediği gibi giyinebiliyor. belki hafta bir abiye, şık bir elbise giyebiliyor. ama diğer insanlar daha ne zaman en ucuzu belki de 1000 TL olan bir elbise giyebilir ki? o yüzden biz ne varsa takıp takıştırıyoruz daha ne zaman bulabilirim diye. bir nevi sonradan görmelik bizim ki

gelinlik güzel aslında ama bence gelinlik dediğin kabarık olacak. normal kıyafetten farkı olsun.
bir de zengin olup da bu kadar sade gelinlik neden alırlar anlamam. ünlülerin gelinliklerini prenseslerin falan da sade buldum. zenginliklerine göre daha abartı taşlı falan beklerim yani

Abartı denilen geliniklerdeki malzeme maliyeti toplamı, bu gelinliklerdekii kumaşlardan ucuz kaldığı, kaliteyi çoklukta değil nitelikte aradıkları içindir belki de...

gelinlik güzel aslında ama bence gelinlik dediğin kabarık olacak.

Kesinlikle katılıyorum :) Elbise gibi giyip çıkmıyolarmı sinir oluyorum :37:

Kabarık gelinlik sevmekle, kabarık gelinler haricindeki tüm şekilleri dışlayan "gelinlik dediğin kabarık olacak" söylemi birbirinden farklı şeyler.

Gelinliğin kabarık olması gerektiğini kim demiş, nerede yazıyor? Şu an, günümüzde dahi, bu kadar globalleşmeye rağmen gelinliğin tek bir rengi dahi yoktur, kaldı ki tek bir şekli olsun. Halen renkli gelinlik giyen toplumlar da var, bundan 100 sene öncesine kadar bırakın kabarık giyinmeyi, bizim toplumumuz da şimdilerde bindallı dediğimiz kırmızı kıyafeti gelinlik olarak giyinmekteydi.

Gelinlikle ilgili dile getirilmesi tek mantıklı kural, gelinliğin normal günde giyindiklerimizden farklı olarak daha özenli, kaliteli ve doğal olarak da daha pahalı olmasıdır. Yalnız bu özeni siz kalabalık olarak algılarken, bir başkası ipek veya fransız danteli olarak algılayabilir.

Lütfen, gelinlik kadar evrensel bir değeri, kabarıklık kadar dar bir kalıba sokmaya çalışmayın...Kendiniz için düşünmeseniz, tamam da, bu tarz "şöyle olacak, böyle olmalı" söylemleri, sizin gibi hissetmeyen bayanlar üstünde de toplumsal bir baskı oluşturuyor gereksiz yere...

Kabarık gelinlik sevmekle, kabarık gelinler haricindeki tüm şekilleri dışlayan "gelinlik dediğin kabarık olacak" söylemi birbirinden farklı şeyler.

Gelinliğin kabarık olması gerektiğini kim demiş, nerede yazıyor? Şu an, günümüzde dahi, bu kadar globalleşmeye rağmen gelinliğin tek bir rengi dahi yoktur, kaldı ki tek bir şekli olsun. Halen renkli gelinlik giyen toplumlar da var, bundan 100 sene öncesine kadar bırakın kabarık giyinmeyi, bizim toplumumuz da şimdilerde bindallı dediğimiz kırmızı kıyafeti gelinlik olarak giyinmekteydi.

Gelinlikle ilgili dile getirilmesi tek mantıklı kural, gelinliğin normal günde giyindiklerimizden farklı olarak daha özenli, kaliteli ve doğal olarak da daha pahalı olmasıdır. Yalnız bu özeni siz kalabalık olarak algılarken, bir başkası ipek veya fransız danteli olarak algılayabilir.

Lütfen, gelinlik kadar evrensel bir değeri, kabarıklık kadar dar bir kalıba sokmaya çalışmayın...Kendiniz için düşünmeseniz, tamam da, bu tarz "şöyle olacak, böyle olmalı" söylemleri, sizin gibi hissetmeyen bayanlar üstünde de toplumsal bir baskı oluşturuyor gereksiz yere...

Yoo hiçte baskı oluşturmuyor gayet de istedigini giyiyor herkes, Sen sıkma canını bu kadar herkes fikrini söylemekte özgür ..

Yoo hiçte baskı oluşturmuyor gayet de istedigini giyiyor herkes, Sen sıkma canını bu kadar herkes fikrini söylemekte özgür ..

Tabi ki herkes özgür, kimse ağzınızı kapatmıyor zaten ancak fikirlerinizin etkileri konusunda hatırlatma yapıyorum.

Herkesin istediği gelinliği giyip giyemediği konusunda size maalesef katılamıyorum, bu forumda iki senedir gelinlik bölümüne her gün girerek okuduklarım ve bloğum vasıtasıyla 7 aydır günde 2-3 farklı bayanla yaptığım gelinlik fikir alışverişleri bana bir şey öğrettiyse, o da çok fazla bayanın kendi zevki daha sade ve daha az kabarık gelinliklere uygun olmasına rağmen, "millet ne der" kaygısıyla zevkinden başka şeyler seçmeye maruz kaldığıdır. Tecrübeyle sabit yani, desteksiz atmak değil...

çokk doğru bi söylem olmuşş mesela ben dantel kol olmasını istiyorumm..ama genel olarak ay bi kere düğünün olacak straplez giy gibi cvplar alıyorum..bide modası geçti filan diyolar..şuan gelinlik modasını müthiş bi şekilde takip ediyorum en çok uzun kol görüyrumm..bizim insanımız her tarafından taş fışkıran gelinlikleri seviyo...ki bu görüntü fotoğraflarda çok çirkin duruyo:49::49::49:

Back