Mehmet Ali Birand öldü-Son haber

bulca

Gönül almayı bilmeyene ömür emanet edilmez.Mevlana
Pro Üye
28 Ocak 2009
33.844
55.366
1.123

17 Ocak 2013 - 18:57

[h=1]Mehmet Ali Birand öldü-Son haber[/h][h=2]Gazeteci Mehmet Ali Birand hayatını kaybetti. Son haber![/h]

[TABLE="class: image"]
[TR]
[TD][/TD]
[/TR]
[/TABLE]
MEHMET ALİ BİRAND HAYATINI KAYBETTİ!

Mehmet Ali Birand hayatını kaybetti. Mehmet Ali Birand'ın vefat haberini oğlu Umur Birand açıkladı.

Birand'ın tedavi gördüğü Vehbi Koç Vakfı Amerikan Hastanesi'nden yapılan açıklamada ise, "Hastamız Mehmet Ali Birand, safra yollarına yönelik geçirdiği girişimi izleyen dönemde gelişen kardiyak yetmezlik sonrasında yapılan tüm müdahalelere cevap vermemiş ve saat 18:29'da kaybedilmiştir." denildi...

Kanal D Haber Grup Başkanı Mehmet Ali Birand, safra kesesindeki stent değişimi için geldiği Amerikan Hastanesi'nde ameliyat olmuştu.

Milliyet - Mehmet Ali Birand öldü-Son haber

[h=2]Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Kanal D Haber Grubu Başkanı Mehmet Ali Birand’ın her şeyden önce çalışkan, azimli, kararlı bir insan olduğunu belirterek, ”(Erdoğan’lı Yıllar) diye yeni bir belgesel hazırlama arzusundaydı. Bunun benden sözünü almıştı. Hazırlıklarına da başlamıştı ama maalesef tamamlanması mümkün olmadı” dedi[/h]
Erdoğan, CNNTÜRK ve Kanal D ortak canlı yayınına katılarak, Birand’a Allah’tan rahmet, eşi Cemre, oğlu Umur Birand ile ailesi ve yakınlarına başsağlığı diledi.
Birand ile çok eski bir hukukunun olduğunu ifade eden Erdoğan, bazı anılarını paylaştı.
Kendisini özellikle, ”32. Gün” programı vesilesiyle tanıdığını belirten Erdoğan, bu programın, Türkiye’nin medya tarihi açısından çığır açan nitelikte olduğunu vurguladı. Birand ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı yaptığı dönemden bu yana tanıştıklarına değinen Erdoğan, şöyle konuştu:
”Hele hele Haydarpaşa Lisesi’ndeki programımız gerçekten bende çok ciddi anılar bırakan bir programdı. Benimle defalarca söyleşi yapmış bir insandır. Kendisiyle kimyamız da aslında çok iyi uyardı. Bir başka deyişle benimle yaptığı her söyleşiden şahsen ben de büyük zevk almışımdır. Benimle yaptığı en son söyleşi bu yılın Ocak ayındaydı. 28 Şubat belgeseli için AK Parti Genel Merkezimize gelmişti. Söyleşinin ardından Genel Merkezimizde beraberce bir akşam yemeği de yemiştik. Bu akşam yemeğinin bir başka anlamı da aslında 2011 Haziran seçimleri öncesinde İstanbul İl Merkezimizde bir programımız olmuştu, programdan sonra kendisine, ’Mehmet Ali Bey, ben şu anda çok açım, eğer sen de şu anda açsan beraberce çıkalım, yukarıda şöyle bir akşam yemeği yiyelim, yalnız benim burada menümdeki en önemli yemek kokoreçtir’ demiştim. Bir feryat atmıştı, o feryadıyla birlikte ben Mehmet Ali Bey’in kokoreçi çok sevdiğini anlamıştım. Bülent Arınç bey, kendi arkadaşlarım birlikte çıkıp orada kokoreçi beraber yemiştik. O da bizim ayrı bir anımızdı.”
Birand’ın mesleğini çok seven biri olduğunu, özel sohbetleri bile adete habere dönüştüren bir gazeteci olarak tanındığını belirten Erdoğan, ”Her şeyden önce çalışkan biriydi, azimli, kararlı bir insandı. ’Erdoğan’lı Yıllar’ diye yeni bir belgesel hazırlama arzusundaydı. Bunun benden sözünü almıştı. Hazırlıklarına da başlamıştı ama maalesef tamamlanması mümkün olmadı” diye konuştu.

