Anti-Aging Mehmet Öz'ün gençlik formulu

Anti-Aging - Sağlıklı Yaşam ve Yaşlanma

eylul77

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
6 Aralık 2007
1.322
33
Ünlü Türk doktor Öz'ün hazırladığı "yeşil sihir" ABD'de moda oldu. Ömrü uzatan o sihirli formül şöyle;
NASIL HAZIRLANIYOR?
* 2 kâse ıspanak (İyiceyıkayıp karışımın içine çiğ olarak koyabilirsiniz).
* 2 salatalık.
* 1 kereviz.
* Dörtte bir çay kaşığı zencefil kökü.
* Maydanoz.
* İki elma.
* 1 tutam ıhlamur.
* Yarım limon

Bu sebzeleri karıştırıp,suyunu çıkardıktan sonra günde 3-4 bardak için.

Ünlü kalp doktoru Mehmet ÖZ, ABD'de anlattığı ve insan ömrünü uzattığı tespit edilen "gençlik iksirini" açıkladı

Ünlü kalp doktoru Mehmet Öz, ABD'de Oprah Winfrey'in şovunda anlattığı ömrü uzatan içeceğinin formülünü açıkladı..

ABD'de yaşayan ünlü Türk kalp cerrahı Prof. Mehmet Öz'ün hazırladığı "yeşil içecek," Amerika'da moda oldu. Ünlü talk şovcu Oprah Winfrey'in programında, formülü kendisine ait "gençlik iksiri" adını verdiği içeceği tanıtan ünlü doktora, binlerce mail geldi.

Yazdığı diyet kitapları Amerika'da satış rekorları kıran Prof. Öz'ün sağlık iksiri, Oprah Winfrey beğenip önerdikten sonra bir anda en popüler içecekler arasında yerini aldı. Oprah Winfrey'in programına katılıp evde bu karışımı hazırlamanın yollarını anlatan Öz, gençlik iksirinin formülünü verdi.

Günde 3-4 bardak içilmesi önerilen, doping etkisi yapan, kilo aldırmayan ve uzun bir yaşam sürmeyi sağlayan formül anti-aging ilacı olarak da kabul ediliyor. Sekiz farklı sebzeyle hazırlanan karışım, bağışıklık sistemini kuvvetlendiriyor, içindeki anti oksidanlar uzun ve genç bir hayat sürmeye destek oluyor. Çoluk çocuk herkes tarafından tüketilebiliyor.

Diyet yapanlara bu karışım yardım ediyor, beslenme ihtiyaçlarını sağlıyor. Prof. Dr. Mehmet Öz "Aslında amacım dünyadaki ev kadınlarını eğitmek. Çünkü, onlar çocuklarına, eşlerine bakıyor. Kadınları eğiterek toplumun geneline sağlık bilinci kazandırmak mümkün" diyor.

Ben iki sene evvel haberlerde bu tarifi verdiğinden beri yapıyorum, tabi kışın oluyor çünkü yazın kereviz pek yok, ama belki mevsimsel sebzeler konabilir. Çok yararlı tavsiye ediyorum. Üstelik çiğ kereviz var diye tereddüt etmeyin tadı güzel a.s

bu kadar malzemeden 3,4 bardak çıkıyormu yoksa hergün 3,4 bardak çıkacak kadar sıkacağızmı bunlardan.

bu kadar malzemeden 3,4 bardak çıkıyormu yoksa hergün 3,4 bardak çıkacak kadar sıkacağızmı bunlardan.

Ben ölçüye göre koymuyorum çünkü çok oluyor. Örneğin iki salatalık diyor tek salatalıkla yapıyorum tek kereviz vs, buna rağmen 2 bardak çıkıyor bu da yetiyor da artıyor bile. Evet ölçüye sadık kalınırsa 3-4 bardak çıkar.

