Meğer Bulaşık Makinası Deterjanına Hiç Gerek Yokmuş!

makineye konan tuz içeriğinde:boya,iri tuz ve kurutucu var. utanmadan 40katı fiyata satıyolar. ben turşu tuzu dökücem paket bitince..

Kimyasallar ne olursa olsun kalıyorlar ,doktorlar o yüzden önermiyor özellikle çocuklar için.Ben makineden çıkan temiz bulaşıkları yerleştirdikten sonra,tabak,çatal vb kullanacağım zaman mutlaka suyla yıkarım.

Makina yıkamayı bitirdikten sonra, detarjan kısmına sirke koyup tekrar durulama kurutma yaptırıyorum.
Detarjandan arındırıyordur umarım bu uygulamam.

Benim bulaşık makinam çelikleri paslandırıyor her yıkamada tencere ve çatal kaşıkları paslı olanlarını elde tekrar yıkamak zorunda kalıyorum.Bir sonraki yıkamada makinaya koyarken pırıl pırıl olan çatal bıçaklar makinadan çıktığında yine paslı oluyor bunun nedenini bilen vardı.Marka vermek yasak olduğu için veremiyorum ama çatal kaşık takımım kaliteli tencerelerimde öyle ama makinaya girince böle oluyor:26:

Senin farketmediğin paslanan bir şey vardır, onun pası diğerlerine de sıçrıyor... Bıçaklarda olabiliyor meyve bıçaklarında falan
Makinanın içindeki tel rafları da kontrol et, belki plastiği sıyrılıp demiri pas yapan kısımları vardır...

kızlar bende tablet deterjanları ikiye bölerek kullanıyorum

çok kuvvetli deterjan bunlar yani en kötü şartlardaki bulaşıklar için üretilmiş biz milletçe takır takır bulaşıklarımızı kurutmadığımız gibi hafifçe sudan geçirip sonra makinaya yerleştiriyoruz bu yüzden 1/2 tablet kesinlikle yeterli.
ancak elde yıkanmayacak derecede çok kirli yağlı tencereleri tek tabletle yıkıyorum o da genel temizlik günlerinde falan.

Ben de tableti ikiye bölerek kullanıyorum....Birazcık da domestos damlatıyorum iyi oluyor...Temizliyor bulaşıkları...
Bi tanıdığım da makinaya sıkıldıktan sonra arta kalan limonları koyuyordu....Mis gibi oluyor dedi....Ben de denedim gerçekten o sası kokuyu alıyor...Ama balık ya da tavukla denemedim bugün deneyecembakalım alıyor mu o kalan kötü kokuyu....

Aslında meyve bıçaklarım öle markalı bişey değil acaba onlar paslanıp diğerlerinemi geçiyor:44:Fikir için teşekkürler ilk işim meyve bıçaklarından kurtulmak olacak bakalım yine devam edecekmi aynı sorun?

Sıkılmış limonları ben de makinaya koyuyorum, ya da buzluğa atıyorum, aklıma geldikçe çıkarıp makinaya koyuyorum.Donmuş limon kabuğu çözündükçe güzel kokuyor. Hiç anlamam o deterjan markalarının yapay kokularını makinalarına asanları. Ama domestos damlatmak konusuna katılmıyorum, artıkları mutlaka kalır. Çamaşır suyu neticede, bulaşık amaçlı üretilmiş birşey değil.

Kızlar ben uzun zamandır piyasada bulunan kimyasal deterjanların zararları üzerinde araştırma ve eğitim alıyorum.. Şu kadarını söyliye bilirim sizlerde girip araştırın ama makinaya koyduğunuz bir tabak kimyasal deterjanla yıkandıysa makinadan çıkınca bile tonlarca su ile durulanması gerekiyor.. Hele prenses arkadaşım domestos ve benzeri çamaşır suyu diye adlandırdığımız ürünler çok daha zararlı.. Kimyadaki adı vahşi kedi diye geçiyor.. Bulaşıklara yapışıyor ve bırakmıyor. Temiz tabağa koyduğunuz sıcak bir çorbada bütün kimyasallar etkileşime girerek direk çorbayı içtikçe mideye yerleşiyor.. Astım alerjik hastalıkların artmasının en büyük nedeni çamaşır ve bulaşık deterjanları... Birde şu parlatıcılar için söyleyeceğim birşey var.. Makina yıkıyor kendince temizliyor ve daha sonra yeniden kimyasal bir bileşen bardak ve tabaklarınızın üzerinde durulanmamak kaydıysa cilalanıyor.. Oda miğdede yerini alıyor.. Onun yerine parlatıcı gözüne sirke koyabilirsiniz aynı görevi görüyor... Kokusu falanda olmuyor.. Ben organik deterjan kullanmanızı öneririm.. Sizin ailenizin ve çocuklarınızın sağlığı için..

Bursefacım sana kesinlikle katılıyorum. Zaten bence bulaşık makinasının icadında yanlış birşeyler var. Fiziksel bir sürtünmeyle temizlemiyor kirleri, basıyor kimyasalı. Elinizde yıkarken azcık deterjan ve süngerle sürterek çıkardığınız bir kiri makina sürtünmesiz temizlemek zorunda.Nasıl olacak peki o? Kimyasalın gücüyle.

organik derken hangisi

merhaba megan,
5,5 aylık evliyim. bosch marka bulaşık makinemden ilk 1-2 hafta hiç memnun değildim. özellikle bıçaklarımda pas lekeler oluyordu. kaliteli marka olmasına rağmen. internette çok araştırdım tek bulabildiğim. hangi marka olursa olsun bulaşık makinesine bıçak konulmamasıydı. hem pas lekeleri oluyor ayrıca bıçak köreliyormuş

canım eger pas olduysa bıcaklarından soganı kesmen gerekıormus o skeılde pasını alıormus ben denemedım ınt okudum denıcemde senınde bılgın olsun

bende tablet deterjan kullanılmasından yana değilim toz deterjan daha iyi bence en azından azıcık koyarsın yani diğer türlü tablet çok geliyor gibi geliyor bana tuz,parlatıcı,deterjan ne gerek var yani hem bende parlatıcı kısmını çok düşünüyorum o bardaklar pırıl pırıl çıkıyor ama ya o cila kalıntıları bu konuda bende tedirginim yalnız deterjan konulmalı çok az da olsa bence yoksa yağlar nasıl çıkar ki:44:

Bizim makinadada tablet yeri açılmamıştı bırkeresinde ama bulaşıklar tertemizdi bazen deterjan oldugu halde yıkanmıyor kurumus kirler falan oluyor mecburen tekrar yıkıyoruz bide bi arkadas demiş ya kimyasallar şöyle böyle diye inanamadım ya tamam kımyasal ama sıcak suda yıkanıyor dezenfekte oluyor dıye hıc kımyasalı takmadık bide makınada yıkamak daha saglıklı derler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…