- 16 Aralık 2010
- 4.912
- 520
- 398
- Konu Sahibi marjinalfaydali
-
Kızlar ben uzun zamandır piyasada bulunan kimyasal deterjanların zararları üzerinde araştırma ve eğitim alıyorum.. Şu kadarını söyliye bilirim sizlerde girip araştırın ama makinaya koyduğunuz bir tabak kimyasal deterjanla yıkandıysa makinadan çıkınca bile tonlarca su ile durulanması gerekiyor.. Hele prenses arkadaşım domestos ve benzeri çamaşır suyu diye adlandırdığımız ürünler çok daha zararlı.. Kimyadaki adı vahşi kedi diye geçiyor.. Bulaşıklara yapışıyor ve bırakmıyor. Temiz tabağa koyduğunuz sıcak bir çorbada bütün kimyasallar etkileşime girerek direk çorbayı içtikçe mideye yerleşiyor.. Astım alerjik hastalıkların artmasının en büyük nedeni çamaşır ve bulaşık deterjanları... Birde şu parlatıcılar için söyleyeceğim birşey var.. Makina yıkıyor kendince temizliyor ve daha sonra yeniden kimyasal bir bileşen bardak ve tabaklarınızın üzerinde durulanmamak kaydıysa cilalanıyor.. Oda miğdede yerini alıyor.. Onun yerine parlatıcı gözüne sirke koyabilirsiniz aynı görevi görüyor... Kokusu falanda olmuyor.. Ben organik deterjan kullanmanızı öneririm.. Sizin ailenizin ve çocuklarınızın sağlığı için..
Sıkılmış limonları ben de makinaya koyuyorum, ya da buzluğa atıyorum, aklıma geldikçe çıkarıp makinaya koyuyorum.Donmuş limon kabuğu çözündükçe güzel kokuyor. Hiç anlamam o deterjan markalarının yapay kokularını makinalarına asanları. Ama domestos damlatmak konusuna katılmıyorum, artıkları mutlaka kalır. Çamaşır suyu neticede, bulaşık amaçlı üretilmiş birşey değil.
bende tablet deterjan kullanılmasından yana değilim toz deterjan daha iyi bence en azından azıcık koyarsın yani diğer türlü tablet çok geliyor gibi geliyor bana tuz,parlatıcı,deterjan ne gerek var yani hem bende parlatıcı kısmını çok düşünüyorum o bardaklar pırıl pırıl çıkıyor ama ya o cila kalıntıları bu konuda bende tedirginim yalnız deterjan konulmalı çok az da olsa bence yoksa yağlar nasıl çıkar ki:44:
Yeni denediğim ve memnun kaldığım bişeyi paylaşayım ben de.....Dün çalıştırmadan önce yarım tabletle birlikte sıkılmış portakalın artanını ve bi de limon koydum...Sabah bi kokladım miss gibi kokuyor...:)Sirke de oydum önceleri domestos koyduğum gibi ....Ama çok güzel olmuş ya bulaşıklar ...Artık koymuyorum domestos korktum burda duyduklarımdan sonra
Tableti koydugumuz kısma mı koyuyorsun canım limonu portakalı ? KAbuklarıyla beraber mi? Anlayamadım da canım.Beni bi aydınlatır mısın canım?
Canım sıktığım portakalın,limonun mandalinanın geri kalan kabuğu mabuğu vs.. herşeyiyle çöpe atmıyorum da makinaya koyuyorum....Bundan sonra buzdolabı poşetine biriktirip buzluğa koyucam...Bi arkadaş burda bahsetmişti buzu çözülürken hoş kokuyo diye
Bende aynı şeyden şikayetçiydim pril tablete geçtim calgonitten daha az çiziyor
ben de bunu okuduktan sonra tablet deterjanı 2 ye böldüm yarısını kullandım 65 derecede teremiz çıktı...
limonu makinenin neresine koyuyorsunuz arkadaşlar? tablet gözüne mi, yoksa direk içine mi atıyosunuz makinenin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?