Doğuma Hazırlık melike ismine uygun kiz ismi ariyorum

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

nemise

Guru
Kayıtlı Üye
25 Ağustos 2008
217
35
25 haftalik hamileyim ikinci kizimi da kucagima alacagim insallah...isim konusunda kararsiz kaldim...kizimin ismi melike kardesine de bu isme uygun isim ariyoruz iki isim istemiyoruz kizim aybuke ismini istiyor sizce nasil daha baska ne gibi isimler olabilir?Klasik ve anlami guzel isimler tercihimdir..onerilerinizi bekliyorum

Aybuke zor bir isim bence ( hep buke mi büke mi problemi olacaktır) ve kulağa hiç narin gelmiyor. Melike'ye en uygun Türkçe eş anlamlısı Ece bence.

Hepinize tesekkur ederim Sare yi bende begeniyorum anlami da guzel Ece yi dusunmedim degil ama yanina bir isimle daha iyi durur diye dusundum ama iki isim istemiyorum

Melike gibi klasik ve güzel bir isim olmalı bence.

Esra - Kuran-ı-Kerim'in 17. suresi olan Isra suresi telaffuzu dolayisiyla Türkçe'ye 'Esra' olarak geçmiştir. Bu surede Hz. Peygamberimiz'in miraç gecesi anlatılıyor.
Esra gecesi miraç gecesi'nin ilk kademesidir.
Mine - Ince ve parlak
Manolya - Limon çiçeği kokusunda iri beyaz çiçekli bir süs ağacıdır. İri parlak yeşil yaprakları vardır.
Müge - Inci çiçeği
Melda - Ince ve nazik kız
Meltem - Yaz mevsiminde karadan denize doğru esen rüzgâr
Nefise - Beğenilen, güzel. Nefise Hatun I. Murad'ın kızıdır.
Nilüfer - Bir çiçek türü. Nilüfer Hatun Osmanlı İmparatorluğu'nun ikinci padişahı Orhan Gazi'nin eşi.
Gülbahar - 1. Bahar gülü. 2. Ebru sanatında kullanılan koyu kırmızı renkte toprak 3. Gülbahar Sultan Osmanlı padişahı Yavuz Sultan Selim'in öz annesidir.
Nihal - Fidan
Ebru - 1. Bir süsleme sanatı 2. Kaş

Melike ve Aybike çok iyi olur aslında :) Aybüke değil Aybike o ismin orjinal hali, ben öyle biliyorum yani :) 2 isim de Türkçe kökenli isimler, Allah evlatlarınızı bagıslasın hayırlı etsin :)

Melike&Aybike :KK19:

benim ismim melike kardeşimin nihan :KK19:
kız kardeş çok başka uyum yok isimlerimizde ama söylemek istedim.
sağlıkla gelsin bebeğiniz :nazar:

bende nesibe diyecektim nefise de çok hoş bence aman şimdi sırf isim farklı olsun diye garip garip isim koyuyorlar bebislere

Daha önce melike meltem ya da ece yazmıştım ama sonradan aklıma mihrimah geldi. Çok sevdiğim bir isim. Melike yle de uyar. Sadece baş harflerinden dolayı olarak da değil aynı zamanda ağırlık olarak :nazar:

Hepinize cok tesekkur ederim onerdiginiz isimler icin hepsini degerlendirmeye alicam allah razi olsun

X