• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Mehir

elifnurbeyza

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
13 Ağustos 2022
8.696
4.441
103
31
Babası ölmüş veya babası ilgisiz asgari ücretten bir tık yüksek maaş alan kişiden mehir olarak ne istenebilir ?

Babası ölmüş veya babası ilgisiz asgari ücretten bir tık yüksek maaş alan kişiden mehir olarak ne istenebilir ?
Benim imam nikahım kıyılırken bu konuda bilgim olmadığı için hocaya dinimize göre uygun olan miktar nedir diye sormuştum. Hoca da 3 aylık geçimini sağlayacak miktar dinimize uygun olandır diye açıkladı. 3 yıl önceydi. 3 aylık asgari ücretin toplamı 25 gram altın yapıyordu 25 gram talep ettim. Ayrıca mehir eşin tarafından sana verilmeli. Ölüm veya boşanma durumunda verilmesi gerekir diye duymuştum ama doğru değilmiş. Evliliğiniz devam ederken imkanı varsa size vermesi gerekirmiş. İmkanı yoksa kadın kendi isteğiyle mehir hakkını helal edebilirmiş. Mehir deyip geçmemek lazım insanın omzunda büyük bi yük olduğunu söyledi hoca. Ben evliliğimin ilk günlerinde yapabilirsen yaparsın yapamazsan hakkım helal dedim eşime. İleriyide düşünüp ona göre karar vermeni tavsiye ederim canım❤️

Back