Ben ölçüye göre koymuyorum çünkü çok oluyor. Örneğin iki salatalık diyor tek salatalıkla yapıyorum tek kereviz vs, buna rağmen 2 bardak çıkıyor bu da yetiyor da artıyor bile. Evet ölçüye sadık kalınırsa 3-4 bardak çıkar.

belkı 3 4 bardak gunde fazla gelebılır olcuyu yarıya ındırerek yapmak daha mantıklı ...bende suan ıhlamur arıyorum burda zor bulunuyor en kısa zamanda yapıcam ıns tadı kotu degıldır

belkı 3 4 bardak gunde fazla gelebılır olcuyu yarıya ındırerek yapmak daha mantıklı ...bende suan ıhlamur arıyorum burda zor bulunuyor en kısa zamanda yapıcam ıns tadı kotu degıldır

İnşallah beğenirsin canım. Tadı içilmeyecek gibi değil. Hatta bence gayet güzel tabi herkesin damak tadı farklı olduğu için birşey diyemiyorum a.s

saglık artık yeşil renkten geçiyorzencefil katmadan haşladıklarınızı limon sıkıp yiyebilirsiniz ya da lahana çorbası tarzı haşlandıktan sonra robottan geçirip çorba şeklinde tüketebilirsiniz

saglık artık yeşil renkten geçiyorzencefil katmadan haşladıklarınızı limon sıkıp yiyebilirsiniz ya da lahana çorbası tarzı haşlandıktan sonra robottan geçirip çorba şeklinde tüketebilirsiniz

corba seklınde ıcmek ıcın ıhlamur ve zencefılı cıkarmak gerekır buda formulu bozar sanırım

ayy ben bi kere detoks yapmaya niyetlendim o da böyle yeşil bişey amaaaan dedim kalsın off tadı geldi yine ağzıma
her türlü bitkiyi içerim lahana suyu fln ama böyle şeyleri içemiyorum yeşil ve kıvamlı olunca şimdi bide ıspanak kokuyodur o bide elma var içinde aslında yapmayı çok isterdim ama :KK43:(
benim detoksta semiz otu kabak yeşil soğan fln vardı tamamen farklı ama

merhaba buradaki zencefil tozu denilen normal yemeklerde kullandığımız toz zencefil mi acaba??

arkadaslar ben yaptım bu tarıfı ıcılmıyecek gıbı bır tadı yok.lahana suyundan daha ıyı.

bişey sorucam suyunu nasıl çıkarıyoruz hepsini katı meyve sıkacağına falan mı atıyosunuz anlamadım:uhm:

Prof. Dr. Mehmet Öz’den vücudu ve beyni genç tutmanın yolları: Renkli sebze ve meyve yiyin, yılda 100 kez seks yapın, Tek ayak üzerinde durup gözlerinizi kapatın. Dengede duracağınız her an sizin daha genç bir beyine sahip olduğunuzu kanıtlar.İSTANBUL - Prof Dr. Mehmet Öz ve Prof. Dr. Michael Roizen’in son kitabı SİZ: Genç Kalmak, ABD’de en iyi satanlar listesinin bir numarasına oturdu. Bu kitabın, yüzde 35 daha uzun bir ömre sahip olunması ve çok daha genç bir hayat sürülmesi için yazıldığını belirten Dr. Öz, “Peki bunu nasıl becereceksiniz? Tabii ki sizi zamanından önce yaşlandıran tüm iç ve dış etkenlerle savaşarak!” dedi. Yeni kitabın yeni önerileri arasında çok faydalı ve ilginç bilgiler bulunuyor. İşte bunlardan bazıları…NEDEN RENKLİLER YARARLI?Domates ve diğer renkli sebzeleri yemenizin sizin için yararlı olduğu bir sürpriz değil. Peki neden olduğunu biliyor musunuz ? İçeriğinde bulunan güçlü antioksidanlardan flavonoid ve karetonaid sayesinde serbest radikallerin vücudunuzda oluşturacağı zararları minimuma indirirler. Özellikle yemeniz gereken sebze ve meyveler arasında kırmızı üzüm, domates, kırmızı yaban mersini ve soğan bulunur.