”2011 yılında ameliyat öncesi beni aradı, helallik istedi”
Erdoğan, Birand’ı, gazeteciliğinin yanı sıra belirli hassasiyetleri olan bir kişi olarak tanıdığını dile getirerek, şunları kaydetti:
”Sayın Birand, 2011 yılının Haziran ayında ciddi bir ameliyat geçirmişti. O ameliyat öncesinde beni aradı, ben de merak ettim, ’niye arıyor’ diye. ’Senden helallik istiyorum’ dedi, ’hayırdır, ne helalliği falan’... ’dua istiyorum’ dedi. Dolayısıyla duanın gücüne inanan, duaya önem veren bir insandı. Hatta ben de dedim ki ’ben, bu sabah namaza kalktığımda duamı yapacağım, eşime de söyleyeceğim birlikte dua edeceğiz’ dedim. Nitekim ameliyat öncesinde de ekran aracılığıyla nitekim bu akşam da yine o anı izledik, tüm izleyicilerden dua istemişti. Ama ben bir şey gördüm kendisinde, ölümden korkmadığını gördüm.Dua isterken dahi sempatikti, yine tebessümüyle beraber duayı istiyor ve geleceği günleri de haber veriyordu.”
Birand’ın vefatının Türk medyası açısından ciddi bir kayıp olduğuna işaret eden Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ”Hepimiz ölüme inanıyoruz, er veya geç ama bir kısmımız normal bir ölümle bir kısmımız görüyoruz trafik kazalarında vesaire, nerede, ne zaman belli değil. Ben kendisine bu vesileyle bir kez daha Allah’tan rahmet diliyorum, ’medyamızın başı sağolsun’ diyorum, özellikle Cemre Hanıma, Umur Bey’e, o güzel toruna en kalbi duygularla bu temennilerimi iletiyorum, kendilerine sabır ve metanet temenni ediyorum” diye konuştu.

Milliyet - Birand, Başbakan Erdoğan'dan helallik istemiş

[h=1]Gözler doldu boğazlar düğümlendi[/h][h=2]Kanal D Haber Grup Başkanı Mehmet Ali Birand, tedavi gördüğü hastanede vefat etti.[/h]Mehmet Ali Birand'ın vefat haberini haber kanalları canlı yayında verdi. Birand'ın oğlu Umur Birand, babasının hayatını kaybettiği hastanenin önünde bekleyen gazetecilere açıklama yaparak 'Babamı kaybettim. Sizleri mahçup ettik. Babam 18.29'da hayatını kaybetti. Türkiye duayen gazetecisini kaybetti. Hepimizin başı sağolsun' dedi. O anlarda Habertürk TV canlı yayınında Balçiçek İlter Taraf Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Oral Çalışlar'ı ağırlarken Cnn Turk ekranlarında ise Nevşin Mengü dolu dolu gözlerle Birand'ın vefat haberini verdi.

ÖLÜM HABERİNİ GÖZYAŞLARI İÇİNDE VERDİ

http://gundem.milliyet.com.tr/gozler-doldu-bogazlar-dugumlendi/gundem/gundemdetay/17.01.2013/1656814/default.htm

[h=1]Mehmet Ali Birand'ın cenazesi ne zaman ve nereden kaldırılacak?[/h][h=2]Ünlü gazeteci Mehmet Ali Birand'ın cenaze töreninin ne zaman yapılacak ve cenazesi nereye defnedilecek?[/h][h=2]enazesi nereye defnedilecek?[/h]

[TABLE="class: image"]
[TR]
[TD][/TD]
[/TR]
[/TABLE]
Kanal D Haber Koordinatörü Süleyman Sarılar, VKV Amerikan Hastanesi'nde gazetecilere yaptığı açıklamada, Mehmet Ali Birand için cumartesi günü öğle vakti Teşvikiye Camisi'nde cenaze töreni düzenleneceğini söyledi.
Sarılar, Birand'ın, kılınacak cenaze namazının ardından Anadolu Hisarı'ndaki aile kabristanına defnedileceğini kaydetti.

Milliyet - Mehmet Ali Birand'ın cenazesi ne zaman ve nereden kaldırılacak?

Hiç üzülmedim.Bebek katili çıksın meclise girsin diyen biri eksildi dünyadan.

Allah affetsin

ben de zülmedim gelen ağam giden paşam tarzı gereksiz bir sözde gazeteciydi

Sevenleri olduğu kadar sevmeyenleri de vardı elbet. Kimileri bir tarafta görürlerdi, kimileri bir başka tarafta. Onu şöyle yaptı diyenler vardı, bunu şöyle yaptı diyenler kadar. Ama bir şey vardı ki sanırım bunun için herkes aynı taraftadır. O da hiç bilmediğimiz ya da unuttuğumuz ama özellikle de bugünlerde en çok gereksinim duyduğumuz; Güleryüz ve hoşgörüdür. Mehmet Ali Birand haberciliğinin işte bir de bu “nostaljik” yönü vardı. Hoşgörülüydü… Eğer birilerinin yaptığı gibi kendisi hakkında yapılan (mizah dahil) en ufak eleştiriye bile tahammülsüzlük gösterip, tazminat davası açmayı alışkanlık haline getirseydi sanırım ki kazandığı tazminatlar yedi sülalesinin çalışmasına gerek duyurmazdı. Ve güler yüzlüydü… Sadece bunun için bile yarın haber bültenlerinde onu çok arayacağız, özleyeceğiz… Işıklar içinde uyusun…

uzulsekte sevinsekte, dunya fani..kimseye kalmiyor bu dunya...Rabbim amelince rahmet etsin.

Yorum yok.Herseyi yuce mevlam gorur duyar bilir.....
Allah nasil isterse oyle hesaba cekip hakettigi versin.

Sevmesem bile onun icin Allah kabul ederse fatiha okudum..

Pkk yı Destekleyen bi gazeteciydi Üzülmedim

Ölen ölmüş, Allah rahmet eylesin..

Ben de üzülmedim..
O ve türevlerinin ölümü beni üzmez..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…