• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Doğuma Hazırlık Melisa ismi caizmi?

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

Milana firuze

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
13 Ocak 2018
3.706
7.233
108
Ne zamandır ikincı kızıma isim aryordum en hoşuma gideni başdan beri melisa. Ama internetde abuk subuk şeylere denk geldim melisa ismi caiz değil gibi, ilk kızımın adı milana oda yabancı isim bununda yabancı olmasnı ve yaşadığmış ülkede kolay kulanılması acısından melisa en iyisi benim için. Ama yine emin olamadım bu konuda bilginiz varmi dinime haykırı bir isimde olsun isdemiyorum.

Ne zamandır ikincı kızıma isim aryordum en hoşuma gideni başdan beri melisa. Ama internetde abuk subuk şeylere denk geldim melisa ismi caiz değil gibi, ilk kızımın adı milana oda yabancı isim bununda yabancı olmasnı ve yaşadığmış ülkede kolay kulanılması acısından melisa en iyisi benim için. Ama yine emin olamadım bu konuda bilginiz varmi dinime haykırı bir isimde olsun isdemiyorum.

Neden abuk subuk olsun ki?
Melisa ismi caiz değil tabii. Tanrıça ismi koymak ne zamandam beri caiz. :D

Milana ismini koymadan cok araşdırdım ve her hangi bir sakınca olmadığnı öğrendim ayrıca o ismi dindar kocası olan kendiside dindar olan görümcem koydu ve kimse caiz olmadığnı soylemedi ki hala kimse söylemiyor. Cunki etrafımda bu ismi taşıyan cok kişi var.

Milana ismini koymadan cok araşdırdım ve her hangi bir sakınca olmadığnı öğrendim ayrıca o ismi dindar kocası olan kendiside dindar olan görümcem koydu ve kimse caiz olmadığnı soylemedi ki hala kimse söylemiyor. Cunki etrafımda bu ismi taşıyan cok kişi var.

Ona bakarsan ben de kızına saçmasapan bir isim olan Aleyna'yı veren çok dindar bir aile tanıyorum :KK70:
Her dindar insan din konusunda bilgili olacak diye bir şey yok.

Milana isminin benim de bildiğim kadarıyla kötü bir anlamı yok. Melisa isminin ise kötü anlamı mevcut.

Alıntı yapıyorum:
Peki Melis(a) ne demek?

Melisa'nin bir bitki türü olduğu ve Yunanca’da ‘bal arısı' anlamını taşıdığı doğrudur fakat Melisa ismi esasen mitolojiden gelir.

Yunan mitolojisinde 2 tane Melisa var:

1. Balların Tanrısı olan Melissus'un kızı Melisa.
Bu Melisa Yunan mitolojisindeki en güçlü ve önemli tanrı olan Zeus’ı bebekken balla besleyip büyütmuştür.

2. Tanrıça Demeter'in rahibesi Melisa.
Komşuları tarafından taşlanarak öldürülmüştür Melisa.
Sonrasında Demeter Melisa’nın cesedinden arı sürüsü doğmasını sağlamıştır
.

Ben şahsen kızıma bu ismi vermezdim ama bebek senin bebek, canım :KK66:

Back