Özellikle domatesi pişmiş yemeniz sizin için çok daha yararlı. Haftada 10 ya da daha fazla yemek kaşığı domates sosunun kansere karşı etkili olduğu biliniyor. Kanserle mücadelede en önemli dostlarınızdan biri olan likopen maddesinin harekete geçmesi için domatesin pişirilmiş olması gerekli.

Haftada 3 porsiyon kadar balık, kanda pıhtılaşmayı önleyerek damar tıkanıklığı riskini düşürür. İçinde bulunan Omega-3 asitlerinden maksimum faydayı alabilmeniz için somon, dil balığı ve alabalığı tercih edin.
YILDA 100 KEZ SEKSÖzellikle erkekler için yılda 100 kez seks yapmak çok yararlı.

Yeşil çayın içeriğinde bulunan polifenol, vücuttaki özgür radikalleri çalıştırarak damarlardaki trafiği arttırır ve hastalıklarla mücadeleye yardımcı olur. Günlük 500 ml içilecek yeşil çayın kalp ve damar hastalıklarını yüzde 26 oranında azaltıldığı yeni bir çalışmada belirlendi. Tabii ki yeşil çayın dozajı arttırıldıkça korunma oranı da artar. Hem erkekler hem de kadınlara koruma oluştursa da, son çalışmanın ışığında bu korumanın kadınlar üzerindeki oranının çok daha fazla olduğu belirtiliyor.

Yoga yapmak sizin için sağlıklı bir alternatif yol olabilir. Yapılan bir araştırmada yoga egzersizlerinin LDL seviyesini bir yıl içinde yüzde 26’ya kadar düşürebildiği belirlenmiş. ( Yoga egzersizi, duruş ve esneme hareketlerinden oluşur. )

Beyninizi genç tutun!
Tek ayak üzerinde durup gözlerinizi kapatın. Dengenizi kaybetmeden duracağınız her an sizin daha genç bir beyine sahip olduğunuzu kanıtlar. Eğer 45 yaş ve üzeriyseniz, 15 saniyelik bir süre gayet iyidir. Yanınızda duran birine süreyi ölçtürün ve dengenizin bittiği an konusunda tam sonuç elde edin.

Cilt kanserine karşı koruyor, sinirleri yatıştırıyor ve tümör gelişimini engelliyor. Bunun adı sarı mucize... Prof. Mehmet Öz limon kabuklarının cilt kanserine karşı bir kalkan oluşturduğunu, cildi güzelleştirip, sinirleri yatıştırdığını açıkladı. İşte Prof. Öz'den limon kabuğu mucizesi...

Kavurucu yaz sıcaklarından ruhumuz da bedenimiz de nasibini alıyor. Tek derdimiz biraz serinlemek de olsa, cilt korumasına olabildiğince çok dikkat etmeliyiz. Cilt bakımı için ucuz ve kolay yol sunan Prof. Mehmet Öz, limon kabuğunun yabana atılmayacak faydalarını anlattı. TÜMÖR GELİŞİMİNİ ENGELLİYOR
Limonun tadı güzeldir, serinletici etkisi vardır, C vitamini deposudur. Salatanıza katabilir, limonata içebilir veya yiyebilirsiniz. Kabuklarını kullanmak ise size bambaşka faydalar sağlayabilir. Yapılan bir araştırma ile limon kabuklarında bulunan dlimonene aadlı maddenin çok güçlü bir cilt dostu olduğu belirlendi. D-limonene, narenciye yağında bulunan ve tümör gelişimini engelleyerek cilt kanseri riskini önemli ölçüde düşüren bir bileşkendir.

