- 13 Ağustos 2022
- 8.696
- 4.441
- 103
- 31
- Konu Sahibi elifnurbeyza
Babası ölmüş veya babası ilgisiz asgari ücretten bir tık yüksek maaş alan kişiden mehir olarak ne istenebilir ?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Benim imam nikahım kıyılırken bu konuda bilgim olmadığı için hocaya dinimize göre uygun olan miktar nedir diye sormuştum. Hoca da 3 aylık geçimini sağlayacak miktar dinimize uygun olandır diye açıkladı. 3 yıl önceydi. 3 aylık asgari ücretin toplamı 25 gram altın yapıyordu 25 gram talep ettim. Ayrıca mehir eşin tarafından sana verilmeli. Ölüm veya boşanma durumunda verilmesi gerekir diye duymuştum ama doğru değilmiş. Evliliğiniz devam ederken imkanı varsa size vermesi gerekirmiş. İmkanı yoksa kadın kendi isteğiyle mehir hakkını helal edebilirmiş. Mehir deyip geçmemek lazım insanın omzunda büyük bi yük olduğunu söyledi hoca. Ben evliliğimin ilk günlerinde yapabilirsen yaparsın yapamazsan hakkım helal dedim eşime. İleriyide düşünüp ona göre karar vermeni tavsiye ederim canımBabası ölmüş veya babası ilgisiz asgari ücretten bir tık yüksek maaş alan kişiden mehir olarak ne istenebilir ?
Napcan mehiriBabası ölmüş veya babası ilgisiz asgari ücretten bir tık yüksek maaş alan kişiden mehir olarak ne istenebilir ?
Elinden geldiği kadarYazık elinde avucunda ne var da ne takacak
İmam nikahı kiyilirken mehir alinirNapcan mehiri
Başlık parasına mehire altına paraya mala mülke mi evleniyosunuz
Borca sokmayacak kadar bir şey isteyin. Maddi durumunu siz biliyorsunuz. Altın takmak bilmem ne için gereksiz yere borçlanmasın. Yeni evliyken borç telaşına düşmeyin bir de.Elinden geldiği kadar
Babası ölmüş veya babası ilgisiz asgari ücretten bir tık yüksek maaş alan kişiden mehir olarak ne istenebilir ?
1 yıllık asgari ücretiasgari ücretten bir tık yüksek maaş alan kişiden mehir olarak ne istenebilir ?