Meğer Bulaşık Makinası Deterjanına Hiç Gerek Yokmuş!

tableti ikiye bölerek denedim,çok yağlı koymazsam eğer işe yarıyooorr,,,ama tencere filan olunca pek işe yaramıyoo

ben tencerelerimi sadece kırıntılarını alıyorum yoksa bildiğin yağıyla koyuyorum ve tableti bölüyorum pırıl pırıl tabi sizin makina farklı olabilir benim makinam yeni ve bu şekilde devam etmeyi düşünüyorum makinam hep temiz kokacak böylece :65:

ben tencerelerimi sadece kırıntılarını alıyorum yoksa bildiğin yağıyla koyuyorum ve tableti bölüyorum pırıl pırıl tabi sizin makina farklı olabilir benim makinam yeni ve bu şekilde devam etmeyi düşünüyorum makinam hep temiz kokacak böylece :65:

canım makinam 2 yıllık daha,bosch kullanıyorum ,deterjanda calgonit,,,65 derece sıcaklık ayarına alıyorum hemde,çıkınca köşeleri tam temizlenmediğinden yarım koymuyorum bu aralar

canım makinam 2 yıllık daha,bosch kullanıyorum ,deterjanda calgonit,,,65 derece sıcaklık ayarına alıyorum hemde,çıkınca köşeleri tam temizlenmediğinden yarım koymuyorum bu aralar

anladım eğer yapışma veya sert kalıntıları ayıklamadan koyarsam kalır hiç olmadı ama mesela borcamlarımı lavoboda bekletiyorum suyun altında daha sonra koyuyorum şimdiye kadar sorunum olmadı daha makinamı alalı 2ay oldu inş böyle devam eder ve kapağını açtığımda feci koku geliyor diyen arkadaşların sorunlarıyla karşılaşmam inş.

birde dediğim gibi bence deterjanı çok koyup koymamakla ilgili değilde bulaşığı makinaya nasıl koyduğumuzla ilgili bence sorun ama siz daha iyi bilirsiniz

mutlaka deneyeceğim, zaten çıkanı bir daha duruluyordum, ne anladım bu işten oluyordu. bi bakayım nasıl oluyormuş.
her işte bir hayır vardır değil mi?

benımde bulaşık makınemde tabletı almamış baktım kapağında duruyor ama blaşıklar gayet ii yıkanmıştı şaşırdım doğrusu

ben yıllardır tableti yarım kullanıyorum bütün tabletle sanki bardaklara su doldururken köpürüyormuş gibi geliyordu bana.şimdi yarıma alıştık tüm koyunca onu öylece yemişim gibi rahatsız oluyorum.

hani dıyoruz ya kalıntıları kanser yapıyor.arkadasımın karısı ingiliz ve bulaşıkları köpükle yıkıyor ama durulamıyor suyla.köpükleyip hepsini tek tek sılıyor parlasın diye.üstelik restoranların ve barların bazılarıda bardakları köpükten sonra temiz bezle silerler gıcır gıcır olsun diye :1:

hani dıyoruz ya kalıntıları kanser yapıyor.arkadasımın karısı ingiliz ve bulaşıkları köpükle yıkıyor ama durulamıyor suyla.köpükleyip hepsini tek tek sılıyor parlasın diye.üstelik restoranların ve barların bazılarıda bardakları köpükten sonra temiz bezle silerler gıcır gıcır olsun diye :1:

böğğğğ gidici onlar bence :58:

Ben tabakları önce iyice kaynar sudan geçirip, fırçalayıp sonra makineye koyan titizlik hastası bir tipim ama bir kereye mahsus deneyeceğim gerçekten oluyor mu diye...

tübe tübeee anaaam :) cok zararli gel gelelim faydasina sudan tasarruf zuuhahaaaa...:52:

bence yinede deterjansız yıkanmaz.
sadece deterjanınızın dozunu azltabilirsiniz ama hiç koymamakta olmaz.
çünkü kızartma flan yaptığımız tavalar yağlar..
temiz gibi görünür ama çıkmaz.

Merhaba. Dün bulaşık makinamızı her zamanki gibi çalıştırdık, sabah da her zamanki gibi 50 derecede tertemiz yıkanmış tabakları bardakları çatalları yerlerine dizdik. Ama her zamanki gibi olmayan birşey vardı !! Bulaşık makinasının deterjan gözünün kapağı takılı kalmış ve açılmamış !! Yani makina deterjanı almamış !! Sonradan farkettim.

Demek ki neymiş? Bulaşık deterjanına verilen paraya, kalıntılarını her bardağın üstünde yuttuğumuza, sonra da kanser olduğumuza değmezmiş !! Hiç kullanmamaya karşı olanlarımız olsa da, sadece bi çay kaşığı kullanarak da aynı sonuç alınıyormuŞ. bULAŞIğı temizleyen deterjan değil, suyun ısısı ve buharıymış !

Bu tecrübe de kulaklara küpe olsun, eşle dostla paylaşılsınmış. kaydirigubbakcemile5

abaaaoov sakın konun komşun bu paylaşımınızı okumasın yoksa tövbeler olsun elinden duru suyu içmezler kadın deterjan koymadan bulaşık yıkıyor diye o zaman kaynar su kullanıyoruz diye kendimizi yıkarken de şampuan sabun vs kullanmayalım neyse yani ben bırakın deterjan koymamayı mikroplar ölsün,parlasın camlar sararmaaın parlasın diye çalıştırmadan limon,elma sirkesi arada da hypo
(suyla seyrelterek)yaparım bırak deterjansız makina çalıştırmak:50::50:
saygılar sunuyorum kendi adıma ASLA diyorum

Benim içimide hiç sinmez deterjansız çalıstırmak

Hoşlanmadım bu fikirden...

Kaya tuzu,arap sabunu,sirke vs. koyanlarada inanamadım

Sonuç nekadar mükemmel olursa olsun bence yapılmamalı

Biz türkler neden herşeyin tersini yaparız.

Kullanma talimatı neden hikaye gibi gelir anlamıyorum!

Back