RİSKİ DÜŞÜREBİLİRSİNİZ
Sadece Amerika’da yılda 200.000 den fazla insan cilt kanserine yakalanıyor. Bu sorun son yıllarda ülkemizde de çok artış göstermeye başladı. Cilt kanseri güneşin parladığı her yerde kendini gösterebilir. Yüzünüzde, kulaklarınızda, ellerinizde ve dudaklarınızda oluşabilir. D-Limonene sayesinde bu riski çok düşürmek elinizde.
YEMEKLERE KATIN
Limon kabuklarına geri dönüyoruz. Kabukları çayınıza katarak hem lezzet hem de güçlü bir cilt bakımına kavuşabilirsiniz. Makarna sosuna limon kabuğu rendesi eklemek iyi bir alternatif. Rendelediğiniz kabukları salatanıza, yaptığınız keklere ve kurabiyelere de katabilirsiniz.

KALBİ RAHATLATIYOR
Limon kabuğu aynı zamanda sinir sisteminize olumlu etki yapar, bakterileri öldürür ve kalbi rahatlatır. Yapılan bir çalışmada, kadınların yumurtalık kanseri riskini de düşürdüğü ortaya konan limon kabuklarının bu özelliği de içeriğinde bulunan polifenollerden kaynaklanmaktadır.

KARACİĞERE YARARLI
Son olarak cildimize yaptığı maksimum faydaları dışında limon kabukları, özellikle alkol alanlar için olmazsa olmazlardandır. Karaciğer ve safra kesesine yararlıdır, mide asiditesini giderir ve balgam söktürücü etkisi vardır. Yenilebilir cilt bakımına limon kabukları ile başlın!

Son düzenleme:
Prof. Öz'e göre genç kalmanın iki formülu

Ünlü Türk doktoru Prof. Mehmet Öz, ABD'de en çok satan kitabından sonra yeni kitabında genç kalmanın klavuzunu verdi. Prof. Öz'e göre günde bir diş sarımsak ve yılda 100 kez....

Siz: Kullanım Kılavuzunuz” adlı kitapla ABD ve Türkiye’de satış rekorları kıran Türk doktor Mehmet Öz, bu kez de “Siz: Genç kalmak” kitabıyla ABD’de best seller listesinin bir numarasına oturdu

Amerika’nın en önemli kalp cerrahları arasında gösterilen ve sağlıklı yaşam tavsiyeleri verdiği kitaplar peynir ekmek gibi satan Mehmet Öz, bu kez de

“Garanti sürenizi uzatın” sloganıyla yeni kitabını piyasaya çıkardı. ABD’nin bir numaralı diyet uzmanı Michael Rozien ile birlikte kaleme aldığı “Siz: Genç Kalmak” kitabında genç kalmanın reçetesini veren Öz’ün sn kitabı dünyanın en büyük online kitap sitesi ....... 1 numaraya yerleşti. ışte Öz-Rozien ikilisinin gençlik tavsiyeleri:

* Domatesi mutlaka pişmiş yiyin. Haftada 10 ya da daha fazla yemek kaşığı domates sosunun kansere karşı etkili olduğu biliniyor. Kanserle mücadele eden “Lycopene” maddesinin içerdiği antioksidanların harekete geçmesi için domatesin pişirilmiş olması gerekiyor.

* Günde bir diş sarmısak, kanın incelmesine yardımcı oluyor böylece tansiyonu düşüyor.

Yaban mersini ve soğan yiyin
* Kalbinizi korumak için siyah üzüm, yaban mersini, domates ve soğandan vazgeçmeyin. Renkli meyve ve sebzeler kalbe zarar verebilecek serbest radikallerin sistemden atılmasına yardımcı olur.

* Haftada 3 öğün balık yiyin. Balıkta bulunan Omega 3 asitleri damarlar için çok yararlıdır. Omega 3 kanda pıhtılaşmayı önler, kalp krizi sonrası ritim bozukluğu riskini azaltır, tansiyonu düşürür, damar tıkanıklığını azaltır. Özellikle somon, dil balığı, alabalık tercih edilmeli.

* Ekmeğinizi mutlaka yüzde yüz buğdaydan yapılanlardan tercih edin. Soya fasulyesi, pancar, kuru üzüm ve ıspanak gibi magnezyum içeren besinler kan basıncını düşürür ve damarların genişlemesini sağlayarak kalpte ritim düzensizliği riskini azaltır.

Bitter çikolata tansiyon düşürür
* Kadınları için günde bir erkekler için günde en fazla iki bardak alkollü içecek tüketmek iyi kolesterolü yükseltiyor ve kalbe yarar sağlar. Sakinleştirdiği için tansiyon da düşürür. Kırmızı şarap en iyi tercih çünkü antioksidan da içerir.

* Yılda 100 kez seks yapın. ıktidarsızlık ve kısırlık riski azalsın.

* Katkı maddesi kullanılmadan üretilen zeytinyağı iyi kolesterolü yükseltmeye yardımcı olur. Günlük beslenmede alınan yağın yüzde 25’inin zeytinyağında bulunan sağlıklı yağların oluşturması gerekir. Doymamış yağ oranı bakımından zengin olan zeytinyağı hem kalp hastalıklarına hem de kansere karşı savaşıyor.

* Bitter çikolata tansiyonu düşürür, iyi kolesterolü yükseltir, kötü kolesterolü düşürür.

* Kansere karşı en etkili silahlardan biri D vitamini takviyesidir. Yeterli D vitamini almak için günde 20 dakika güneşe çıkın.

* B vitamini eksikliği bağırsak kanserini tetikliyor. Ispanak, domates ve portakal suyu gibi besinlerde B vitamini bulunuyor.

Çek bir çay yeşil olsun
* Yeşil çaya acı tadını veren antioksidan etkili polyphenol maddesi kansere karşı korur. Bu madde taze çay yapraklarından yapılan yeşil çayda yüzde 40, siyah çayda ise yüzde 10 oranında bulunuyor.

* Beyninizi geliştirmek için mutlaka bulmaca çözün, yeni bir beceri geliştirin daha çok okuyun.

* Günde 30 dakika yürüyüş kaslarınızın genç kalmasını sağlar.

Mehmet Öz'den BELıNıZı ıNCELTME SIRLARI
BELıNıZı ıNCELTME SIRLARI

Temel bel ölçüsüyle başlıyor. Birçoğumuz kilolara kafamızı takarız ama aslında önemli olan bel ölçüsüdür. Çünkü, bel ölçünüz genel sağlığınız açısından en iyi ve tek göstergedir. Bel ölçüsü kontrolü programınızın işe yaraması için, ne kadar çok yediğinizi veya yemediğinizi asla düşünmeyeceğiniz pratik bir plana ihtiyacınız var.

Nasıl bir egzersiz programı olmalı?

'SıZ Egzersiz'in bir parçası olan, son derece basit ama bir o kadar da etkili egzersizimi bir deneyin. 'Görünmez sandalye' adını verdiğim bu egzersizi herkes yapabilir. Basit ve çok etkilidir. Bütün bacağı güçlendirir. Sırtınızı bir duvara dayayarak sandalyeye oturur gibi havada oturun (sandalye olmadan!) ve avuçlarınızı dizlerinize dayayın.

ışiniz bittiğinde kolayca ayağa kalkabilmek için bu hareketi tutunabileceğiniz bir mobilyanın yanında yapın. Topuklarınızı dizlerinizin tam altında, 90 derecelik açıyla tutun; omuzlarınız arkaya kıvrılmalı, başınız duvara dayanmalı. Bu şekilde olabildiğince uzun süre durun ve her seferinde süreyi 2 dakika artırmaya çalışın. Yüz kaslarınızı gevşetin ve yavaş nefes alıp verin.

Öğün öncesinde yağ yiyin

Eğer öğüne başlamadan önce az miktarda doğru türde yağlardan alırsanız, beyninize doyduğunuz sinyalini göndererek hormon sisteminizi kandırabilirsiniz. Öğünden 20 dakika önce bir parça yağ yerseniz,

Prensipler neler?

Diyetimin temeli bel ölçüsüyle başlıyor. Birçoğumuz kilolara kafamızı takarız ama aslında önemli olan bel ölçüsüdür. Çünkü, bel ölçünüz genel sağlığınız açısından en iyi ve tek göstergedir. Bel ölçüsü kontrolü programınızın işe yaraması için, ne kadar çok yediğinizi veya yemediğinizi asla düşünmeyeceğiniz pratik bir plana ihtiyacınız var.

Çalışanların uygulaması kolay

Yeme sisteminizi otomatikleştirirseniz kolay. ışte sizler için ailemle birlikte her sabah yediğimiz kahvaltının tarifi; 5 dakikada hazırlanabilen tipik bir tarif ki ben buna 'sihirli kahvaltı bombası' adını veriyorum:

- 2 kişilik, kişi başına 136 kalori

- 1 kaşık (1/3 fincan) soya proteini

- 1/2 çorba kaşığı keten tohumu yağı

- 1/n fincan donmuş çay üzümü

- 1 büyük boy muz (veya hangi meyveyi seviyorsanız)

- 1/2 çorba kaşığı elma suyu konsantresi veya bal

- 30 gram buzlu su ve eğer isterseniz, vitamin tozları

Tüm bunların hepsini bir blendere koyun ve istediğiniz kıvama gelinceye kadar karıştırın.

'SıZ Egzersiz'in bir parçası olan, son derece basit ama bir o kadar da etkili egzersizimi bir deneyin. 'Görünmez sandalye' adını verdiğim bu egzersizi herkes yapabilir. Basit ve çok etkilidir. Bütün bacağı güçlendirir. Sırtınızı bir duvara dayayarak sandalyeye oturur gibi havada oturun (sandalye olmadan!) ve avuçlarınızı dizlerinize dayayın.

ışiniz bittiğinde kolayca ayağa kalkabilmek için bu hareketi tutunabileceğiniz bir mobilyanın yanında yapın. Topuklarınızı dizlerinizin tam altında, 90 derecelik açıyla tutun; omuzlarınız arkaya kıvrılmalı, başınız duvara dayanmalı. Bu şekilde olabildiğince uzun süre durun ve her seferinde süreyi 2 dakika artırmaya çalışın. Yüz kaslarınızı gevşetin ve yavaş nefes alıp verin.

Neden çoğu diyet başarısızlıkla sonuçlanıyor?

Çoğu insan doğrusal bir zihin yapısına sahiptir. Şöyle düşünürler; eğer biraz iyiyse, daha fazla daha iyidir. Ama sağlıklı beden, genellikle doğrusal değildir. Günde 100 kalori daha az alırsanız, her ay yarım kilo verirsiniz ve bir etki görmezsiniz. Ama günde 100 kalori daha az alırsanız (daha fazlası daha iyi değil mi?) muhtemelen yoyo diyetine girersiniz ve verdiğiniz kiloları geri alırsınız. Bunun nedeni, açlığın metabolizmayı yavaşlatmasıdır.

Aynı zamanda karbonhidrat metabolizmanız da yavaşlar. Dolayısıyla, sonunda elinize bir şeker çubuğu geçirdiğinizde, aldığınız kalori çabucak yağa dönüşür.

Stres şişmanlatıyor mu?

Göbek yağı (omentum) özellikle stresle artar ve stres hormon alıcıları vardır; dolayısıyla bel ölçünüz, bedensel stresiniz açısından en iyi göstergedir. Stresle ve bel ölçüsüyle başa çıkmak, büyük ölçüde vücudunuzdaki iltihaplanma seviyeleriyle başa çıkmak demektir. Omega-3 yağ asidi, karaciğerlerimizde iltihaplanmaları önleyen proteinleri (PPAR denir) harekete geçirir ve böylece biyolojimiz obezlikten kaynaklanan iltihaplanmaları gidermede daha etkili olur.

Bu, fazla kilolardan kaynaklanan hastalıklardan uzak durmamızı sağlar. Aynı sağlıklı yağlar, açlık hissi uyandıran 'grelin' hormonu saklar. Yapay yağlar tam aksi etki yapar ve 'nfKB'yi (hücresel seviyede iltihaplanmalar için en önemli etken) uyarır ve çok zararlı bir etki yaratır.

Tartılmak yerine belinizi ölçün

Bazı insanlar, televizyon programlarının sadece akşamları yayınlandığı günlerden beri basküle çıkmamıştır. Bu sorun değil. Bizim için kilonuzu bilmeniz önemli değil; ama yine de bu programda ilerlemek istiyorsanız hemen gidin tartılın. ıhtiyacınız olan tek şey bir mezura. Göbek deliğinizin hizasından bel çevrenizi ölçün ve bulduğunuz rakamı yazın. ıdeal sağlık göstergesi olarak, kadınlar için ideal bel ölçüsü 82 santimdir. Eğer 93 santimi geçerseniz, sağlık riskiniz artar. Erkekler için ideal ölçü ise 88.5 santimdir. 101 santimden yukarısı sağlık riski demektir.

12 ADIMDA SAĞLIKLI GENÇLEŞİN

Uykudan yemeğe, ilaçtan havaya dikkat edilecekler.
Prof. Mehmet Öz, kişinin kendini daha iyi hissetmesi ve sağlıklı gençleşebilmesi için gereken maddeleri şöyle sıraladı:

1. Vitaminlerinizi alın: Düzenli olarak C, E vitamini , kalsiyum, D vitamini, folat ve B6 vitamini almak yaşınızı 6 yaş geriye taşıyabilir.

2. Sigarayı bırakın ve pasif içici olmaktan sakının: Sigara gerçek yaşınızı 8 yaş ileriye taşıyabilir.

3. Kan basıncınızı öğrenin ve izleyin: Düşük kan basıncına sahip bir kişi yüksek kan basıncına sahip bir kişiden 25 yaşa kadar daha genç kalabilir.

4. Stres kaynaklarını azaltın: Çok stresli olduğunuz zamanlarda gerçek yaşınız takvim yaşınızdan 32 yıla kadar ileride olabilir. Stres azaltma stratejilerinden yararlanarak stresin sizi taşıdığı fazladan 32 yılın 30’unu geriye doğru katetmek mümkündür.

5. Diş ipi kullanın: Diş ipi kullanmak ve dişelrinizi düzenli olarak fırçalamak gerçek yaşınızı 6-4 yıl geriye taşıyabilir.

6. Aktif olun: Az miktarda egzersiz bile (günde 2 kez 20 dakikalık yürüyüş) gerçek yaşınızı neredeyse 5 yıl geriye taşıyabilir.

7. Emniyet kemeri kullanın: Emniyet kemeri kullanma alışkanlığını edinmek gerçek yaşınızı 4 yıla kadar geriye taşıyabilir.

8. Lifli gıda tüketin: Günlük beslenme sırasında 25 gram lif tüketen birinin gerçek yaşı günde 12 gram lif tüketen birine göre 2.5 yıl daha geridedir.

9. Sağlığınızı izleyin: Sağlığı ile ilgili gelişmeleri titizlikle izleyen, tedavi ve bakım konusunda standartlarını her zaman yüksek tutan kişiler bunu yapmayanlara göre 12 yaşa kadar daha genç kalabilirler.

10. ‘Sağlıklı Gençleşme Planı’ oluşturun: Tüm yaşamınızı göz önüne aldığınızda gerçek yaşınızı 26 yıla kadar geriye taşımanız mümkün. Bu yaşamınızın bundan sonraki her gününü daha genç yaşamanız ve kalan yaşamınızı olabilecek en uzun sürede ve en yüksek enerji ile sürdürmeniz anlamına gelmektedir.

11. Bol bol gülün: Kahkaha stresi azaltır, bağışıklık sistemini destekler ve gerçek yaşınızı 8 yıla kadar geriye taşıyabilir.

12. Yaşam boyu bir "öğrenci" olarak kalmayı hedefleyin: Yaşam sürecinde entelektüel faaliyetlerden uzak kalmayanlar gerçek yaşlarını 2.5 yıl geriye taşıyabilirler.

X